• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum tüylerini yoluyor

lelele

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kaşıntı, tüy yolma
Kullanılan İlaç
Oxy-T
Kuşum tüylerini yoluyor, derisini yara ediyor.
Merhabalar bu siteyi ilk defa kullanıyorum.
Yaklaşık 2 aydır muhabbet kuşum göğsündeki ve kanatlarındaki tüyleri devamlı kaşıyor. Özellikle göğüs bölgesini çok yara ediyordu biz de veteriner önerisiyle Oxy-T isimli antibakteriyel spreyi kullandık. Ancak ilacı devamlı kullansak da tüyleri çıkmıyor ve sürekli kaşımaya devam ediyor. Kuşumda görünürde bit yok fakat emin değilim, geceleri de kaşınıyor. En son kuşçularla konuştuk ve bir tanesi ense damlası önerdi ancak verdiği ense damlasında ne bir etiket ne bir marka var bu nedenle kullanmakta tereddüt ediyorum. Ayrıca kuşum 8 yaşında yaşlı bir kuş bir zararı olur mu; bit, parazit olup olmadığını anlamak için ne yapabilirim? Çevremde kuştan pek anlayan veteriner yok maalesef kendileri de kabul ediyorlar.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu ekleyin. Bahsettiğiniz bölge ile ilgili detaylı fotoğraf paylaşın bir görelim.

lelele

Yeni Üye
Streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu ekleyin. Bahsettiğiniz bölge ile ilgili detaylı fotoğraf paylaşın bir görelim.
Kusura bakmayın video çekemedim yerinde durmuyor fotoğraflar iş görür mü acaba?
Kusura bakmayın pek iyi çekemedim avcuma alınca rahat durmuyor ama umarım iş görür Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın video çekemedim yerinde durmuyor fotoğraflar iş görür mü acaba?

Kusura bakmayın pek iyi çekemedim avcuma alınca rahat durmuyor ama umarım iş görür Watch unnamed | Streamable
Merhaba geçmiş olsun
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Parazit olabilir, sprey fayda etmez
♦Bağışıklık sistemi güçlü olmalı
🔷Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
♦ entrobac probiyotik/ bağışıklık sistemi içindir
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
♦Gervit-w multivitamin

Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir

Ekli dosyalar

lelele

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Parazit olabilir, sprey fayda etmez
♦Bağışıklık sistemi güçlü olmalı
🔷Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
♦ entrobac probiyotik/ bağışıklık sistemi içindir
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
♦Gervit-w multivitamin

Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir
Teşekkürler deneyeceğim, peki ense damlasına gerek var mı bu durumda?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkürler deneyeceğim, peki ense damlasına gerek var mı bu durumda?
Tabiki var😊
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın mutlaka
Tüm kuşlarımıza rutin yapılmalıdır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tabiki var😊
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın mutlaka
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Tam da ben yazıyordum hızınıza hayranız Demet abla 😁❤

lelele

Yeni Üye
Tabiki var😊
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bu markalar olması şart mı şu an elimde bulunanı kullanmamda sakınca var mı acaba?

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Valla petshopun verdiği bir ense damlası üstünde ne olduğuna dair bir ifade yok
Merhaba, üstünde ne olduğuna dair bir ifade yoksa, ismi cismi vs de yazmıyorsa kullanmanız ne kadar doğru olur bilemedim, çocuğunuz maşallah 8 yaşında, bilmediğiniz şeyleri uygulamanızı önermem, kaldı ki veren kişi doktor dahi olsa. İsmini bilseniz birimiz bilir anlatırdı veya araştırır hep beraber öğrenirdik burada ama bilmediğimiz bir ürün hakkında olunca her doktora da güvenmem ben. Doktor olup yanlış ürünler öneren veya yanlış tedavi uygulayan çok kişi ile karşılaştığımız için.. Yani Demet Hanım'ın önerdiği damlalardan birisini temin etmeniz daha sağlıklı ve garanti olur diye düşünüyorum

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Bir de petshop vermiş cümleyi tekrar okudum. Bence hiç riske atmayın, yukarıda ki ürünlerden birini temin edin. Petshoplar daha da riskli..

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Valla petshopun verdiği bir ense damlası üstünde ne olduğuna dair bir ifade yok
Petshop ise kuvvetle muhtemel etkili bir ürün değildir. İmkan varsa geri verin. Veterinerlerde vilmectin bulursunuz, bulamazsanız da mamaist whatsapp numarasından iletişime geçin.

lelele

Yeni Üye
Petshop ise kuvvetle muhtemel etkili bir ürün değildir. İmkan varsa geri verin. Veterinerlerde vilmectin bulursunuz, bulamazsanız da mamaist whatsapp numarasından iletişime geçin.
Teşekkür ederim yardımınız için en yakın zamanda temin etmeye çalışacağım

lelele

Yeni Üye
Merhaba, üstünde ne olduğuna dair bir ifade yoksa, ismi cismi vs de yazmıyorsa kullanmanız ne kadar doğru olur bilemedim, çocuğunuz maşallah 8 yaşında, bilmediğiniz şeyleri uygulamanızı önermem, kaldı ki veren kişi doktor dahi olsa. İsmini bilseniz birimiz bilir anlatırdı veya araştırır hep beraber öğrenirdik burada ama bilmediğimiz bir ürün hakkında olunca her doktora da güvenmem ben. Doktor olup yanlış ürünler öneren veya yanlış tedavi uygulayan çok kişi ile karşılaştığımız için.. Yani Demet Hanım'ın önerdiği damlalardan birisini temin etmeniz daha sağlıklı ve garanti olur diye düşünüyorum
Teşekkür ederim yardımınız için en yakın zamanda temin etmeye çalışacağım