• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tüyde mi

Bahar Y.

Müdavim
Evet kuşunuz tüyde, B vitamini takviyesi yapabilirsiniz, bu süreçte kafes dışına çıkarmanızı şahsen ben önermem ☺

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Veterinerden aldığım b vitamini vardı şırıngaya çekip vermişti. Direk ağzına 1 damla mı vereyim yoksa suyuna mı karistirsam iyi olur birde ne sıklıkla vermem gerek

Bahar Y.

Müdavim
Veterinerden aldığım b vitamini vardı şırıngaya çekip vermişti. Direk ağzına 1 damla mı vereyim yoksa suyuna mı karistirsam iyi olur birde ne sıklıkla vermem gerek
Şırınga içindeki vitaminin markası nedir, suluktan veriniz fakat damla dozunda ayarlayabilir misiniz o şekilde, isterseniz kolaylık olması açısından boş damlalığa koyun şırıngadaki vitamini öyle daha sağlıklı bir ayarlama olur

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Şırınga içindeki vitaminin markası nedir, suluktan veriniz fakat damla dozunda ayarlayabilir misiniz o şekilde, isterseniz kolaylık olması açısından boş damlalığa koyun şırıngadaki vitamini öyle daha sağlıklı bir ayarlama olur
Markasını bilmiyorum geçenlerde kaybettigim diğer kuşum için vet e gittiğimde vermişti siringada şuan dolapta muhafaza ediyorum. O yüzden sordum olur mu diye birde boş damlalık maalesef yok ama siringadan ayarlarım damla sayısını

Bahar Y.

Müdavim
Yeni temin etme şansınız varsa daha iyi olur, hem 6 ay boyunca kullanabilirsiniz şırınga bitince sorun yaşamazsınız, tüy sürecinde 2 3 günde bir kullanılan bir vitamin, röhnfried Bt amin forte öneririm

EnesGenç

Eski Forumcu
B vitamini verin . Fazla yormayın. Karnı agriyacaktir . Kanarya yemi verin . Yesilliklerle destekleyin

Soner

Aktif Üye
B vitamini takviyesi ve yulaf verin tüyden hızlı ve rahat cıkmasını sağlar bu dönemde banyoda verebilirsiniz kuşunuza ve kafes dışına cok fazla cıkartmayın tüyden cıkana kadar

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Teşekkür ederim şuan kullandığım yemi kendim karışım yaptım sağlık tohumu ak darı iç yulaf aspur ve çok az miktarda Nijer var bu şekilde uygun mu sizce

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Banyolugu bugün astım kafese içine 6 damla elma sirkesi karıştırdım b vitaminini de sipariş ettim( rönhfried BT amin forte) gelince baslicam inşallah

Soner

Aktif Üye
Teşekkür ederim şuan kullandığım yemi kendim karışım yaptım sağlık tohumu ak darı iç yulaf aspur ve çok az miktarda Nijer var bu şekilde uygun mu sizce
Sağlık tohumunu yemle birlilkte hergün vermeniz yersiz olur bence haftada 1 defa tek kuş icin 1 tatlı kaşığı vermeniz yeterli diğer yemlerin oranı nedir peki

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Aspur ve akdari yarım kilo almıştım bunların içine 100 150 Gr kadar iç yulaf Nijer ve sağlık tohumu karıştırmıştim aslında bunu ben çiftleştirmek için yapmıştım ama dışı kusumu kaybettim yakın zaman da yemide degistirmemistim