• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşum Travma Geçirmiş Olabilir Mi?

alperenk

Aktif Üye
2-3 aylık bir forpusum var, yaklaşık 2 haftadır benimle. Kafasının üst kısmında tüy eksiklikleri var, öğrendiğim kadarıyla annesi tarafından tüyleri yolunmuş. Annesiyle ne kadar süre birlikte kaldığını bilmiyorum, ama bu olayın travmatik bir etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü kuşum aşırı ürkek; odada sadece ayağa kalkmam bile onu ürkütüyor, kafesin dışına hiç çıkmıyor ve bana yaklaşmıyor. Eve geldiği ilk 4-5 gün hiç dokunmadım, sadece gözlem yaptım; sonrasında ufak ufak kafes içi eğitimlere başlamak amacıyla alışsın diye kafesi içinde parmağıma almaya çalıştım ve avucumdan yem yedirmeye çalıştım, bir kaç kere de avucuma almışımdır. Elimden bazen yem yiyor, kafesin içinde de parmağıma çıkıyor ama gagasyola kafese tutunmayo bırakmıyor. Bıraktığı anlar da nadir oluyor. Bunun da güvenini zedelemiş olabileceğinden şüpheliyim ama ilk geldiğinden beri böyle. Su içmeye giderken bile ben bakmadığımda ya da çok küçük hareketlerle gidiyor. Genel durumu iyi; yem yiyor, dışkısı normalle sulu arası, tüyleri de çıkıyor yavaş yavaş, belirgin bir fiziksel sorunu yok gibi görünüyor. Gün içinde sürekli tünekte duruyor ve sadece yem yemeğe ve su içmeye gidiyor. Psikolojik olarak oldukça gergin ve güven kuramıyor gibi düşünüyorum, bu durumu nasıl iyileştirebilirim? Nasıl yaklaşmalıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kullandığınız vitaminler var mı?

Bana kuş bahsettiğiniz kadar küçük gelmedi ama emin değilim. Bu aylarada bir kuşu alıştırmak zor ama imkansız değil. Düzenli ve ısrarlı ilgi gerektirir. İki haftada tüy kapsülleri in çıkması gerekirdi. Akar olma ihtimalide var. Kaşınması vs var mı?

alperenk

Aktif Üye
Kullandığınız vitaminler var mı?

Bana kuş bahsettiğiniz kadar küçük gelmedi ama emin değilim. Bu aylarada bir kuşu alıştırmak zor ama imkansız değil. Düzenli ve ısrarlı ilgi gerektirir. İki haftada tüy kapsülleri in çıkması gerekirdi. Akar olma ihtimalide var. Kaşınması vs var mı?
Dışkısı yem değişikliği sonrası biraz sulu geldiği için 3 gün entrobac probiyotik kullandım. Bugün 3. günü. Onun dışında bu hafta bt amin forte(b vitamini) ve gerwit multi vitamin kullanmaya başlayacağım. Kuşu üreticiden aldım, aldığım adam 80-85 günlük ve annesi yoldu demişti. Burada @Şehmus BAKIR beye de sordum o da 2 aylık olduğunu söylemişti. Kaşıntısı normal seviyede diye düşünüyorum, günde 1-2 kere ya görüyorum ya görmüyorum. Onu da tüylerini düzelttikten sonra falan yapıyor. Akar nedir tam olarak bilgi verir misiniz nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkısı yem değişikliği sonrası biraz sulu geldiği için 3 gün entrobac probiyotik kullandım. Bugün 3. günü. Onun dışında bu hafta bt amin forte(b vitamini) ve gerwit multi vitamin kullanmaya başlayacağım. Kuşu üreticiden aldım, aldığım adam 80-85 günlük ve annesi yoldu demişti. Burada @Şehmus BAKIR beye de sordum o da 2 aylık olduğunu söylemişti. Kaşıntısı normal seviyede diye düşünüyorum, günde 1-2 kere ya görüyorum ya görmüyorum. Onu da tüylerini düzelttikten sonra falan yapıyor. Akar nedir tam olarak bilgi verir misiniz nasıl anlayabilirim?
Akar, dış parazitin bir yürü. Kaşıntı, deride döküntü ve yara yapar

Üst Alt