• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tekradan öğürüyor

KusBulut

Paylaşımcı
Kuşum tekrar öğürmeye başladı 2 kere kanatlı uzmanına götürdüm ilaçlardan bir süre sonra tekrar öğürmeye başlıyor ve yine başladı dışkısı koyu yeşil etrafinda iz bırakıyor besleyecek kişi bulamadığım için zeolitli besleme de yapamadım halı keyfi yerinde yemesi içmesi normal ama gün içinde ara ara öğürüyor bir kaç gün dacostatin verdim ama ogurmesi devam ediyor

KusBulut

Paylaşımcı
  • Bugün ogurmesi yok ama ağzından sindirilmemis yem geliyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir hafta günde bir kez zeolitli besleme doğal bir yöntemle düzelirdi ama besleme yapamam demişsiniz o zaman mamada veya sevdiği bir sebzeye bir mercimek tanesi kadar ekleyerek yedirmeye çalışın.

KusBulut

Paylaşımcı
Bir hafta günde bir kez zeolitli besleme doğal bir yöntemle düzelirdi ama besleme yapamam demişsiniz o zaman mamada veya sevdiği bir sebzeye bir mercimek tanesi kadar ekleyerek yedirmeye çalışın.
Denedim ama bı turlu beceremedim başka biseylerle vereyim dedim almıyor bir türlü

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşum tekrar öğürmeye başladı 2 kere kanatlı uzmanına götürdüm ilaçlardan bir süre sonra tekrar öğürmeye başlıyor ve yine başladı dışkısı koyu yeşil etrafinda iz bırakıyor besleyecek kişi bulamadığım için zeolitli besleme de yapamadım halı keyfi yerinde yemesi içmesi normal ama gün içinde ara ara öğürüyor bir kaç gün dacostatin verdim ama ogurmesi devam ediyor
Eski konularınızı biraz taradım ama tam ilk konunuzu bulamadım. Bira özetler misiniz, ilk sıkıntılar neydi, neler uygulanmıştı?Ayrıca kafeste grit kum var mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
El besleme için şehrinizdeki bir petshop yada üreticiden yardım alabilirsiniz. Nerede oturuyorsunuz belki destek olan birisi çıkar.

KusBulut

Paylaşımcı
Eski konularınızı biraz taradım ama tam ilk konunuzu bulamadım. Bira özetler misiniz, ilk sıkıntılar neydi, neler uygulanmıştı?Ayrıca kafeste grit kum var mı?
Söyle kuşum ilk Aralık gibi ogurmeye başladı 1-2 gün öğüdü sonra kusmaya başlayınca hemen veterinere götürdüm kursak mantarı olduğunu ve karaciğerde büyüme olduğunu söyledi ilaç verdi kullandık ve tamamen düzeldi ondan sonra bir süre olmadi sonra Nisan'da tekrar ogurmeye başladı kabarma ve uyku halide eklenince başka bı kuş uzmanına göturdüm orda daha önceki şikayetleri anlattım kursaktan sıvı alınıp bakıldı kursak mantarı olmadığını sadece bakteri olduğunu söyledi ve ilaç verdi kullanım sonrası düzeldi biseyi yoktu kuşumun şimdi bı kaç gündür öğürüyor yine ağzında koku yok kusma yok ama dün bı iki kez yem geldi ağzına onun dışında çok keyifli yeme icmesi yerinde bugün tekrar yem gelme olayı da olmadı

KusBulut

Paylaşımcı
E
Bizim erkek kuşta öğürüyordu hatta kusmuştu ama kusmuğu kötü kokmuyordu ve hatta sonradan kusmasa bile kusar gibi yapıp durdu çok kez ve ağzına yem geliyordu arada galiba. Sonradan(aradan saaaaatler sonra)düzeldi ama bugün yine yaptı azıcık. Şuan düzeldi,bol bol uçurmaya çalışıyorum. Şehmus bey karaciğer yağlanması olabileceğinden bahsetti. Sizinkisi de şişman ise karaciğer yağlanması olabilir.
Evet kusumda var karaciğer yaglanmasi ve kuşum hastalandiktan sonra çok ucamamaya başladı