• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sürekli vikliyor

kuşsever578

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tüm gün vik vik sesi çıkartıyor.Alt solunum yolu rahatsızlığı ya da astım olabilir mi?Kuzum acı çekermiş gibi.Bulunduğumuz yerde kanatlı veterineri yok ama gittiğimiz veteriner antibiyotik ve vitamin verdi.Daha öncesinde de ağızdan vermeli antibiyltik verseler de kuşumuz ele alınmadığı için verememiştik. Diğer veteriner suluğa katmalı vermişti.5 gün kullandık, ilacı bitti ama tekrar veterinere götüremedik-bugün de resmi tatil olduğu için açık olduğunu sanmıyorum-Kuşumu rahatlatmak için kaynar suya okaliptüs yağı damlatıp kafesinin yanına koyuyorum.Kafesi sarıp sessiz bir yerde tutmaya çalışıyoruz.Son 2 gündür sürekli olarak sesler çıkartmaya başladı(gece bile)Uyuyup uyumadığından da emin değilim.Kuyruğu aşağı yukarı kalkıyor, bazen hapşuruyor ve vikviklemekten yorulduğunda yutkunur gibi bir hareket yapıyor(bana ağzında tükürük biriktirmeye çalışıyormuş gibi geldi)Bu konuda bilgili olan bir kişi ne olur bir yol göstersin onun böyle acı çekmesine için el vermiyor.Videoyu ekliyorum Watch unnamed | Streamable

Ece A.

Müdavim
Merhaba, bulunduğunuz yer neresi acaba? Hangi antibiyotik ve vitaminleri kullandınız ve şuan hangi vitaminler elinizde mevcut? @Aslı Ö. @Kübra Ö. @Demet bükay @Burçak A. görünce daha detaylı yardımcı olacaklardır🙏 Dışkı fotoğrafı da alabilir miyiz lütfen :) şimdilik okaliptüse devam edebilir ve ayrıca hapşırık ve nefes alış verişine kekik çayı yapıp ceresinin üzerine biraz uzaktan fısfıslayabilirsiniz ve suluğunda da servis edebilirsiniz. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi tarifi buradadır.

Ece A.

Müdavim
zor nefes alan, nefes problemi yaşayan kuşlar için Turbo respiratory nefes açıcı da öneriliyordu ama bunun için diğer arkadaşlarımızın da yorumunu alalım :) ben videoyu sesli bir şekilde izleyemedim şuan bulunduğum ortam müsait olmadığı için, bu yüzden arkadaşlarımız da bir baksınlar daha detaylı yorumlar ve öneriler yapacaklardır 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba, bulunduğunuz yer neresi acaba? Hangi antibiyotik ve vitaminleri kullandınız ve şuan hangi vitaminler elinizde mevcut? @Aslı Ö. @Kübra Ö. @Demet bükay @Burçak A. görünce daha detaylı yardımcı olacaklardır🙏 Dışkı fotoğrafı da alabilir miyiz lütfen :) şimdilik okaliptüse devam edebilir ve ayrıca hapşırık ve nefes alış verişine kekik çayı yapıp ceresinin üzerine biraz uzaktan fısfıslayabilirsiniz ve suluğunda da servis edebilirsiniz. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi tarifi buradadır.
Turbo respiratory alın kullanın ama nefes problemi çok ilerlemiş. Yetersiz kalır. Sadece belki anlık rahatlatabilir. 🫤 Ense damlası da yaptırın. Bu sorulara da cevap bekliyoruz.

Üst Alt