• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum sürekli silkeleniyor

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar kuşum sürekli bu silkinme hareketini yapıyor ve devamlı ayaklarını oynatıyor. Sebebi ne olabilir bu hareketin. Birazcık kaşınıyo da acaba parazit olabilir mi? Dışkısı iştahı çok normal hareketli baya.

Boncuk1402

Aktif Üye
Vilmectin ense damlası alıp ensedeki tüyleri üfleyerek hafif deri görünecek şekilde açıp 1 damla kullanmanız gerekiyor. Fazlası zararlı tek damla danlatacaksiniz grpette satılıyor
Şimdi veterinerini aradım düşünce korktuğu için travmasal bi tike benziyo dedi zamanla geçer aminoasit desteği verebiliriz dedi. Siz bu görüş hakkında ne düşünüyorsunuz. Veterinerlerin de söylediklerine pek güvenemiyorum kuşlar için ne yazık ki.

Boncuk1402

Aktif Üye
Açıkçası videodaki hareket banada parazit gibi gelmedi ancak parazit anlamamızı en kolaylaştıran davranışları gece çırpınma oluyor. Emin olmak adına tüyleri üfleyip bir bakın kırmızı bir vs var mı. Ya da gece kafesin köşelerine birer top pamuk takın sabah bakın eğer bit vs varsa pamuğa girecektir gece
Tamamdır bit için yapıyım onu paraziti nasıl anlıcam onu anlayamadım tam. Parazit varsa nasıl bi şey görmem lazım

Bahar Y.

Müdavim
Videodaki hareket korktuğu için, dişi kuşum yüksek seslerden yapıyor, fakat tik haline getirmiş olmasıda geldi aklıma

Boncuk1402

Aktif Üye
Videodaki hareket korktuğu için, dişi kuşum yüksek seslerden yapıyor, fakat tik haline getirmiş olmasıda geldi aklıma
Veteriner tik dedi bugün bi multivitamin aminoasit verdi geçer korkma dedi. Çok üzücü ama knu böyle görmek. Gerçi inanılmaz hareketli onu rahatsız etmiyo gibi ama ben üzüldüm :(

Boncuk1402

Aktif Üye
Sinirsel durumlarda vitamin tavsiye ediliyor bende dış parazitten önce bundan suphelenmistim. Siz tedaviyi uygulayın. Yinede parazit için pamuk yönetimini bir deneyin
Tamamdır çok teşekkür ederim inşallah iyiye gidicek. Pamuğu da yerleştircekken çok uykusu gelmişti kafesine elimi soktuğum an çıkmak istyo. Dinlensin istedim o yüzden yarın koycam. İnşallah bi şeyi çıkmaz. Tekrardan çok teşekkürler hızlı cevapslrınız için. İlk beslediğim hayvan oldupu için baya tedirginim sizin cevapalrınız olmasa çok zor bi dönem olurdu benim için. İyi ki bulmuşum bu forumu :)

Bahar Y.

Müdavim
Tamamdır çok teşekkür ederim inşallah iyiye gidicek. Pamuğu da yerleştircekken çok uykusu gelmişti kafesine elimi soktuğum an çıkmak istyo. Dinlensin istedim o yüzden yarın koycam. İnşallah bi şeyi çıkmaz. Tekrardan çok teşekkürler hızlı cevapslrınız için. İlk beslediğim hayvan oldupu için baya tedirginim sizin cevapalrınız olmasa çok zor bi dönem olurdu benim için. İyi ki bulmuşum bu forumu :)
Hoşgeldiniz aramıza, mutluluk duyduk 😊

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Günler geçip ortama alıştıkça bu hareketi yapmayacaktır. Maşallah çok yavru daha.

Üst Alt