• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum sürekli kanatlarını açarak titretiyor neden olabilir?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet sürekli sıcak tutuyorum üstünü ara ara açıyorum yemek yesin diye örtüyorum sonra uyuyor kendine gelecek inşallah ☺❤
evet zeolit tozunu hemen araştırdım o gün ama sitede bulamadım tükendi belki de gelince bakacağım mutlaka. onun kullanımı nasıl acaba yemine mi karıştırmalıyım hastalık durumlarında
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından o yollar👍 evet yem, yeşillik katılabilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet sürekli sıcak tutuyorum üstünü ara ara açıyorum yemek yesin diye örtüyorum sonra uyuyor kendine gelecek inşallah ☺❤
evet zeolit tozunu hemen araştırdım o gün ama sitede bulamadım tükendi belki de gelince bakacağım mutlaka. onun kullanımı nasıl acaba yemine mi karıştırmalıyım hastalık durumlarında
Merhaba nasıl oldu güncel bilgi alabilir miyim 🤲😊

öykü yaren

Aktif Üye
Merhaba nasıl oldu güncel bilgi alabilir miyim 🤲😊
merhaba ☺ yeminden yiyor acıktıkça suyuna da bt amin forte koydum bugün ondan da içti sanırım dışkısı daha düzgün az önce bakmak için çok az çıkardım keyfi de daha iyiydi ısıtmaya devam ediyorum hala inşallah yarına daha iyi olur 🙏🏼

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
merhaba ☺ yeminden yiyor acıktıkça suyuna da bt amin forte koydum bugün ondan da içti sanırım dışkısı daha düzgün az önce bakmak için çok az çıkardım keyfi de daha iyiydi ısıtmaya devam ediyorum hala inşallah yarına daha iyi olur 🙏🏼
Merhaba Şükürler olsun Rabbim toparlamış 🤲🤲😊
Zeolit tozunu günlük mercimek tanesi kadar kullanacaksınız
Örn: Muzuna serpin, havucuna serpin, yeşillik yiyorsa serpin yok bunlarla olmazsa, muz ile karıştırın(başarmak tırnağı kadar muz) şiringa ile ağızdan verin🤲😊

Son düzenleme:

öykü yaren

Aktif Üye
Merhaba Şükürler olsun Rabbim toparlamış 🤲🤲😊
Zeolit tozunu günlük mercimek tanesi kadar kullanacaksınız
Örn: Muzuna serpin, avucuna serpin, yeşillik yiyorsa serpin yok bunlarla olmazsa, muz ile karıştırın(başarmak tırnağı kadar muz) şiringa ile ağızdan verin🤲😊
evet şükür çok daha iyi artık tamamen geçer de rahatlar inşallah 🙏🏼😊
yediği şeylere serpebilirim teşekkür ederim
muza serpmek iyi fikirmiş şırıngadan fena korktu yaklaştırabileceğimden şüpheliyim 😅

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet şükür çok daha iyi artık tamamen geçer de rahatlar inşallah 🙏🏼😊
yediği şeylere serpebilirim teşekkür ederim
muza serpmek iyi fikirmiş şırıngadan fena korktu yaklaştırabileceğimden şüpheliyim 😅
Zeolit tozu herdaim evde olsun çok önemli, ishal, iç parazit, zehir, kursak bakterileri, sindirim sistemi düzensizliği..
Bunlar için mükemmel çözüm 😊
Geldiğinde başlayın 10-15 gün devam edin günde 1 kere mercimek tanesi kadar
Yanetkisi görülmedi şimdiye kadar ve Veteriner hekim onaylı😊🤲
Çok geçmiş olsun💓🐦🐦

öykü yaren

Aktif Üye
Zeolit tozu herdaim evde olsun çok önemli, ishal, iç parazit, zehir, kursak bakterileri, sindirim sistemi düzensizliği..
Bunlar için mükemmel çözüm 😊
Geldiğinde başlayın 10-15 gün devam edin günde 1 kere mercimek tanesi kadar
Yanetkisi görülmedi şimdiye kadar ve Veteriner hekim onaylı😊🤲
Çok geçmiş olsun💓🐦🐦
hepsini not aldım en kısa zamanda temin etmeye çalışacağım fayda eder inşallah 🙏🏼☺ ilk defa bu sitede duydum cidden daha önce hiçbir kuşçu söylememişti
çok teşekkür ederim❤❤🐤

öykü yaren

Aktif Üye
@Demet bükay merhaba tekrar bir şey soracaktım ben yeni konu da açmak istemedim kısmen bu konuyla ilgili
zeolit tozunu buradaki konuşmadan bir süre sonra temin ettim 5 hazirandan beri neredeyse her gün kaşığın ucuyla muza ya da normal bir şekilde koyup veriyorum yiyor. başlarda daba iyi gibiydi ama bu hafta çok durgun ve sürekli uyuyor bazen ishal gibi oluyor kakası yoksa bana mı öyle geliyor bilmediğim için probiyotik tozu da suyuna koymaya devam ediyorum. yediği yemlerin de azaldığını fark ettim. dışarı çıkarıyorum dışarıda başka bir yerde uyumaya devam ediyor ya da tünüyor o yüzden tekrar kafese alıyorum havaların sıcaklığından olabilir mi acaba? havalar aniden ısındığı için etkilendiğini düşünüyorum aklıma başka bir şey gelmiyor düzenli olarak vitamin ve zeolit tozu vermeye devam ediyorum çünkü yem de yiyor daha napmalıyım bilmiyorum

öykü yaren

Aktif Üye
hatta bugün olan olayı da anlatmak istiyorum çok aklıma takıldı bu geçen de olmuştu hatta bununla ilgili de konu açmıştım
bugün dışarıdan geldim kuşu kontrol etmek için kafesine yaklaştığımda yine bir garipti yine durgundu elime gelmedi sanki elimi görmüyor gibiydi garip çıkıyordu sesi yoksa bana paranoyadan öyle mi geliyor bilmiyorum. ayaklarının kavraması da bir tuhaftı kafesin üstüne koydum kaydı gitti yana sanki bir halsizdi ya da ayakları tutmuyor gibiydi uçmayı denedi bir tuhaf uçtu sonra üstüme kondu elimle tuttum ve kafese geri koydum ki normalde kendini asla tutturmaz ele aldırmaz çok hareketli bir kuştur. ama görmese beni bulup üstüme konamazdı diye düşünüyorum ilk seferde kendini duvarlara çarpmıştı çünkü. gerçekten anlamadım yani ben mi çok pimpirikleniyorum acaba bildiğim her şeyle beslemeye çalışıyorum cereyana dikkat ediyorum aklıma bir tek sinirsel şeyler geliyor bu olay ilk olduğunda veterinere götürmüştük keyfi iyi görünüyor ama sinirsel bir durum varsa elimizden bir şey gelmez demişti öyle bir şey olabilir mi? özellikle spesifik bir vitamin eksikliği veya başka bir hastalık böyle bir şeye sebep olur mu? yoksa sadece uykulu halinde çıkarmaya çalıştıysam böyle tuhaf davranabilir mi ya da belki streslidir bilmiyorum sabahtan beri evde yalnızdı bu konuyla ilgili kuşçuyla da konuştum o da şeker ve tuz yerse geçici körlük yaşayabilir demişti sadece

öykü yaren

Aktif Üye
@Demet bükay ya tekrar kusmaya başladı kuşlara bakan veteriner de yerinde yokmuş ne yapmalıyım şaştım ben gerçekten diğer veterinerle konuştum 7ye kadar açığım enfeksiyon olabilir antibiyotik verebiliriz anca isterseniz gelip alın dedi ne yapmalıyım ben şaştım gerçekten korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay ya tekrar kusmaya başladı kuşlara bakan veteriner de yerinde yokmuş ne yapmalıyım şaştım ben gerçekten diğer veterinerle konuştum 7ye kadar açığım enfeksiyon olabilir antibiyotik verebiliriz anca isterseniz gelip alın dedi ne yapmalıyım ben şaştım gerçekten korkuyorum
Video paylaşır mısınız kuşun durumu iyi değil, dışkı kokuyor mu?

öykü yaren

Aktif Üye
az olan bugünden daha çok olan birkaç gün öncesinden takip etmek için resmini çekmiştim

öykü yaren

Aktif Üye
@Demet bükay veteriner genel bir enfeksiyon ya da kursak mantarı olabilir dedi 5 günlük antibiyotik verdi şırınga içinde 5 gün sonra haber et bir düzelme olmazsa eczaneden mantar ilacı önericem ama ağır bir ilaç olduğu için önce böyle deneyelim dedi umarım fayda eder zeolit de veriyodum ama niye kustu yine de anlamadım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay veteriner genel bir enfeksiyon ya da kursak mantarı olabilir dedi 5 günlük antibiyotik verdi şırınga içinde 5 gün sonra haber et bir düzelme olmazsa eczaneden mantar ilacı önericem ama ağır bir ilaç olduğu için önce böyle deneyelim dedi umarım fayda eder zeolit de veriyodum ama niye kustu yine de anlamadım
Merhaba, antibiyotik verdiniz mi?
Antibiyotik sonrası mutlaka probiyotik takviyesi verin, tahlil yapmadan kursak mantarı demesi biraz anormal🤷

öykü yaren

Aktif Üye
Merhaba, antibiyotik verdiniz mi?
Antibiyotik sonrası mutlaka probiyotik takviyesi verin, tahlil yapmadan kursak mantarı demesi biraz anormal🤷
evet tahlil yapmadı😔 tam kliniği kapatırken gittiğim için mi yoksa kuş olduğu için mi bilmiyorum. aslında ilk seferden kursak mantarı da demedi sadece enfeksiyon olabilir dedi ben de peki kursak mantarı olabilir mi öyleyse antibiyotikle nasıl düzelecek gibisinden soru sordum 5 günlük tedaviden sonra haberleşelim dedi kuşa baktı karnına falan dokundu biraz incelme var gibi dedi diğer kuşlara bakan veteriner olsaydı keşke o taa salı çarşamba falan geliyormuş şans işte 😓
yarım suluğa 0.5 ml ilaçtan damlat onu içsin dedi şırınga çok sertti 0.5ten fazla gitti gibi geldiği için suyu yarımdan biraz daha ekledim kaşıkla birkaç kere içirdim o sudan yarın tekrar yenileyeceğim suyunu
probiyotiği ilaç kullandığı sürece her gün mü vermeliyim yoksa 5 günlük tedavi sonunda mu acaba 🙏🏼

Son düzenleme:

öykü yaren

Aktif Üye
birden çok daldarı yediği için tam göremiyorum ama sanırım ishal de oldu 😓

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet tahlil yapmadı😔 tam kliniği kapatırken gittiğim için mi yoksa kuş olduğu için mi bilmiyorum. aslında ilk seferden kursak mantarı da demedi sadece enfeksiyon olabilir dedi ben de peki kursak mantarı olabilir mi öyleyse antibiyotikle nasıl düzelecek gibisinden soru sordum 5 günlük tedaviden sonra haberleşelim dedi kuşa baktı karnına falan dokundu biraz incelme var gibi dedi diğer kuşlara bakan veteriner olsaydı keşke o taa salı çarşamba falan geliyormuş şans işte 😓
yarım suluğa 0.5 ml ilaçtan damlat onu içsin dedi şırınga çok sertti 0.5ten fazla gitti gibi geldiği için suyu yarımdan biraz daha ekledim kaşıkla birkaç kere içirdim o sudan yarın tekrar yenileyeceğim suyunu
probiyotiği ilaç kullandığı sürece her gün mü vermeliyim yoksa 5 günlük tedavi sonunda mu acaba 🙏🏼
Bağışıklık düşmemesi için verin, dışkıları kontrol edin sürekli ishal olmasın yem yesin, iştah tan kesilmemesi gerekir,

Üst Alt