• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum sürekli kanatlarını açarak titretiyor neden olabilir?

öykü yaren

Aktif Üye
@Demet bükay bu soru doğru olur mu bilmiyorum ama bir şey soracağım normalde yoğurdu çok sever ama zararlı diye yedirmiyorum zehirlenme gibi ne durumda yoğurt işe yarar mı ya da hiçbir şey yememesinden iyidir diye yoğurt yedirmeyi denemek mantıklı mı 🥹 sürekli birkaç dakikada bir gagasına mamadan damlatmaya çalışıyorum biraz girdi gibi ağzına ama tükürüyor çoğunu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay bu soru doğru olur mu bilmiyorum ama bir şey soracağım normalde yoğurdu çok sever ama zararlı diye yedirmiyorum zehirlenme gibi ne durumda yoğurt işe yarar mı ya da hiçbir şey yememesinden iyidir diye yoğurt yedirmeyi denemek mantıklı mı 🥹 sürekli birkaç dakikada bir gagasına mamadan damlatmaya çalışıyorum biraz girdi gibi ağzına ama tükürüyor çoğunu
Yoğurt insan gıdası haklısınız eğer ki yerse verin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
en sevdiği şey yulafa bile bakmıyor sadece izliyor yulaf tabağını ya mamayı yaptım en sonunda zorla gagasına sürdüm birkaç kere çok stres olunca bıraktım umarım yalamıştır birazdan tekrar deneyeceğim berbat bir his cidden artık kusmuyor ama bir süredir neden anlamadım
Yulafı vermeyin, bugün yediği yem nasıldı?
Yulaf darı kalamar bugün verdiklerinizden biri bu hale getirdi yada dış etkenler, taze yem mi verdiniz, açık yem mi inanın bende çok üzüldüm 😔🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yulaf darı kalamar bugün verdiklerinizden biri bu hale getirdi yada dış etkenler, taze yem mi verdiniz, açık yem mi inanın bende çok üzüldüm 😔🤲
Çay tabağındaki yumurta katı birazdaha sulandırıp verin şiringa içine, sindirim başladıysa kusma durmuş olabilir, dışkıları nasıl

öykü yaren

Aktif Üye
evet yemedi çektim onun yerine sürekli gagasına mama sürmeye çalışıyorum ama sürekli kendini geriyor kanat açıyor tepki vermiyor yemi de her zamanki yediği aslında kapalı yem veriyorum vitakraft marka farklı bir şey yememiş bildiğim kadarıyla. canlı yem gibi şeyler de vermiyorum genelde sadece salatalık elma havuç muz gibi şeyler ama onlardan da vermedim bu aralar hiç. darıyı da halsiz görünce astık ama bir iki gagalayıp onu da bıraktı daha önceden de vermiştim aynı darıdan 😓

öykü yaren

Aktif Üye
Çay tabağındaki yumurta katı birazdaha sulandırıp şiringa için sindirim başladıysa kusma durmuş olabilir, dışkıları nasıl
evet sonradan biraz sulandırdım muz gelince ezdim muz koydum gagasına sürtüyorum ara ara diline değdi bence dışkısı sulu hala fotoğraf ekledim şöyle

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
koydum şimdi onu da ocağa normal su içmeyi de bıraktı veremiyorum bir türlü kaşıkla da almıyor
Uykuda uyuyacak onca kustu, dermanı gitti, sıcak tutun inşallah sabaha biraz olsun düzelir, yakınınızda petshop veya üretici varsa yarın ilk iş besletin

öykü yaren

Aktif Üye
Uykuda uyuyacak onca kustu, dermanı gitti, sıcak tutun inşallah sabaha biraz olsun düzelir, yakınınızda petshop veya üretici varsa yarın ilk iş besletin
bıraksam uyusa mı diye düşünüyorum ama aç susuz da koymak istemiyorum tekrar ağzına biraz mama verdim bırakmaya da korkuyorum ya gece bir şey olursa görmezsem diye. evet sabah olur olmaz götüreceğim veterinere veya bir kuşçuya sabaha çıkamaz diye çok korkuyorum ama inşallah bir şey olmaz ya

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
bıraksam uyusa mı diye düşünüyorum ama aç susuz da koymak istemiyorum tekrar ağzına biraz mama verdim bırakmaya da korkuyorum ya gece bir şey olursa görmezsem diye. evet sabah olur olmaz götüreceğim veterinere veya bir kuşçuya sabaha çıkamaz diye çok korkuyorum ama inşallah bir şey olmaz ya
Siz elinizden geleni yaptınız, keşke orda olsam besler gelir alırdım😔prinç suyunuda verin az da olsa bırakın uyusun, gerisi Takdiri ilahi 🤲

öykü yaren

Aktif Üye
Siz elinizden geleni yaptınız, keşke orda olsam besler gelir alırdım😔prinç suyunuda verin az da olsa bırakın uyusun, gerisi Takdiri ilahi 🤲
Allah razı olsun çok teşekkür ederim cidden bugün çok yardım ettiniz bana 🥹🙏🏼 onu da soğutup vereceğim birazdan şırıngayla da olsa içer belki bir yudum
inşallah sabaha toparlanmış olur biraz

öykü yaren

Aktif Üye
@Demet bükay son durumunu haber etmek istedim dün sabah hemen veterinere gittik dinledi her şeye baktı sordu, üşütmüş vitamin ve probiyotiğe devam edin iştahı gelir yerine ama siz yemeye zorlayın dedi sonra dönerken kuşçuya da gösterdim aldı eline baktı ishalse vitamini verme dedi öyle olunca çok yükleme olmasın diye sadece probiyotikli su içirdim. bütün gün düzenli olarak beri kafese sıcak su torbası ve şişesi koyup yenileyerek ısıttık zaten sonradan ufak ufak yem yemeye başladı darı ve muz yedirdik gece bu sefer zorlamadım kendi yiyor artık diye örttüm üstünü uyudu bu sabah kalkıp kontrol ettiğimde keyfi biraz daha iyi gibiydi darı yiyordu yine sesi de çıkmaya başlamıştı çok teşekkür ederim cidden sayenizde bir sürü şey yapabildim yoksa başında çaresizce ağlardım allah razı olsun 🥹🙏🏼

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay son durumunu haber etmek istedim dün sabah hemen veterinere gittik dinledi her şeye baktı sordu, üşütmüş vitamin ve probiyotiğe devam edin iştahı gelir yerine ama siz yemeye zorlayın dedi sonra dönerken kuşçuya da gösterdim aldı eline baktı ishalse vitamini verme dedi öyle olunca çok yükleme olmasın diye sadece probiyotikli su içirdim. bütün gün düzenli olarak beri kafese sıcak su torbası ve şişesi koyup yenileyerek ısıttık zaten sonradan ufak ufak yem yemeye başladı darı ve muz yedirdik gece bu sefer zorlamadım kendi yiyor artık diye örttüm üstünü uyudu bu sabah kalkıp kontrol ettiğimde keyfi biraz daha iyi gibiydi darı yiyordu yine sesi de çıkmaya başlamıştı çok teşekkür ederim cidden sayenizde bir sürü şey yapabildim yoksa başında çaresizce ağlardım allah razı olsun 🥹🙏🏼
Siz yaptınız ben bir şey yapmadım 🤲💓
Zeolit tozunu mutlaka mamaist.com dan temin edin😊
Çok faydalı olur ve zehir ve bakterdei mükemmel sonuç veriyor, gözlemleyin lütfen, sıcak ve tok olmalı🤲

öykü yaren

Aktif Üye
Siz yaptınız ben bir şey yapmadım 🤲💓
Zeolit tozunu mutlaka mamaist.com dan temin edin😊
Çok faydalı olur ve zehir ve bakterdei mükemmel sonuç veriyor, gözlemleyin lütfen, sıcak ve tok olmalı🤲
evet sürekli sıcak tutuyorum üstünü ara ara açıyorum yemek yesin diye örtüyorum sonra uyuyor kendine gelecek inşallah ☺❤
evet zeolit tozunu hemen araştırdım o gün ama sitede bulamadım tükendi belki de gelince bakacağım mutlaka. onun kullanımı nasıl acaba yemine mi karıştırmalıyım hastalık durumlarında

Üst Alt