• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sürekli hastalanıyor.

Lupus09

Yeni Üye
Kuşum sürekli hastalanıyor. 3-4 gün hastalanıyor. Kabarıyor, iştahı azalıyor, bazen ishal oluyor, bazen kusmasında düzensizlik oluyor ve de hapşırıyor etrafa garip salyalar akıtıyor. Sonra 2-3 gün iyi olup yeniden aynı döngü. Bir kaç aydır bu böyle devam ediyor. Çevremdekiler yaşlılıktan olabileceğini söylüyor. Fakat daha 4 yaşında yani internetten okuduğum kadarı ile yaşlı sayılmaz. Bir de sürekli hastalandığından dolayı biraz zayıfladı ve kanatlarında ki kaslar zayıfladı. Tüyleri daha düzensiz ve aşağı doğru kaymış şekilde duruyor. Uçma konusunda da zayıflamıştı. Bir kaç gündür antrenman yaptırıyorum. Yeniden düzelmeye başlamıştı. Ama bugün yeniden hastalanınca keyfi kaçtı. Nerede hata yaptığımı anlayamıyorum. Bu sıcak günlerde serin yerde tutsam hastalanıyor. Sıcak yerde tutsam bunalıyor. Ve en ufak soğuk hissettiğinde yine hastalanıyor. Ne güzel bir şekilde güne başlarken onu bir anda hastalanmış görünce bütün tadım kaçıyor. Çevrem de kuşlara bakabilecek veterinerde olmayınca iyice çaresiz kalıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Lupus09

Yeni Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Sorunu anlayabilmek için sizden kusunuza verdiğiniz yem, varsa vitamin vs markalarını söyleyebilir misin ya da resim koyabilirsiniz. Genel olarak haftada kaç kere ek gıda veriyorsunuz hangi ek gıdaları veriyorsunuz ve kaç aydır bu durumda. Birde kuşun ve dışkıların resmini isteyebilir miyiz
Yem olarak Beaks veriyordum. Fakat en son yemi bitince Pet Shop kapalı olduğundan dolayı marketten Şamata aldım. Vitamin olarak Avilin koyuyorum suyuna. Kum olarak da Maviş veriyorum. 2 hafta da bir bazen daha sık yumurta maması ve düzenli olmadan arada badem, ceviz ve meyve veriyorum.Ekli dosyayı görüntüle 10139Ekli dosyayı görüntüle 10140Ekli dosyayı görüntüle 10141Ekli dosyayı görüntüle 10142

Lupus09

Yeni Üye
Dışkıda enfeksiyon görünüyor. Muhtemelen ilaç kullanmak gerekecek. İlaç ve tedavi konusunda üstatlar yardımcı olacaktır. Bu sorun yem değişikliği ile baslamadıysa yem seçeneğini eliyorum. Vitamini nezaman aldınız açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketmek gerekiyor. Ve günlük kullanmak gerekiyor. Sabah koyup akşam alınır suluk temizlenir. Fazla durursa zehirleme yapar. Mecbue kalmışsınız onun dışında marketlerden pet ihtiyaçlarını almamaya çalışın. Çünkü rutubetli oluyor. Hayvana faydadan fazla zarar veriyor. Onun dışında klimada kuşlar için zararlı. Sıcaklarda banyo yaptırabilirsiniz, fıs fıs yapabilirsiniz. Yeşillik ve yulaf verebilirsiniz. Bunun haricinde dal darı vs verin. Şimdilik yem yiyor mu
Sanırım vitamini alalı 6 ayı geçti. Ben tarihi geçmediği için önemsememiştim. Yemini de en kısa sürede değiştireceğim. Bugün yem yiyip yemediğini görmedim ancak. 1 saat önce yumurta vermiştim ondan yedi. Normal de klimanın direk önünde durmuyor. Klima başka bir oda da ama serinlik hemen etkiliyor.

Lupus09

Yeni Üye
Mama yemesi iyi üstatlar dönene kadar siz iştahı gözlemleyin herhangi bir yememe durumunda gerekirse elle beslemek vs gerekir. Boyama belki bir ihtimal vitamin sebebiyle olabilir. Onu kullanmayın. Petshoplarda biyoteknik ürünleri var avisol plus vs o markayı tercih edin. Moralinizi bozmayın inş sağlığına kavuşacak yavrucak. Ek olarak mamada sıcaklarda hızlı bozuluyor özellikle yumurta vs. 5-6 saat sonra kafesten alın. Fazla durması mantara sebep olabilir
Mamayı değiştirdim. Vitamini de sizi okumadan önce petshopta ki adama hangisi daha iyi değince avilin dedi. Onu da yenisi ile değiştirdim. Yumurtayı da bu sıcak günler de 1 saat tutuyorum kafeste. Yem yeme konusunda ben yine de garanti olması amacı ile bugün düzenli yumurta vereceğim. Yardımınız için teşekkür ederim.