• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sürekli hapşırıyor

pervaya

Yeni Üye
Merhaba, geçen günlerde Sultan papağanım hasta oldu diye yazmıştım veterinere gidince düzeldi, iştahı çok iyi hareketleri düzeldi, halsiz veya mutsuz bir tavrıda yok. Fakat bugün özellikle ciddi şekilde hapşırıyor. Bazen 5-6 defa üst üste hapşırıyo. Oda kokusu çubuğu vardı aynı odada onu unutmuşum hemen kaldırdım onun etkisi böyle olabilir mi ? Kekik spreyi yaptım uyguladım 2 gün önce, bu durum düzelene kadar hergün kullanabilir miyim acaba faydası olur mu veya ne yapmam gerekiyor. Hapşırma videosu ve dışkısını aşağıya ekliyorum.

WhatsApp Video 2022-12-01 at 19.16.22 Ekli dosyayı görüntüle 37427

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba 🙋🏼‍♀️ evet oda kokusundan olabilir. Kekik çayını haftada 2 kere yapabilirsiniz. Peki dışkı hiç düzelmedi mi yoksa yeni mi böyle oldu 🤔

pervaya

Yeni Üye
Dışkı düzelmişti yeni böyle oldu, çok yem yiyor ama ona rağmen az su içiyo gibime geliyo.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı düzelmişti yeni böyle oldu, çok yem yiyor ama ona rağmen az su içiyo gibime geliyo.
Kuşların su içtiğini her zaman göremeyebiliriz, ihtiyacı kadar içiyordur 😇 kekik çayı ve spreyini uygulayabilirsiniz 2-3 günde bir. Bir de suyuna 3 gün boyunca probiyotik koyun, 3 gün sonra yeniden dışkı kontrolü yapalım hapşırma da devam ediyor mu diye bakalım 🙏

pervaya

Yeni Üye
şöyle bir durum var doktorun reçetesine göre probiyotikli suyu sabah işe gitmeden önce ekliyorum suluğuna eve gelince temiz su ile değiştirip vitamini veriyorum force feeding şeklinde. öyle güzelce toparlamıştı fakat şimdi eve gelince kustu , hiçbirşey yoktu sıvıda sadece şeffaf kustu. Gaga taşı olmasına rağmen gagasınnı ara ara kafes demirine sürtüyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
şöyle bir durum var doktorun reçetesine göre probiyotikli suyu sabah işe gitmeden önce ekliyorum suluğuna eve gelince temiz su ile değiştirip vitamini veriyorum force feeding şeklinde. öyle güzelce toparlamıştı fakat şimdi eve gelince kustu , hiçbirşey yoktu sıvıda sadece şeffaf kustu. Gaga taşı olmasına rağmen gagasınnı ara ara kafes demirine sürtüyor.
Dediğiniz hareketin bir videosunu görebilir miyim 🙏 aynı gün hem probiyotik hem de vitamin çok fazla malesef 😔 ayrıca her gün de verilmez. Karaciğeri yorar hatta zedeler zamanla 😔 ve gün probiyotik verip, 2-3 gün sade içme suyu ve 4. Gün vitamin şeklinde düzenli olarak gidilmesi gerekir. Ne zamandır bu şekilde veriyorsunuz?

pervaya

Yeni Üye
veterinere gittiğimde pazartesi akşamdı o gün sadece vitamin verdik, salıdan beri sabahları çeyrek çay kaşığı probiyotik tam suluğa koyucak şekilde oranlıyorum, akşama kadar ne içerse artık sudan sonra temiz suya geçiriyorum, sonrada akşam vitamini veriyorum. Videoda farkettim burnuda kızarmış galiba (yarın zaten tekrar veteriner kontrolü var orda belirtmem yada söylemem gereken extra birşey var mı )
Gaga videosuda linkide buyrun WhatsApp Video 2022-12-02 at 17.09.18

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gaga kızarması ve hapşırma soğuk algınlığı belirtisidir, yalnız takviyeler gerçekten çok fazla. Veterinerinizin kanatlı uzmanı olduğundan emin misiniz?

pervaya

Yeni Üye
Pendik kurtköyde yaşıyorum, burda birkaç adet veteriner aradım o yüzden kanatlı uzmanı var mı diye öyle buldum ve gittim. Yarın gittiğimde bazı soruları danışayım.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pendik kurtköyde yaşıyorum, burda birkaç adet veteriner aradım o yüzden kanatlı uzmanı var mı diye öyle buldum ve gittim. Yarın gittiğimde bazı soruları danışayım.
İstanbul Hayvan Hastanesi

Adres:
Yenişehir Mahallesi, Gökdoğan Sokak No:12, Ataşehir-İstanbul

Telefon: 0533 152 71 41 - 0216 456 36 06 Gidebilirseniz buraya götürebilirsiniz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de Tuzla aydınlı bölgesinde Çare veteriner var, ben de kendisini tanıyorum, ona danışabilirsiniz bu tarafa da yakınsınız

Üst Alt