• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sürekli ağzını açıp kapatıyor.

enescanqq

Aktif Üye
Muhabbet kuşum sürekli ağzını açıp kapatıyor. Ama bunu sürekli yapıyor. Parmağıma aldığında tünekte durduğumda. Uçup bir yere konduğunda falan hep yapıyor. Çok hareketli bir kuşta değil. Bulunduğu ortam aşırı sıcak bir ortam değil. Solunum sistemi hastalığı olduğundan şüpheleniyorum. Bunun sebebi nedir? Nasıl bir tedavi uygulanmalı?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun eğer hareketsiz bir kuşsa uçtuğunda ve hareket ettiğinde sıcaklamıştır... Alışık değildir... Yaza girdik onun da mutlaka etkisi olur... Örneğin sigara içen bir insan koştuğunda nefes nefes kalır... Ya da hiç spor yapmamış bir insan da koştuğunda nefes nefes kalır... Ancak sen hayır yok öyle bir şey diyorsun... O zaman kısa bir videosunu paylaşırsan iyi olur...

enescanqq

Aktif Üye
Kuşun eğer hareketsiz bir kuşsa uçtuğunda ve hareket ettiğinde sıcaklamıştır... Alışık değildir... Yaza girdik onun da mutlaka etkisi olur... Örneğin sigara içen bir insan koştuğunda nefes nefes kalır... Ya da hiç spor yapmamış bir insan da koştuğunda nefes nefes kalır... Ancak sen hayır yok öyle bir şey diyorsun... O zaman kısa bir videosunu paylaşırsan iyi olur...
Benim çifttim vardı bu onun yavrusu diğer yavruları sahiplendirdim. Çiftti kuzenime bıraktım. Bunu kendime ayırdım. Çok uysaldı tek kalınca aşırı ürkek oldu. Elimden inmeyen kuş bana yabanileşti. Sanırım korkudan açıp kapatıyor ağzını. Elime alışık ama en ufak kıpırdamamda uçup kaçıyor. Parmağıma geliyor. Yabancı bir cisim görse kaçıyor. Geçen elimden yem yedireyim dedim avcumu açtım yemi görünce korkup kaçtı. Bence solunumunda bir sıkıntı yok. Ürkekliğinde bir sıkıntı var. Ben yıllardır kuş besliyorum bu kadar ürkek kuş görmedim. Habi her hangi bir kötü davranma bakımsızlık avuç içine alma hiç bi şekilde olmadı. Bunun ürkekliği nasıl yenebiliriz. Kardeşleri gidince karakteri değişti kuşun.diğerlerini de sahiplendireli en az 2 ay oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim..

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Havalar ısındı bu yüzden böyle yapıyor olabilir. Tünekte videosunu ekler misiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ağız açıp kapama tek başına belirti değildir. Kuş uyku halindeyken kuyruk aşağı yukarı oynuyorsa ve yumurtlama durumu yoksa yüksek ihtimalle solunumdur.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Öyle bir durumu yok. Yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü sanırım.
Çok ürkekse eğer elle kafes içinde alıştırma yapın elinizden havuç meyve falan yedirin sık sık konuşun ilgili davranırsanız atlatır büyük ihtimalle

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video bekliyoruz 👍

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence kuş alışık değil efor sarfettiği zaman ve heyecan zamanı yapıyor

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yazın sıcağında hareket ettiğinde kuş daha sıcaklamış olabilir... Yaz yeni başladı ani sıcaklar alışık bir durum olamayabilir... Diğer taraftan korku ve heyecan yapmış olabilir... Bu durumda korkuya veya heyecana sebep olan durumu kaldırmak gerekir... Her iki durumda da takip şart...

Üst Alt