• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum sallabaş olmuş olabilir ve ishal

barisylcn6

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, boynunu kontrol edememe.
Hastalık Belirti Tarihi
7 Tem 2022
Kullanılan İlaç
Yok
2 tane kuşum var ve bu sabah onları hava alsınlar diye balkona güneşe koydum. İlk başta yerinde duramıyordu dışarı çıkmak istiyor sandım ve odama götürdüm ikisini de çıkardım, e dişi olan dengesini tutamamaya ve kanatlarını kaldırmış şekilde silkelenmeye başladı. Normalde benden kaçardı ama avucuma alabiliyordum. İkisini de kafese koydum ve içeri götürdüm ama bu sefer dişi kuşum dengesini kaybetmeye ve yukarılara bakmaya başladı, salıncakta inemiyor düşüyordu. Biraz araştırdıktan sonra gidip kafeslerini temizledim ve dişi kuşu ayrı kafese koydum. İlk başta sarımsak ezip verdim ve yemek yedirmeye çalıştım ama yemedi. Şu an erkek kuşumdan ayrı olarak başka odada duruyor ve üstünü tişörtle kapattım. En son kontrol ettiğimde zeminde bir köşede durmuştu.

Not; Ameliyat geçirdiğim içim bir süre kafeslerini temizleyemedim, kirliydi ve oradan kaptığını düşünüyorum. Kuşumun kakası ishal gibiydi.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba ailemize hoşgeldiniz
Öncelikle size geçmiş olsun
kuşunuzun resmini ve güncel dışkısını ve videosunu yüklermisiniz ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elle besleme mamasi ve aparatı ile beslenmesi lazim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu salmonella dışkısı değil kuşun yem yemedigini belli eden dışkı

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Bu salmonella dışkısı değil kuşun yem yemedigini belli eden dışkı
Teşekkürler peki kafes kuşlarına ait olan salmonella dışkısı örneği varsa dm olarak yada buraya atsanız olur mu?
Diğer ırklara ait var ama kafes kuşları için örnek bulamadım..

barisylcn6

Yeni Üye
Elle besleme mamasi ve aparatı ile beslenmesi lazim
dışkısı biraz daha düzelmiş durumda ama hayvan garip duruyor, bilinci yerinde değil gibi. Parmağında da gariplik var ve uçarken sıkıntı çekiyor. Normalde bizden kaçardı ama onu bile zor yapıyor. Bir türlü anlamadım neden. Babam genelde kuşu kaçıyor diye tutup seviyor. Bu neden olabilir mi ya da başka ne olabilir? Pire ya da bakteri olabilir mi?

barisylcn6

Yeni Üye
Sanırım bir yere çarptı travma geçirdi, sürekli silkeleniyor ve kontrol edemiyor kendini.