• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sağ ayağını kullanamıyor

Spy00

Yeni Üye
Kuşum 3 4 gündür sağ ayağını kullanamıyor belki kafeste bi yere takmıştır diye düşündüm sebze meyve verdim vitaminlerini verdim evde geçmeyince krem sürdüm hâla aynı dahada kötüleşti tırnağının olduğu parmağında morluk var ve tüyleri 2 gündür dökülmeye başladı sürekli sağ ayağını ağzıyla düzeltmeye çalışıyor sanırım veterinerlik bir durumu var mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şişme ve morarma varsa kırık ihtimali var. Kanatlı uzmanına götürmeniz röntgen çektirmeniz uygun olur. Bu dönemde BT amin Forte ve d vitamini takviyesi vermeniz uygun olur.

Spy00

Yeni Üye
Şişme ve morarma varsa kırık ihtimali var. Kanatlı uzmanına götürmeniz röntgen çektirmeniz uygun olur. Bu dönemde BT amin Forte ve d vitamini takviyesi vermeniz uygun olur.
Ayağında tam bir morluk yok gri gibi tırnağının yanı neşesi yerine fakat ön tırnağını kullanamıyor sağ ayağına basmakta zorlanıyor vitaminli sularıda az içiyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tırnak fotoğrafta net değil ama tırnağın son boğumunda ip dolanmış olabilir mi. Tül kullanıyorsanız yada dışarı çıktığında konduğu yerlerden dolayı bu ihtimal var. Telefon flaşı açıp dikkatlice hatta varsa büyüteçle bir bakın. Tırnağa yakın boğumda şişlik var gibi ama dediğim gibi fotoğraf net değil kesin birşey diyemiyorum.

Spy00

Yeni Üye
Tırnak fotoğrafta net değil ama tırnağın son boğumunda ip dolanmış olabilir mi. Tül kullanıyorsanız yada dışarı çıktığında konduğu yerlerden dolayı bu ihtimal var. Telefon flaşı açıp dikkatlice hatta varsa büyüteçle bir bakın. Tırnağa yakın boğumda şişlik var gibi ama dediğim gibi fotoğraf net değil kesin birşey diyemiyorum.
Çekebildiğim kadar yakından çekmeye çalıştım şuan durumu bu şekilde ayağının ucunda minik bi morluk var

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dokunduğunuzda bağırıyor mu peki? Bence bir kanatlı veterinere götürün kırıkta morariyor diye biliyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çekebildiğim kadar yakından çekmeye çalıştım şuan durumu bu şekilde ayağının ucunda minik bi morluk var
Kırık ihtimali var dolgit krem hafif sürün ağrısını alır en azında.

Spy00

Yeni Üye

Spy00

Yeni Üye
Kırık ihtimali var dolgit krem hafif sürün ağrısını alır en azında.
Veterinere götürdük ayağında yara olduğu için yürüyemediğini ve yaşlılıktanda olabileceğini halsizliğinin vitaminleri ve zeolit tozunu verirsek geçeceğini söyledi ilk başlarda sadece sağ ayağını basmakta zorlanıyordu şuan ne uçuyor ne yem yiyor ne su içiyor sürekli uyuyor sağ ayağını toplayıp üstüne basıyor uçmaya çalıştığında yere düşüyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Veterinere götürdük ayağında yara olduğu için yürüyemediğini ve yaşlılıktanda olabileceğini halsizliğinin vitaminleri ve zeolit tozunu verirsek geçeceğini söyledi ilk başlarda sadece sağ ayağını basmakta zorlanıyordu şuan ne uçuyor ne yem yiyor ne su içiyor sürekli uyuyor sağ ayağını toplayıp üstüne basıyor uçmaya çalıştığında yere düşüyor
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanımıydı, hangi ildesiniz? Kısa bir videosunu eklermisiniz ayrıca yem yemiyor su içmiyorsa kursaktan acil beslemeniz gerekli.

Spy00

Yeni Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanımıydı, hangi ildesiniz? Kısa bir videosunu eklermisiniz ayrıca yem yemiyor su içmiyorsa kursaktan acil beslemeniz gerekli.
Hayır Malatyada kanatlı uzmanı veteriner varsada depremden sonra olduğunuda düşünmüyorum dün yem yemeye başladı fakat hâla su içmiyor günde en fazla 2 3 kere dışkısını yapıyor suyu kendim suluğu ağzının yanına götürerek içirmeye çalışıyorum pek içmek istemiyor ama içiyor yine

Üst Alt