• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum rainbow mu yoksa başka bir mutasyon mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba rainbow kuşunuz hayırlı olsun masallah güzel 👍😊

Tolstoyevski

Yeni Üye
Merhaba rainbow kuşunuz hayırlı olsun masallah güzel 👍😊
@Şehmus BAKIR Allah razı olsun hocam ben de sizin gibi düşünüyorum ama bazı platformlarda bu kuşum için kesinlikle rainbow değil, kanatlar çok koyu ve desenli o yüzden bu kuş rainbow değil. Bu kuş fbg yani full body greywing diyorlar... Benim kuşum için yeşil yada mavi rengin pek seçilemediği kuşun vücudunun genel olarak gri gibi göründüğünü, kuşun gövdesi üzerinde mavi ve yeşil renk geçişlerinin seçilemediğini-farkedilemediğini ayrıca rainbow kuşun kanadı böyle spangle gibi desenli ve bu kadar koyu olmaz diyorlar ?? Ben de burdan sizin ve @Ronay Ayk. @Ahmet Didik @Taha @Ufuk Yalçın @Yusuf Kürşat Akkuş @Cihan Aytan gibi değerli hocalarımın fikrini almak istedim, çünkü gerçekten kuşumun rainbow olup olmadığını merak ettim Şehmus hocam ???

Son düzenleme:

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Rainbow olsa bile pek tercih edilen renk skalasindan değil bu renk, benim gördüğüm rainbowlar klasik olorak bilinen tarzlar ama güzel kuş güzel bir eşleme ile cok iyi yavrular çıkacaktır.Sonuçta guzellik göreceli bir kavramdır.

Tolstoyevski

Yeni Üye
@Ronay Ayk. @Ufuk Yalçın @Şehmus BAKIR anladım üstatlar sağolun. Peki ben bu erkek kuşu, fotograflardaki bu iki dişiden biriyle Eylül ayı başında eşe atcam inşallah. Dikkat ederseniz her iki kuşta da sarı renk kuşların vücudunun hiçbir yerinde görünmüyor, sarı renk geni çekinik kalmış galiba).... Ama
anne-babaları rainbow olduğu için, bu iki kuşta azcık da olsa rainbow kanı taşıyorlardır diye düşünüyorum. O yüzden sizce bu aşağıdaki iki dişiden hangisini o erkeğe atsam, rainbow ihtimali artar yada daha güzel renk yavrular gelir ?
(Üstatlar fotoğraflardaki kuşlar kardeş değiller, ama iki kuşun da ebeveynleri rainbow olup, her iki kuş da rainbow değil de bu şekilde gelmiş)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Maşallah erkek kuşunuz çok güzel. Ben özellikle rainbowlarda leylakları çok beğeniyorum. @Şehmus BAKIR 'a katılıyorum, kesinlikle dişi rainbow edininiz, kuşu ve yavruları kırmaya gerek yok.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Aklın yolu bir demisler :) bencede öyle yapın ihtimalleri ortadan kalkmış olabilir rainbow dişi alırsanız.

Son düzenleme: