• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum rahatsızlandı yardımcı olur musunuz

hayvanseverrr

Aktif Üye
Kuşum yaklaşık 2 ay önce kursak mantarı olduğunu öğrendik ilaç başlandı ilacıda yeni bitti ama veteriner götüremiyorum şuan ve 8 ve 10 nisanda akşamları kusuyo ama sabahları çok iyi oynuyo konuşuyor hatta bugün kusmadan öncede yerde oyun oynuyodu bi anda gene kustu yem artı beyaz sıvı kusuyo köpük değil beyaz sıvı
Mantax mantar ilacı değil vitamin takviyesidir. Kuşun sorununu çözmez. Öncelikle kuşun yemini tazelemenizi öneririm. Garden mix sade yemi tavsiye ederim. Onun dışında eğer veteriner imkanınız yoksa eczaneden triflucan şurup alıp kullanabilirsiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantax mantar ilacı değil vitamin takviyesidir. Kuşun sorununu çözmez. Öncelikle kuşun yemini tazelemenizi öneririm. Garden mix sade yemi tavsiye ederim. Onun dışında eğer veteriner imkanınız yoksa eczaneden triflucan şurup alıp kullanabilirsiniz.
Mantar olup olmadığını bir anlayalım bekleyin lütfen.

hayvanseverrr

Aktif Üye
Siz diye konuşun benimle.
Ya hadi bı git neyin tribine giriyorsun sen ya siz dicekmişim hastamısın çocukmusun nesin sen canım benim? Farkındaysan seninle muhatap olan yok. Burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Senin gibi boş muhabbet yapmıyorum.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ya hadi bı git neyin tribine giriyorsun sen ya siz dicekmişim hastamısın çocukmusun nesin sen canım benim? Farkındaysan seninle muhatap olan yok. Burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Senin gibi boş muhabbet yapmıyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sizin gibi cevap vermeyeceğim hiç canımı sıkamam gitmek istiyorsanız siz gidebilirsiniz, teşhisi olmayan bir şeye ilaç öneremezsiniz özellikle ağır bir ilaç. Tedavi etmeyi çok istiyorsanız veterinerlik hekim okuyun boşa harcanmayın 🤣

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu beyefendi veya hanımefendi anlamaz, anlayacak olsa defalarca uyarıdan anlardı ısrarlı anlamamakta kendisini hekim zannediyor, yazık 🤣

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşum yaklaşık 2 ay önce kursak mantarı olduğunu öğrendik ilaç başlandı ilacıda yeni bitti ama veteriner götüremiyorum şuan ve 8 ve 10 nisanda akşamları kusuyo ama sabahları çok iyi oynuyo konuşuyor hatta bugün kusmadan öncede yerde oyun oynuyodu bi anda gene kustu yem artı beyaz sıvı kusuyo köpük değil beyaz sıvı
Arada kaynamasın minik, ağzında koku var mı tekrar sorayım 🙏🌸

Ruveydaars

Yeni Üye
Bulunduğum şehirde zaten bi kaçtane kanatlı doktoru var oblardan biriydi o donem antibiyotik ve mantaksa başlamıştık mantaxta şişe olarak bitti daha yeni onun dışanda dediğim gibi

Ruveydaars

Yeni Üye
paketli yem kullanıyorum yem olarak yazdığınız markanın içinde yulaf tohumu fln bulunanı alıyorum yulaf tohumu çok seviyolar onun dışında 8 nisanda kustuğu gün yumurta yemişti ondan diye düşünmüştüm ama bügünde kustu bugün farklı olarak çilekten bi kaç ısırık yedi başkada farklı yemedi bu sebeple akıl almak için yazdım

Ruveydaars

Yeni Üye
Bu arada tarihi yanlış yazmışım kusura bakmayın 3 olmuş hastalanalı aralıkta hastalanmış tı ağzında veya kendinde koku yoktu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz meyve veya sebze vermeyin size tavsiyem, mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın, günde bir kez mercimek tanesi kadar elle besleme maması içine katın ve besleyin 🙏