• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum rahatsız lütfen yardımcı olun

Hertz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Koyu dışkı,kusma,bir şey yiyip içmeme
Hastalık Belirti Tarihi
14 Ara 2025
Kullanılan İlaç
Antibiyotik,kusma engelleyici
Muhabbet kuşum pazar günü kusmaya başladı pazartesi yem vs yemeğe çalışırken çok zorlandı neredeyse yemedi dışkısı koyu yeşildi
Salı günü başka şehre veterinere götürdük veteriner karnında iyi huylu lipom var dedi rontgen çekti o baskı yapıp kusma yapabiliyormuş birde dışkıdan dolayı antibiyotik ve kusma önleyici verdi bir de beslemek için mama.İki gündür kullanıyoruz ama kuş hala yemek yemek istemiyor kusma bugün biraz azaldı ama dışkısı gün geçtikçe daha koyu oluyor acaba kokdisiyoz mu var kuşta kabarması yok neredeyse ama sürekli uyuma halinde bazen de kustuktan sonra kafes dibinde koşuşturuyordu.Ek olarak aşırı fazla kaşınma başladı özellikle kafa kısmını.Yardımcı olursanız sevinirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba videosunu görebilir miyiz. Kusma önleyici metpamid mi verdi. Öyleyse bazı kuşlara o hap ağır gelip yan etki yapabiliyor. Dışkı eğer tohum seçimi yoksa yada farklı bir şey tüketmediyse evet koksidiyoz yada e coli ye benziyor. Bence dışkı analizi en kısa sürede yaptırın. Çünkü bu tür bakteriler antibiyotik kullanmadan maalesef geçmiyor. Kaşıntısı içinde ense damlası yaptırın.

Batuş

Paylaşımcı
Koksidiyoz gibi geldi bana can dostumu bundan dolayı kaybettim mart ayında maalesef. Bana sulphamezathine önermişlerdi o zaman piyasada bulamamıştım fakat ben ağır gelir diye korkup kullanmamıştım. Şimdilerde belki düzelirdi kullansam diye iç geçirip duruyorum sinsi bir hastalık koksidiyoz. Ama ben dışkı tahlili sonrasında kesin tanıya varmıştım. Arkadaşlarım size daha iyi bir bilgilendirme yapacaklardır. Probiyotik rutininiz var mıydı kullanıyor musunuz bu çocuğa

Hertz

Yeni Üye
Verdiği ilaçları şırınga ile verdi markalarını maalesef bilmiyorum,bir de sanırım biraz karaciğer büyümesi ya da yağlanması varmış.Kuşum 8,5 yaşında probiyotik desteği kullanmadım bu güne kadar.Çok hareketli bir kuştu yemesini fln çok seviyordu ama şuan şırıngayla mama verebiliyoruz anca kendisi yemek istemiyor.Keşanda yaşıyorum ben küçük bir şehir veteriner için tekirdağa gittim ama hiç analiz fln yapmadılar analiz yapabilecek bir yer varmı bilmiyorum açıkçası. Antibiyotiği üç gündür bir damla şeklinde veriyoruz ama kusma anında çıkartıyor da olabilir zararlı diye fazla da veremiyoruz.Kusması bugün önceki günlere nazaran azaldı mamasını da sık vermeyin kusmasın dedi veteriner arada veriyoruz.Veterinere koksidiyoz olabilir mi diye sordum o anca çeşme suyundan bulaşır dedi biz de çeşme suyu kullanmıyoruz ama bana pek mantıklı gelmedi.Nefes alırken de hafif ses çıkarıyor bazen tiz bir ses çıkıyor burnundan.Aşağıya rontgen görüntüsünü ve kusma önleyici şırıngayı atıcam belki renginden ilacı tahmin edersiniz.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim kime sorsam farklı bir şey dedi gerçekten kafam allak bullak umarım çözümü bulunur.

Hertz

Yeni Üye
Videodaki gibi bazen anlık kabarıyor ama genelde ilk hali gibi duruyor kabarma olmadan
Bu da belki yer diye koymuştum kafesinin altına o yemek yerine üzerinde uyumuş bu gün de dışkısını yaparken biraz zorlandı orda da zorlandı heralde ama böyle mürekkep gibi olmasını anlamadım dışkısı ilk attığım fotoğrafta siyah duruyor ama peçeteyle silince yeşil oluyor siyah değil yani.Ayrıca bu yeşil dışkı sürekli olmuyor bazıları da şimdi attığım gibi oluyor

Hertz

Yeni Üye
Bu da rontgen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Fotoğrafları büyütemiyorum ben ya beceremiyorum yada büyümüyor. Koksidiyoz yada e coli bakterileri evet çeşme suyundan geçme ihtimali var. Ama ihtimal. Bu bakteri yuvalıktayken yada anne beslerken de kapabilir ve yıllar sonra bağışıklığı düşünce ortaya çıkar. Kesin şu sebepten demek yanlış olur. Yaş ilerlediyse karaciğer büyümesi kaçınılmaz oluyor. Tamamen yok olmasa bile takviyelerle kontrol altına alınabilir. Diğer attığınız dışkı da iyi görünmüyor. Anca bunu dışkı analizi ile netleştirilir. Bulunduğunuz yerde egzotik veteriner kliniği varsa tahlil isteyin ve süreci uzatmayın çünkü kuş tünekte de çok iyi durmuyor. Bu arada şırınganın içindeki antibiyotik baytril olabilir ama emin değilim. Eğer koksidiyoz varsa sulphamezathine bu bakteriyi tedavi edecek iyi antibiyotiklerden biridir. Ama buda analiz ile sonuçlanır.

Hertz

Yeni Üye
Hangi fotoğrafı büyültmek istediniz direk görsel şekilde atılabiliyor sanırım öyle deneyeyim.Şırıngadaki kusmasın diye olan ilaç, antibiyotik direk şeffaf .Bulunduğum yerde test yapıcak yer yok yarın bir diğer şehirleri arayacağım varsa götüreceğim.Probiyotik olarak biri denfloru suyuna kat demişti sizce iyi gelir mi? Bir de kursak mantarı olma ihtimali var mı açıkçası bi ağız kokusu almadım şuan ama en son iki saat önce yemesine rağmen hala kusma gelebiliyor.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Fotoğrafları büyütemiyorum ben ya beceremiyorum yada büyümüyor. Koksidiyoz yada e coli bakterileri evet çeşme suyundan geçme ihtimali var. Ama ihtimal. Bu bakteri yuvalıktayken yada anne beslerken de kapabilir ve yıllar sonra bağışıklığı düşünce ortaya çıkar. Kesin şu sebepten demek yanlış olur. Yaş ilerlediyse karaciğer büyümesi kaçınılmaz oluyor. Tamamen yok olmasa bile takviyelerle kontrol altına alınabilir. Diğer attığınız dışkı da iyi görünmüyor. Anca bunu dışkı analizi ile netleştirilir. Bulunduğunuz yerde egzotik veteriner kliniği varsa tahlil isteyin ve süreci uzatmayın çünkü kuş tünekte de çok iyi durmuyor. Bu arada şırınganın içindeki antibiyotik baytril olabilir ama emin değilim. Eğer koksidiyoz varsa sulphamezathine bu bakteriyi tedavi edecek iyi antibiyotiklerden biridir. Ama buda analiz ile sonuçlanır.
tüm görselleri ekledim buradan büyütürsünüz belki Aslı Hanım

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Hangi fotoğrafı büyültmek istediniz direk görsel şekilde atılabiliyor sanırım öyle deneyeyim.Şırıngadaki kusmasın diye olan ilaç, antibiyotik direk şeffaf .Bulunduğum yerde test yapıcak yer yok yarın bir diğer şehirleri arayacağım varsa götüreceğim.Probiyotik olarak biri denfloru suyuna kat demişti sizce iyi gelir mi? Bir de kursak mantarı olma ihtimali var mı açıkçası bi ağız kokusu almadım şuan ama en son iki saat önce yemesine rağmen hala kusma gelebiliyor.
Görsel simgesine gelip oradan fotoğraf eklerseniz daha kolay.

Hertz

Yeni Üye
Hayvan araştırma hastanelerinde test yaparlar mı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazı kursak mantarı kursaktan sürüntü yapılmadan bile anlaşılabiliyor. İşinin ehli olan bir veteriner ise bunu anlayabiliyor sık kusma varsa kursağı ellediginde kursakta şişlik koku vs varsa gramaj olarak sürekli düşüyorsa dışkılarda yeşil leke çok fazla ise kursak mantarı yüksek ihtimal diyor. Ama şöyle bir şey kusma da bir çok hastalığın ortak belirtisi. Mesela e coli yada koksidiyos bakterisine kapılan bir kuşta kusar. Ama dışkıları siyaha yakın yada fosforlu yeşil olur. Bunuda dışkı analizi ile netleştirmek gerekir. Bu arada sarı şırıngadaki olan metpamid değil. Evet fakültenin hayvan hastanesi tarafından analiz yapılır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayvan araştırma hastanelerinde test yaparlar mı
Koksidiyozu yapmaları lazım, karaciğer çok büyümemiş ama lipom var o doğru, koksidiyoz ilaçsız geçmez, e coli de öyle mutlaka analiz yaptırın normalde hayvan hastaneleri yapar, koksidiyoz bir parazittir ve mutlaka tedavi edilmelidir

Hertz

Yeni Üye
Kuşta zayıflama var zaten biz vermezsek yemiyor veteriner de gittiğimizde test fln yapmadı rontgene ve varsayımlara göre konuştu.Son olarak da probiyotik olarak ne yapabilirim çünkü internetten söylersem çok geç gelir petshopta ya da eczane satılanı bulabilirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta zayıflama var zaten biz vermezsek yemiyor veteriner de gittiğimizde test fln yapmadı rontgene ve varsayımlara göre konuştu.Son olarak da probiyotik olarak ne yapabilirim çünkü internetten söylersem çok geç gelir petshopta ya da eczane satılanı bulabilirim.
Koksidiyoz ise ağır bir bakteridir. Zayıflama mutlaka yapar. Probiyotik alın tabikide ama şu anki durumu baskılamaz. Şuan sipariş verseniz en geç iki gün sonra elinizde olur diye düşünüyorum. Çünkü insan ürünü veya petsop ürünü takviyeleri önermiyorum.

Hertz

Yeni Üye
Koksidiyoz ise ağır bir bakteridir. Zayıflama mutlaka yapar. Probiyotik alın tabikide ama şu anki durumu baskılamaz. Şuan sipariş verseniz en geç iki gün sonra elinizde olur diye düşünüyorum. Çünkü insan ürünü veya petsop ürünü takviyeleri önermiyorum.
Pazartesiye kalabilir diye düşündüm siz önerdiğiniz markayı söyleyin isterseniz ben bi bakayım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Pazartesiye kalabilir diye düşündüm siz önerdiğiniz markayı söyleyin isterseniz ben bi bakayım.
Kursak mantarı ihtimal dahilinde olduğu için kanatlıoil prozim plus öneriyorum. Şuan bende onu kullanıyorum. Röhnfried ürünü entrobac ta oldukça iyidir fakat içeriğindeki mayadan ötürü mantar hastalarına önerilmez. Geçmiş olsun 🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kalamaz koksidiyoz paraziti sinsidir ve sinsi şekilde ilerler, e coli bakterisi ise hızlı enfeksiyon yapar ikisinin ilaçları çok farklı ve birbirinden ayırt edilmesi lazım, anti parazit mi antibiyotik mi buna karar vermesi lazım mutlaka analiz lazım

Üst Alt