• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum oyuncağına bağlandı

htckt13

Aktif Üye
Merhaba 6 aylık erkek muhabbet kuşum kafesinde 3 aydır duran ve yüzüne bakmadığı topuna şimdi çok sahip çıkıyor. Elimizi ısırmak istiyor ona dokundurtmuyor. Onunla oynuyor ama tuhaf kızgınlık yaşıyor gibi. Bir eş alıp ona bakmayız ama ne yapmam gerekiyor acaba? Hiç bilmiyorum nasıl atlatılır bu dönem. Fotoğraf paylaştım o şekilde topla oynuyor sürekli

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
hiç oyuncagına kur yaparken ve yem kusarken gördünüz mü ?

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Kafesten oyuncağı çıkarmayı denediniz mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
1 ay sonra yanına bir eş alın herşeyden ilişkisini kessin :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Topunu eşi sanıp ona kurlar yapıyor. Hatta topuyla ciftlesedebilir. Benim oğlum o işlemi tokayla yapıyor 🙂🙂 maalesef tek önlemi eş almak. Almam diyorsanız bu şekilde çeşitli cisimlere eşi sanıp ciftlesmeye devam etmesi 😕🙂 yada oyuncakları uzak tutmak ondan

htckt13

Aktif Üye
Kafesten oyuncağı çıkarmayı denediniz mi?
Yani temizlemek için alıyorum götürüyorum biraz söyleniyor :) kafesinden çıkınca mesela kafesin içine atıyorum topu sık sık Bi kafese giriyor onun için dışardaysan zaten hep topun peşinde

htckt13

Aktif Üye
Topunu eşi sanıp ona kurlar yapıyor. Hatta topuyla ciftlesedebilir. Benim oğlum o işlemi tokayla yapıyor 🙂🙂 maalesef tek önlemi eş almak. Almam diyorsanız bu şekilde çeşitli cisimlere eşi sanıp ciftlesmeye devam etmesi 😕🙂 yada oyuncakları uzak tutmak ondan
Ah yavrum ya çok bağlandı topuna benimkide valla. Üzülüyorum ama alamam bir eş bu şekilde topu kalmaya devam etse onun için bir sıkıntı olur mu yani bu döneme ne kadar sürer acaba. Yok sa çıkarmam daha mı iyi olur. Önceden de salıncağına böyleydi geçti

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Biraz bencillik olacak ama bende oğlumu bir başka kuşla paylaşamam ☺🙂 Oğlum 9 aylık hemen hemen. Tokaya çiftleşme hareketi bir kere yaptı. Bir daha yapmadı. Ama kur hareketleri tokaya, topa ve salıncak ziline yapıyor. Kur kusması da az. Sizin gibi topa sahiplenmesi sürekli değil yani. Burda devreye karakterler giriyor 🙂 Bence oyuncaklari bir müddet uzak tutmak iyi olacaktır.

htckt13

Aktif Üye
Biraz bencillik olacak ama bende oğlumu bir başka kuşla paylaşamam ☺🙂 Oğlum 9 aylık hemen hemen. Tokaya çiftleşme hareketi bir kere yaptı. Bir daha yapmadı. Ama kur hareketleri tokaya, topa ve salıncak ziline yapıyor. Kur kusması da az. Sizin gibi topa sahiplenmesi sürekli değil yani. Burda devreye karakterler giriyor 🙂 Bence oyuncaklari bir müddet uzak tutmak iyi olacaktır.
Ya gerçekten bakabilecek olsam alırım ama bakamam bir kuşa daha. Doğru söylüyorsunuz bencillik galiba yaptığım ama yine de sağlığı yerinde olsun tek isteğim tabiki ☺ o zaman topu uzak tutayım ben onun yerine başka oyalanabileceği bir şey alayım unutur belki. Yem kustuğunu giç görmedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Deneyin ama bu sefer yeni aldiginiz oyuncağa yapacak onu. Bence bir müddet oyuncaklardan uzak tutun derim.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer yalnız kalacaksa oyuncağını elinden almayın... Bu sefer de ruhsal problemleri ortaya çıkabilir... Bu dönemler gayet normal... Siz ısırdığında acıttığını belli etmeyin ona ki ısırmayı da oyun sanmasın... Dönemsel süreç bu... Sağlıklı olduğunu da gösteriyor...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Eş almadığınız sürece devam edecek oyuncaklara bağlanmaya...

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ya gerçekten bakabilecek olsam alırım ama bakamam bir kuşa daha. Doğru söylüyorsunuz bencillik galiba yaptığım ama yine de sağlığı yerinde olsun tek isteğim tabiki ☺ o zaman topu uzak tutayım ben onun yerine başka oyalanabileceği bir şey alayım unutur belki. Yem kustuğunu giç görmedim
Bir kuşa daha bakmaktan kastınız nedir? aynı yemi ve suyu koyacaksınız :) ayrıca onlar birbirleriyle ilgilenecekler hiç sıkılmayacaklar. Bence hiçbir hayvanın eş tutma çiftleşme üreme hakkı elinden alınmamalı çünkü bu da yaradılıştan gelen bir ihtiyaç. Sonra böyle oyuncağı eş tutar işte... Yeni bir kuş getirirseniz ayrı bir kafeste 10 - 15 gün karantinada tutup probiyotik ve multivitamin takviyesi vermeyi unutmayın (y)

Bahar Y.

Müdavim
Çok sıkıntı etmeyin ben 9 buçukluk her dışarı çıktığında çiftleşiyor 😂

Mert.

Eski Forumcu
ES almiyacaksaniz oyuncağını almayın depresyona girebilir ozaman daha cok uzululursuniz bence ilerde sorun cikcagini sanmıyorum oyuncağı almassaniz

Üst Alt