• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum oynuyo mu kur mu yapıyo?

erenn

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum böyle sürekli herşeyi öpüyor genelde gölgesini, parmaklarımı, yanağımı dudağımı falan. Dünde yine böyle yaparken ağzından yem çıkarttı. Oyun mu oynuyor eş mi istiyor acaba? Ya da dikkatimi mi çekmeye çalışıyor

Buğra Varol

Aktif Üye
Muhabbet kuşum böyle sürekli herşeyi öpüyor genelde gölgesini, parmaklarımı, yanağımı dudağımı falan. Dünde yine böyle yaparken ağzından yem çıkarttı. Oyun mu oynuyor eş mi istiyor acaba? Ya da dikkatimi mi çekmeye çalışıyor
Ben "baba olmak istiyorum" şeklinde yorumladım 😅

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ay maşallah çok tatlı evet kur yapıyor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bir soru yok eşi olmamasi dışında:)

erenn

Paylaşımcı
nedense çok güldürdü bu cümle beni
🤭🤭🤭 Ama bilmiyorum ya hazır mı değil mi doğru zaman mı falan. Korkuyorum. Eş alınca bana ilgisi azalır mı pek sanmıyorum ama asıl korktuğum zaman. 4,5-5 aylık falan herhalde bulutum. Bana sürekli yardımcı olan kuşçuda yazın sonuna doğru getir atalım diğer kuşların yanına 1 saate eş tutar dedi

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
🤭🤭🤭 Ama bilmiyorum ya hazır mı değil mi doğru zaman mı falan. Korkuyorum. Eş alınca bana ilgisi azalır mı pek sanmıyorum ama asıl korktuğum zaman. 4,5-5 aylık falan herhalde bulutum. Bana sürekli yardımcı olan kuşçuda yazın sonuna doğru getir atalım diğer kuşların yanına 1 saate eş tutar dedi
8-9 aylık olana kadar eş almamanız iyi olur. Ayrıca ister istemez eşi olunca ilgide azalma olur ama bu birazda sizin kuşunuza bağlı bir durum. Kuluçka dönemi kuşları yoran ayrıca size de çok iş düşen bir dönem bu nedenle yalnızca kuşunuz değil sizin de hazır olmanız gerekir. Ve dediğim gibi kuş yavru ise lütfen yetişkin olmasını bekleyin 😊

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
8-9 aylık olana kadar eş almamanız iyi olur. Ayrıca ister istemez eşi olunca ilgide azalma olur ama bu birazda sizin kuşunuza bağlı bir durum. Kuluçka dönemi kuşları yoran ayrıca size de çok iş düşen bir dönem bu nedenle yalnızca kuşunuz değil sizin de hazır olmanız gerekir. Ve dediğim gibi kuş yavru ise lütfen yetişkin olmasını bekleyin 😊
Ayrıca ben eş seçimi yaparken hiç kuşumu diğer kuşların yanına atmıyorum hastalık kapma ihtimalinden dolayı eğer siz bunu yapacaksanız güvenliğiniz bir yere gidin ve kuşların kafesinin temiz olduğuna, hastalıklı kuş ya da hastalıklı dışkının olmadığına dikkat edin.

erenn

Paylaşımcı
Bana düşen iş nedir yavru bakımını anne yapmıyor mu. folluk temizliğini falan yapıcam sanırım bide her zaman ki rutin şeyleri

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ama bilmiyorum ya hazır mı değil mi doğru zaman mı falan.
Bence kuş bu kadar düşünmüyordur :) Diğer kuşların yanına attırırsanız herhangi birinden hastalık kapma ihtimali yüksek. Çünkü üretimhane kuşları pis ortama daha alışkındırlar evden gelen kuş alışkın olmaz o ortama. Eş alacaksanız 10-15 gün karantinada tutun ve dışkı kontrolü, hal ve hareket kontrolü yapın.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu arada evet kuşunuza eş alırsanız sizden ilgisini illa ki çekecektir çünkü bu hayvanların birinci önceliği bizler değiliz :)

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bana düşen iş nedir yavru bakımını anne yapmıyor mu. folluk temizliğini falan yapıcam sanırım bide her zaman ki rutin şeyleri
Bazı durumlarda anne baba bakmıyor bunun kontrolleri de size kalmış yani ben kendi açımdan stres yapıyordum tabi sizi bilemem 😂

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Nedir o durumlar acaba 🤷
Mesela anne stres yapıyor ve yumurtadan çıkmış yavruyu beslemiyor aynı sekilde baba da beslemezse yavruyu siz besliyorsunuz. Ayrıca dişi kuş aldım yuvalık taktım hadi yavru yapın gibi bir durum yok. Gerekli ortam ve şartları sağlamak size düşüyor, temizlik ve gerekli besin ihtiyacı takibi, dişi yumurtladıktan sonra yumurtaların çıkış takibi vs size kalıyor. Dediğim gibi size zor gelmeyebilir ama ben bu dönemlerde stres yapıyordum çünkü yavruları kaybetmekten korkuyordum ama çok güzel ve tatlı bir süreç. Yavruların gözler önünde büyüyor olması harika bir his. Tabi bunları anlatmak için erken kuşunuz yetişkin olduğunda bir eş alırsanız deneyimleyip görmenizi dilerim. Ve umarım bahsettiğim hiçbir sorunu yaşamadan torunlarınız olur 😂🫡😊

erenn

Paylaşımcı
Mesela anne stres yapıyor ve yumurtadan çıkmış yavruyu beslemiyor aynı sekilde baba da beslemezse yavruyu siz besliyorsunuz. Ayrıca dişi kuş aldım yuvalık taktım hadi yavru yapın gibi bir durum yok. Gerekli ortam ve şartları sağlamak size düşüyor, temizlik ve gerekli besin ihtiyacı takibi, dişi yumurtladıktan sonra yumurtaların çıkış takibi vs size kalıyor. Dediğim gibi size zor gelmeyebilir ama ben bu dönemlerde stres yapıyordum çünkü yavruları kaybetmekten korkuyordum ama çok güzel ve tatlı bir süreç. Yavruların gözler önünde büyüyor olması harika bir his. Tabi bunları anlatmak için erken kuşunuz yetişkin olduğunda bir eş alırsanız deneyimleyip görmenizi dilerim. Ve umarım bahsettiğim hiçbir sorunu yaşamadan torunlarınız olur 😂🫡😊
Ay ben mi kusim ağızlarına yem anne baba olmuşlar yapsınlar bir zahmet hahahhahaha kötüyü çağırmayayım. o zaman gelince sıkıntı çıkmaz inşallah. Kuşçu da yardum eder zaten bana sorun olursa. Teşekkürler yardımlarınız için

Üst Alt