Üslup derken? Saldırmak ayıplı bir kelimemi anlamadım
Neyse arkadaşlar konu bambaşka yerlere gidiyor. Benim anlatmaya çalıştığım olay şu. Hasta bir kuşa ne kadarda elle besleme yapsanız kuştaki enfeksiyon yayılmaya devam edicek. Yani vakit kaybından başka birşey değil. He kuş yemden kesilirse elle besleme önerilebilir. Tabiki mamanın içine ilacıda eklemek şartıyla. Yoksa tek başına mama hiç bir işe yaramaz çok net söylüyorum bunu..
Birde şöyle birşey var şırıngayla kursağa mama basmak her yiğidin harcı değil. Nefes borusuna mama basan çok kişi gördüm. Aslında antibiyotikden çok daha tehlikeli birşey öneriyorsunuz. Bu insanlar acemi sonuçta...
İkinci konuda tahlil olmadan antibiyotik verilmez gibi birşey yazılmış sanırım. Evet verilir! Acil durumlarda tahlil sonucu beklenmeden veterinerler geniş spektrumlu antibiyotik başlarlar. Tahlil sonucuna göre etken madde değiştirilir yada değiştirilmeden devam edilir. Burada önemli olan enfeksiyonun daha fazla yayılmasını önlemektir...
Diğer bir mesajda antibiyoikler ağır geliyor denmiş. Dozajı ayarlanmış hiç bir antibiyotik ağır gelmez. Hiç bir kuşu antibiyotik öldürmez hastalık öldürür bunu bilin bir kere..
Bakteriyel enfeksiyon olduğunu nereden anladın denmiş. Açıklıyayım dışkıdan ve kuşun genel halinden rahatlıkla anlaşılıyor. En kolay anlaşılan bakteriyel enfeksiyonlardır. Aynı zamanda müdahale edilmezse en çok ölümde bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır...
Neyse arkadaşlar ilk yazdığım mesaja da bakarsanız amacım tartışma çıkarmak değil bilgi vermek. Kusma yada kusma hareketinin sadece mantarda değil bakteriyel hastalıklarda ve koksidiyozda da görüldüğünü yazmışım.. Genelde kusma görünce kursak mantarı deniliyor. Tam aksine kusma en çok bakteriyel hastalıklarda olur... Bu gibi durumlarda antibiyotik başlanmazsa bir hafta içinde kuşu kaybedebilirsiniz demişim. Ve bununda birçok örneğini gördüğüm için uyarmışım sadece.. Hep bir ağızdan savunmaya geçmek yerine teşekkür edebilirdiniz
Arkadaşlar son olarakra şunu yazıp gidiyorum. Hasta kuşlara en basitinden bir enro antibiyotik yada bir sulpha önerseniz bile bir çok kuşun hayatını kurtarabilirsiniz.. Tabi tercih sizin.. Kalın sağlıcakla...