• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ölmek üzere lütfen yardım edin

kajuminikkus

Yeni Üye
Geçen günlerde kursak iltihabından 1 kuşum öldü yanındaki eşi şuanda çok hasta,veteriner kursak iltihabı olduğunu sirkeli su vermem gerektiğini ve yumurtanın sarısını vermemi söyledi dediklerini aynen uyguladım,kuşum dışkılamayı bugün itibariyle bıraktı ağzından 2 damla zeytinyağı verdim ayrıca poposuna da sürdüm ve dışkı kalıntılarını temizledim.

şuanda sürekli kusuyor gibi yapıyor ve gözü kapalı bir şekilde sürekli yem yiyor,yarım saat önce kokulu bir şekilde yediği tüm yemleri kustu,hala yem yemeye devam ediyor ve olduğu yerde uyukluyor gagasının alt kısmına yediği yemler yapışıyor.

lütfen yardım edin ölürse mahvolurum bugün iyileşsin diye başından hiç kalkmadım elimden gelen her şeyi yaptım.değişik bir şekilde cikliyor ve durmadan yem yiyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Pankreas enzim yetersizliğinden yapıyor. Sirke vermeyin, yumurta da vermeyin. Elinizde probiyotik varsa onu verin. Megabakteri ise başka ilaç kullanması lazım. Nerde ikamet ediyorsunuz

kajuminikkus

Yeni Üye
Pankreas enzim yetersizliğinden yapıyor. Sirke vermeyin, yumurta da vermeyin. Elinizde probiyotik varsa onu verin. Megabakteri ise başka ilaç kullanması lazım. Nerde ikamet ediyorsunuz
Elimde probiyotik vs yok,ne kullanabilirim,Rize de ikamet ediyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Mamaist.comdan entrobac, zeolit tozu sipariş edin. Elle besleme maması da petshop veya yine mamaist.comdan alabilirsiniz. Zeolit tozu mantara iyi gelir, mamaya mercimek tanesi kadar katın.

kajuminikkus

Yeni Üye
Mamaist.comdan entrobac, zeolit tozu sipariş edin. Elle besleme maması da petshop veya yine mamaist.comdan alabilirsiniz. Zeolit tozu mantara iyi gelir, mamaya mercimek tanesi kadar katın.
Eczaneden şuanda alabileceğim bir şey mi acaba çünkü alsam buraya gelmesi en az 3 günü buluyor kargo sürecinde

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Maalesef yavrunuzun yediğini sanıyorsunuz ama yiyemiyor beyaz dışkı da açlık dışkısı yapmış. Durumu kritik. Ürünleri sipariş edin ama zaman kaybı olur beklemek. Başka kanatlı uzmandan destek alın.

kajuminikkus

Yeni Üye
Maalesef yavrunuzun yediğini sanıyorsunuz ama yiyemiyor beyaz dışkı da açlık dışkısı yapmış. Durumu kritik. Ürünleri sipariş edin ama zaman kaybı olur beklemek. Başka kanatlı uzmandan destek alın.
Yaaa peki şuanda yapabileceğim başka bir şey yok mu çünkü sabaha çıkacağını hiç sanmıyorum en azından eczanede bulunan bir ilaç varsa hemen gidip almak isterim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef eczaneden alamazsınız ama yumurta sarısı bugünlük verin aç kalmasın. İlaç ise mikostatin alıp ağzına bir damla damlatın

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Yaaa peki şuanda yapabileceğim başka bir şey yok mu çünkü sabaha çıkacağını hiç sanmıyorum en azından eczanede bulunan bir ilaç varsa hemen gidip almak isterim
Aç karnına ilaçlarında faydası olmaz ağır gelir. Önce karnını doyurun. Mama yapın iğnesiz şırınga ile besleyin. En kötü hiç önermem ama antifungal ilaç olan trıflucan alın eczaneden. Ağzına bir damla damlatın yada yarım suluğa sekiz damla. Ama önceliğiniz karnıni doyurmak olsun. Yarın kanatlı uzmana mutlaka götürün.

kajuminikkus

Yeni Üye
Aç karnına ilaçlarında faydası olmaz ağır gelir. Önce karnını doyurun. Mama yapın iğnesiz şırınga ile besleyin. En kötü hiç önermem ama antifungal ilaç olan trıflucan alın eczaneden. Ağzına bir damla damlatın yada yarım suluğa sekiz damla. Ama önceliğiniz karnıni doyurmak olsun. Yarın kanatlı uzmana mutlaka götürün.
Mama olarak ne yapabilirim ne önerirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Mama olarak ne yapabilirim ne önerirsiniz
Yumurta iyice haşlayın 15 dakika kadar taş gibi olsun. Sarısının yarısını alın içine az miktar mısır unu ekleyin varsa da probiyotik. Ilık suyla yoğurt kıvamına getirin. İğnesiz şırınga ile gaga kenarından besleyin. Ama bu acil durum maması
Sürekli verilen bir mama değil.

kajuminikkus

Yeni Üye
Dediğiniz gibi mama yaptım şırıngayla yedirirken yediği yemleri kusmaya başladı ve birden ellerimde can verdi ilacı bile içirmek nasip olmadı çok üzgünüm 😞

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Dediğiniz gibi mama yaptım şırıngayla yedirirken yediği yemleri kusmaya başladı ve birden ellerimde can verdi ilacı bile içirmek nasip olmadı çok üzgünüm 😞
Başınız sağolsun 😞 Maalesef kursak mantarı vakalarında kayıp çok oluyor çok üzgünüm

kusoz22

Yeni Üye
Öncelikle durumun oldukça ciddi olduğunu belirtmek isterim. Muhabbet kuşunuzun semptomları (kusma, sürekli yem yeme, dışkılamada sorun, halsizlik ve uyuklama) kursak mantarı (Candida enfeksiyonu), kursak stazı veya kursak iltihabının ileri evresi gibi ciddi bir rahatsızlığa işaret ediyor olabilir.

Kritik Semptomlar ve Olası Teşhisler:
  1. Kursak Mantarı (Candida):
    • Kusma, yemlerin kursakta birikmesi, kötü kokulu kusmuk ve halsizlik bu duruma işaret edebilir.
    • Kursakta biriken yemler fermente olup kötü kokar, bu da kuşun kustuğu yemlerin kokulu olmasını açıklar.
  2. Kursak Stazı:
    • Kursak, sindirimi ilerletemediği için dolu kalır. Bu durumda kursakta biriken yemler geri çıkar.
    • Kusma refleksi ve yemlerin kursakta birikmesi bu duruma işaret eder.
  3. Bağırsak Tıkanıklığı:
    • Dışkılamayı bırakması, bağırsaklarda bir tıkanıklık olabileceğini düşündürür. Dışkılama olmadan yem yeme ve kusma bir süre sonra ciddi toksisiteye yol açar.
Evde Yapılabilecek Acil Destek:
Ancak bu müdahaleler yalnızca geçici destek sağlayabilir ve mutlaka veteriner hekim müdahalesi gereklidir:

1. Kursak Boşaltma:
    • Evde kusmaya zorlamak ya da kursağı manuel olarak boşaltmaya çalışmak tehlikelidir ve yapılmamalıdır.
  2. Antifungal Tedavi (Veteriner Gözetiminde):
    • Eğer kursak mantarından şüpheleniliyorsa, veteriner hekim tarafından reçete edilecek Nystatin gibi antifungal ilaçlar gereklidir.
  3. Sıvı ve Elektrolit Takviyesi:
    • Kuşun dehidrasyonunu önlemek için kaynar su ile karıştırılmış ve soğutulmuş hafif şekerli su veya elektrolit çözeltisi (veterinerden alınan) kursak sondası ile verilmelidir.
  4. Kursak Sindirimi için Destek:
    • Zeytinyağı vermek, bir miktar yardımcı olabilir, ancak daha fazla kusmaya neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Bu aşamada, kursak çalıştırıcı ilaçlar (Metoclopramid) gerekebilir, ancak veteriner tarafından uygulanmalıdır.
Hemen Yapılması Gerekenler:
  • Kuşunuzu hemen egzotik hayvanlar konusunda uzman bir veteriner hekime götürmeniz hayati önem taşır.
  • Veteriner hekim kursaktan örnek alarak mikroskobik inceleme yapabilir ve enfeksiyonun niteliğini belirleyebilir.
  • Ayrıca sıvı terapi ve kursak yıkama gibi daha ileri müdahaleler uygulanabilir.
Durum kritik olduğundan acil veteriner müdahalesi olmadan kuşunuzu evde tedavi etmek mümkün değildir. Veteriner hekime ulaşmak için zaman kaybetmeyin.

Üst Alt