• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! KUŞUM ÖLECEK Mİ YARDIM EDİN?!

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Merhaba ben öğrenciyim okula gidiyorum öğlenleride kuş sıkılmasın diye ayna felan takıyorum.
Bugün eve misafirler gelmiş ben yokken ve çocuklar kuşa bildiğin eziyet etmişlerdi, tam geldiğimde yakaladım çocukları hepsine tokat çektim. kuşuma işkence ediyorlardı
Şu an kuşum çok korkuyor, benden bile korkuyor en ufak elimi uzattığımda kaçıyor, halsiz gözlerini sürekli kapatıyor aşırı korkmuştu çığlık atıyordu. bildiğin kuş yorulmaktan ip ince olmuştu şu an durumu iyi mi bilmiyorum çok durağan napmalıyım
suluğuna multivitamin kattım yem yemiyor içmiyor bir şey, bana tekrar alışacak mı? beni ilgisiz bıraksın istemiyorum yardımcı olun lütfen
WhatsApp Görsel 2025-02-16 saat 14.33.27_e9398d9d.jpgWhatsApp Görsel 2025-02-16 saat 14.33.28_3a04732e.jpgWhatsApp Görsel 2025-02-16 saat 14.33.28_53b76b6e.jpg

Ekli dosyalar

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Henüz dışkılamadı en son 40dk önce dışkılamıştı, dışkısı böyle çok yumuşak ama katı ve aynı kendi rengi gibi koyu yeşildi.

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar, güncel dışkısını görelim ve güncel videosu'nu yüklermisiniz, streamble. Com üzerinden. Korktuğu için öyle tepki vermiş olabilir. Daldarı vermeye calısın iyicekmi diye. Multi vitamin olarak ne kullanıyorsunuz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Stres için B vitamini iyi gelir, kıyamam yavruma 🐤

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Stres sonrası rahatlama sebebi ile gözlerini kapatıp uyku moduna geçiyor olabilir. Ona sevdiği şeyleri yedirin, kafesi sıcak ve sessiz yerde tutun dışkı ve hareketlerini gözlemleyin. Bir anormallik görürseniz kanatlı uzmanına danışabilirsiniz. Elma, papatya çayı bunlar stresi azaltır uygun miktarda verebilirsiniz. Ek olarak kafeste ayna bulunması size karşı ilgisini yitirmesine sebebiyet verebilir, ayna kullanmayın.

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Silkerken kendini kuyruğunu sallıyor bazen sadece kuyruğunu sallıyor. Dışkısı orada gördüğünüz gibi, şu an kafesinden çıktı kafesinin önündeki tüneğe geçti. Omzuma aldım, omzumda duruyor.

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Yemek yemiyor, ağzına yemek uzattığımda atıyor ağzından. Su normalde de içmiyordu. Ayrıca aynayı ben evde değilken takıyorum, canı sıkılmasın diye eve gelince ilk işim çıkarmak oluyor. Sizce hiç mi takmamalıyım? Kuş tek başına sıkılmasın diye koymuşştum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Strese girmiş zamanla düzelecektir 🙂 Sakinlesin önce 🙏

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Benle tekrar ilgilenir mi, güvenir mi, alışır mı? Şu an daldarı yiyor, bi de gözlerini böyle yakınlaştığımda felan hafif kısıyor önceden böyle birşey yapmazdı. Sizce normal mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Benle tekrar ilgilenir mi, güvenir mi, alışır mı? Şu an daldarı yiyor, bi de gözlerini böyle yakınlaştığımda felan hafif kısıyor önceden böyle birşey yapmazdı. Sizce normal mi?
Stresten dolayı normal, zamanla tekrar düzelir öncelikle ilgi ve sevgi verin, daldarı yiyorsa da çok iyi 🙂🌸

Hakanr000

Paylaşımcı
Öncelikle çok geçmiş olsun burçak hocamın dediği gibi b vitamini verebilirsiniz tekrardan düzelecektir gerekli sevgi verildiğinde ayrıca emin değilim ama dışkısı normal gözüküyor gibi eğer iştahı vb vb yoksa daldarı verebilirsiniz biraz toparlayacaktır

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba ben öğrenciyim okula gidiyorum öğlenleride kuş sıkılmasın diye ayna felan takıyorum.
Bugün eve misafirler gelmiş ben yokken ve çocuklar kuşa bildiğin eziyet etmişlerdi, tam geldiğimde yakaladım çocukları hepsine tokat çektim. kuşuma işkence ediyorlardı
Şu an kuşum çok korkuyor, benden bile korkuyor en ufak elimi uzattığımda kaçıyor, halsiz gözlerini sürekli kapatıyor aşırı korkmuştu çığlık atıyordu. bildiğin kuş yorulmaktan ip ince olmuştu şu an durumu iyi mi bilmiyorum çok durağan napmalıyım
suluğuna multivitamin kattım yem yemiyor içmiyor bir şey, bana tekrar alışacak mı? beni ilgisiz bıraksın istemiyorum yardımcı olun lütfen
Ekli dosyayı görüntüle 79200Ekli dosyayı görüntüle 79201Ekli dosyayı görüntüle 79202
Maşallah çok tatlı bir yavru. Elinizden yem yedirin, sevgi göstermeye devam edin ve konuşun. Size bağlanacaktır.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bence herşey normal kuşta. Arada daldarısı falanda verebilirsiniz. Onu mutlaka yer ve su içer.