• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum neden öldü

hirarpazz

Yeni Üye
merhabalar. Benim lutino bir muhabbet kuşum vardı sapsarı civciv gibiydi ve albimoydu yanakları ve kuyruk kısımları beyazdı sonradan kuşumda bi gariplik sezdim olduğundan daha kabarıktı ve o günün akşamında kuşum yerdeydi. Elimle hafifçe iteledim ama kaçmadı veya hiçbir tepki göstermedi. Gece yarılarına kadar kucağımda uyudu ve ağzına vitamin verdim genellikle suyuna ishal olmaması için ilaç veriyordum vitamin değil ağzına vitamin verdim ve o geceyi atlattı sonunda. Diğer günlerde de eski güne göre daha iyiydi gittim en iyi vitaminden aldım verdim falan. O geceyi atlattıktan 3 4 gün geçti ve dün sabah uyandığımda kafası yem kutusunun ayak koyulan yeri arasındaki boşluğa sıkıştırmıştı yerden. Çok şaşırdım neden yaptığını da anlamadım öyle acaba ölüm nedenini yani neden öyle yaptığını açıklar mısınız?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
merhabalar. Benim lutino bir muhabbet kuşum vardı sapsarı civciv gibiydi ve albimoydu yanakları ve kuyruk kısımları beyazdı sonradan kuşumda bi gariplik sezdim olduğundan daha kabarıktı ve o günün akşamında kuşum yerdeydi. Elimle hafifçe iteledim ama kaçmadı veya hiçbir tepki göstermedi. Gece yarılarına kadar kucağımda uyudu ve ağzına vitamin verdim genellikle suyuna ishal olmaması için ilaç veriyordum vitamin değil ağzına vitamin verdim ve o geceyi atlattı sonunda. Diğer günlerde de eski güne göre daha iyiydi gittim en iyi vitaminden aldım verdim falan. O geceyi atlattıktan 3 4 gün geçti ve dün sabah uyandığımda kafası yem kutusunun ayak koyulan yeri arasındaki boşluğa sıkıştırmıştı yerden. Çok şaşırdım neden yaptığını da anlamadım öyle acaba ölüm nedenini yani neden öyle yaptığını açıklar mısınız?
Kafasını sıkıştırıp kurtaramamış sanırım. Başınız sağolsun 😞

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşlar rahatsızlandıklarında genelde aşağıda yemliğin oralarda gezer sonra vefat ederler. Umarım sıkışarak can vermemiştir. Nur içinde yatsın. Acınızı paylaşıyoruz. Kuşunuzu iyi şekilde hatırlayın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Başınız canınız sağolsun 😞yeni bir cana yuva olabilirsiniz 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun.Kuşunuz hastalık belirtilerini göstermiş. Vitamin ile geçecek bir durum değilmiş maalesef. Veterinere götürmek daha iyi olurdu ya da buraya yazıp bilgi almak. Acı bir tecrübe olmuş ama bu da bir ders, bundan sonra daha dikkatli olursunuz. :)

hirarpazz

Yeni Üye
öldüğü zaman kafasını ordan kolaylıkla çıkarabildik yani kendisi de çıkarabilirdi sadece ölünce donduğu için sıkışmıştı

hirarpazz

Yeni Üye
sıkışarak can verdiğini düşünmüyorum sıkışmamıştı kafası. Teşekkür ederiimm her zaman iyi şekilde hatırlayacağımm çok özledim

hirarpazz

Yeni Üye
teşekkür ederim. Evet yeni bir kuş almayı düşünüyorum

hirarpazz

Yeni Üye
Başınız sağ olsun.Kuşunuz hastalık belirtilerini göstermiş. Vitamin ile geçecek bir durum değilmiş maalesef. Veterinere götürmek daha iyi olurdu ya da buraya yazıp bilgi almak. Acı bir tecrübe olmuş ama bu da bir ders, bundan sonra daha dikkatli olursunuz. :)

hirarpazz

Yeni Üye
evet hasta olduğunu anlamıştık veterinere götürmedim ama veterinerin kendisinden bilgi aldım o da mevsim geçişlerinde tüy dökerek vitamin kaybettiklerini söyledi ve biz de vitamin verdik. Böyle olacacağı hiç aklımın ucundan geçmemişti. Maalesef çok acı oldu ama evet artı çok daha dikkatli olacağım