• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Neden Kanatlarını Titretiyor ?

Maviş Paşa

Tutkulu
Genelde gece yapıyo gün içinde sürekli dışarıda uçtuğu için farketmiyo Olabilirim. Çok sık değil ama 2. Veya 3. Yapışı. Kaşınırken kanat titretiyor. Bit vs mi diye düşündüm peçete koydum kağıt koydum telin flaşıyla baktım bişey yok. Bit falan Varsa nasıl anlarım. Bunu neden yapar kuşum ?
Akşam ışık kapalı iken nasıl uyuyorsa sabah öyle uyanıyo. Dışkı bir yerde toplanıyor. Bit olsa rahatsız olur rahat uyumaz sanırım.

Maviş Paşa

Tutkulu
Strese girmiş olabilir
Tik gibi duruyor
Benim kusumda da var ama çok az ve bu şekilde değil ben eşe attığım için dışarı salladım iki ay
Kurşum kafes içinde strese girdi ona bağlıyorum
Benim kuşlar 3üde hep dışarıda evde olduğum süreece. Bu kuş kendi giriyor çıkıyor zorlamıyom da ilk bunu çıkartıyorum en son ne zaman yem yemeye girerse o zaman kapatıyorum. Ama genelde kafeste kaşınırken yapıyo bunu.

Maviş Paşa

Tutkulu
Bit falan yok diye düşünüyorum ama olsa nasıl anlarım peki. Ev sıcaklığı iyi olduğu zaman bardaktan bile yıkanıyor sorun olmuyor pek

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sen bir iç ve dış parazit yaptır durum onu gösteriyor kardeşim 👍

Maviş Paşa

Tutkulu
Nilverm ya da worm mix alıp iç parazit uygulayın. Vilmectin ense damlasıyla da dış parazit. Diğer kuşlara da yapın sıkıntı olmaz.
En küçüğünü elime alıyorum. Diğerleri sıkıntı bide Sultan papağanı var. Zorla tutup korkutmak istemiyorum da. Vitamin gibi suya damlatma vs olsaydı keşke

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Vilmectini temin edip bizimle paylaş resmini hem iç hem dış parazit olarak kullanabilirsiniz

Üst Alt