• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum neden bu hareketi yapıyor?

zeysssbird

Eski Forumcu
Kuşum eve geleli 1 hafta oluyor ve videodaki kanatlarını kaldırma hareketini cok yapıyor üstünlük mü taslıyor ve heryeri çok ısırıp kemiriyor elimede bunu yapıyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence kuş yıkanmak istiyor. Geniş bir kapla su koyun önüne yada fısfısla su serpin.

zeysssbird

Eski Forumcu
O harekette buna benziyor ama tam olarak bu değil. Yıkanan sultan videosu açarsanız ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Bu yıkanmak istediğini belirtiyor.
Peki videodaki gibi her gördüğü şeyi ısırıyor bu normal bir davranış mı benim kuşum mu biraz saldırgan🥲

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tırmanmak için gagasını kullanıyor. Normal geldi bana. Tünek neden okadar aşağıda. Başka videolarınız da varmı?

zeysssbird

Eski Forumcu
Tırmanmak için gagasını kullanıyor. Normal geldi bana. Tünek neden okadar aşağıda. Başka videolarınız da varmı?
1 hafta oldu geleli yeme daha tam geçememisti bende her şey birarada olsun istedim oyüzden. yukarı alacağım tüneklerini

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Keşfetmek yada oyun içinde yapıyor olabilir ozaman. Kemirmesi için ahşap aksesuarlar tercih edebilirsiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben ona salıncak ve benzeri bir şey aldım kafese simdiden koyayım mı hırçınlaştırır mi
Koyabilirsiniz anca alışır. Elinle önce kafes içinde besle elinden yesin. Sürekli yap alışır. Eğer sürekli evdeysen hatta yemliğini çıkar yem zamanı elinle ver yemini.

zeysssbird

Eski Forumcu
Koyabilirsiniz anca alışır. Elinle önce kafes içinde besle elinden yesin. Sürekli yap alışır. Eğer sürekli evdeysen hatta yemliğini çıkar yem zamanı elinle ver yemini.
Ben kuşumu 3 kez fln çıkardım kafesten 1 haftası içinde, ama uçmuyor bir kez uçuyor çıkınca belki o da benim omzuma fln konuyor koltukta yerde yürüyor sadece. Omzuma konduğunda fln kendine dokundurtmuyor o istediği şekilde istediğini yapıyor omzumda. Elimi uzatıp almak istediğimde ısırıyor. Eldenpek korkusu yok ama işte çözemediğimbir ısırma davranışı var her şeye karşı ve seri şekilde ısırıyor büyüyünce de böyle kalacak diye korkuyorum🥺

Üst Alt