• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum neden böyle yapıyor 😱😱

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
dışkısının böyle olması yeni dişi kuş getirdim onun yanına koydum ya belki ondan böyle olmuş olabilr. Çünkü dişi kuş daha kutudayken gördüm yeşil dışkı yaptı. Bide yeşil kuşu götürdüm diyede olabilr mi acaba
[/QUOTE
Yeni getirdiğin kuşu ayrı kafese koymadan direk koyduysan eğer belkide getirdiğin kusta bir hastalık da olabilir ben hayvan Hastanesi'ne papaganimi götürdüğümde hayvanlarda olan hastalıkların birden olmadığıni zamanla ortaya çıktığını söylemişti ki ben kusumu bu yüzden de kaybettiğimi düşündüm hatta

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Aslında biz insanlar da öyleyiz soguk algınlığı gibi şeyler başımıza gelmeden önce ilk halsiz oluyoruz sonra boğaz ağrısı boğaz ağrısını geçirdik derken grip sonra çok nadir belki bas ağrısı bulantı falan kuşlar da da gerçekten böyle yavaş yavaş bulaşıyor hastalık birden olmuyor

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Öncesinde tüylerini düzeltiyor muydu?
Benim kuşum tüylerini düzelttikten sonra bu hareketi yapıyor. Ağzına kaçan tüyleri temizlemek için herhalde. Normal bir hareket değil mi?

FatihB.

Tutkulu
Aslında biz insanlar da öyleyiz soguk algınlığı gibi şeyler başımıza gelmeden önce ilk halsiz oluyoruz sonra boğaz ağrısı boğaz ağrısını geçirdik derken grip sonra çok nadir belki bas ağrısı bulantı falan kuşlar da da gerçekten böyle yavaş yavaş bulaşıyor hastalık birden olmuyor
ne yapabilirim acaba 🤔

FatihB.

Tutkulu
Benim kuşum tüylerini düzelttikten sonra bu hareketi yapıyor. Ağzına kaçan tüyleri temizlemek için herhalde. Normal bir hareket değil mi?
bu hareketi artık yapmamaya başladı bu hareketten çok ağız şapırdatma yapıyor sürekli bu hareketi yapmıyor pek

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence sen yarın tekrardan bak eğer kuşta kabarma halsizlik yada tunekte duramayip kafeste köşesinde duruyorsa eğer bence sen direk kanatlı uzmana götür en azından için rahat eder ama sadece yeni aldığın kuşu da götür kendi kuşunu da götür ayrı kafeslerde tahlillerini yaptır her birimiz ayrı şeyler söyledik sana ama kafan bile karışmış olabilir en azından senin için rahat etsin

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ağızsını neden şapırdatıyor acaba şapırdatma olayını uzun zamandır yapıyor
Yeni kuştan yada yeni yemden kaynaklı sindirim sorunu yaşadığını düşünüyorum. Yeni kuşu karantinaya ayırıp 3 gün probiyotik verip dışkı takibini yapalım. Probiyotiği hergün tazeleyerek verelim. Her iki kuş içinde uygulayalım

FatihB.

Tutkulu
Yeni kuştan yada yeni yemden kaynaklı sindirim sorunu yaşadığını düşünüyorum. Yeni kuşu karantinaya ayırıp 3 gün probiyotik verip dışkı takibini yapalım. Probiyotiği hergün tazeleyerek verelim. Her iki kuş içinde uygulayalım
O kafa hareketini yapmıyor kuş bu videodaki gibi sadece ağzını şapırdatıyor hep videoda burnu ıslak gibi çıkmış normalde öyle değil.➡➡Video

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun soğuk algınlığı geçiriyor burun deliklerine dikkatli bak ben videoda gördüm

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Anladım, demek ki o zamanlar bu kuş soğuk algınlığına maruz kalmış, odanın ısısı çok iyi de olsa ufak bir rüzgar bile kuşun dengesini değiştirebiliyor kısaca sana demek istediğim o, şuan eğer burunda akıntı yada balgam, balgamlı yem kusmuyorsa sen yarın tekrardab durumu gözlemle zaten vitamini vermişsin eğer yarın kotulesecek olursa kanatlı uzmana goturmenden başka bir çare kalmıyor röntgen çekmeleri lazım çünkü tahlil falan yapmalari gerekecek

FatihB.

Tutkulu
Anladım, demek ki o zamanlar bu kuş soğuk algınlığına maruz kalmış, odanın ısısı çok iyi de olsa ufak bir rüzgar bile kuşun dengesini değiştirebiliyor kısaca sana demek istediğim o, şuan eğer burunda akıntı yada balgam, balgamlı yem kusmuyorsa sen yarın tekrardab durumu gözlemle zaten vitamini vermişsin eğer yarın kotulesecek olursa kanatlı uzmana goturmenden başka bir çare kalmıyor röntgen çekmeleri lazım çünkü tahlil falan yapmalari gerekecek
Kanatlı uzmanı nerde olduğunu bilmiyorum 🤷🏻 Diyarbakır da yaşıyorum merkezde. Ben yarında durumunu dışkısını kontrol ederm bide kuşta halsizlik vs pek yok yemesi falanda iyi bide 2. tüyünde.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
☝☝☝☝☝☝☝☝

Üst Alt