• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum masamdaki her şeyi yiyor,hiç büyümüyor

mertisty

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar.6-7 aylık Şımarık isimli dişi yavru kuşum var.Masamdaki her şeyi yiyor örnek olarak tost kırıntıları filan.bir şey olurmu ve bir soru daha sormak istiyorum kuşum neredeyse hiç büyümüyor 6-7 aylık olmasına rağmen minnacık sizce neden

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşların yemesi ve yememesi gereken yiyecekler var. Foruma biraz göz atın daha detaylı yazılar görürsünüz. Onlardan bilgi sahibi olabilirsiniz. :)

Ve masanızdaki çoğu şey zararlı maalesef,siz seviyor diye verirsiniz ama kuşun ömrünü azaltrsınız.Kuşlar kendileri için neyin sağlıklı neyin zararlı olduğunu bilmediği için iş biz besleyenlere düşüyor. 😊

Türünden kaynaklı da olabilir büyümemesi. Benim kuşlarımdan biri de öyle.

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşu kac aylıkken aldiniz zaten oladar büyüyen bir canlı değil oyzudendir

Bulut_

Paylaşımcı
Öncelikle merhabalar.6-7 aylık Şımarık isimli dişi yavru kuşum var.Masamdaki her şeyi yiyor örnek olarak tost kırıntıları filan.bir şey olurmu ve bir soru daha sormak istiyorum kuşum neredeyse hiç büyümüyor 6-7 aylık olmasına rağmen minnacık sizce neden
Benim kuşum da öyleydi cüce diyordum hatta ama bir yaşına girmeye başlayınca sanki daha dik durmaya başladı boyu uzadı yada bilmiyorum aama değişti bu arada bildiğim kadarıyla ekmek kuşlara zararlı

mertisty

Yeni Üye
Kuşların yemesi ve yememesi gereken yiyecekler var. Foruma biraz göz atın daha detaylı yazılar görürsünüz. Onlardan bilgi sahibi olabilirsiniz. :)

Ve masanızdaki çoğu şey zararlı maalesef,siz seviyor diye verirsiniz ama kuşun ömrünü azaltrsınız.Kuşlar kendileri için neyin sağlıklı neyin zararlı olduğunu bilmediği için iş biz besleyenlere düşüyor. 😊

Türünden kaynaklı da olabilir büyümemesi. Benim kuşlarımdan biri de öyle.
açıkçası vermemeye çalısıyorum elimi önüne koyuyorum masamı temizliyorum yine geliyor zorla hatta elime bile öyle alıştı :D

mertisty

Yeni Üye
Benim kuşum da öyleydi cüce diyordum hatta ama bir yaşına girmeye başlayınca sanki daha dik durmaya başladı boyu uzadı yada bilmiyorum aama değişti bu arada bildiğim kadarıyla ekmek kuşlara zararlı
Kuşu kac aylıkken aldiniz zaten oladar büyüyen bir canlı değil oyzudendir
kusumu 1-2 aylıkken falan aldım kasımda almıştım daha dogrusu almadım sahiplendim anneannem sayesinde 6-7 aylık yani ilk sahiplendigim gibi duruyor aynı sadece cok hafif kuyrugunda uzama var

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
açıkçası vermemeye çalısıyorum elimi önüne koyuyorum masamı temizliyorum yine geliyor zorla hatta elime bile öyle alıştı :D
Yemek yerken yanınızda olmasın ya da onunda yiyebileceği şeyler bulunsun masada. 😊