• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum mama ve tohum yemiyor

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Merhabalar,

2 takım kuşum var alt kafestekiler sağlık tohumu, nijer tohumu veya mama takviyelerini bayılarak yiyor. Ama diğer üstteki takım asla mama veya tohum yemiyor. Kafesin tabanına tabakta koydum tele astım yine de yediremedim ne yapmalıyım? İlk fotoğraf yeme sorunu olmayan takımın kafesi diğerleri yemeyen takımın kafesi öbür fotoğraflar ise kullandığım mamalar. Mamaları karıştırıyorum bazen havuç nane ve yumurta da koyuyorum.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba. Kafesleri Yan Yana Koyun. Diğer Kuşlar Yerken Onlarda Meraktan Yiyebilir. Yada Sevdiği Tohumları Üzerine Serpin Bu Şekilde Yiyebilir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beslenme düzeniniz nedir. Bu tohum ve mamaları ne sıklıkta veriyorsunuz.

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Beslenme düzeniniz nedir. Bu tohum ve mamaları ne sıklıkta veriyorsunuz.
Yem hep kafeste mama hafta sonları günlük değişecek şekilde tohumlar ise hafta içi iki ya da üç gün ama burada sıkıntı ne sıklıkla verdiğimden ziyade hiç yemiyor olmaları gibi gözüküyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Geldikleri yerde alışkın değillerse yemezler. Yememeleri sıkıntı değil asıl yiyenlerede fazla vermeniz sıkıntı olur bunu bilmenizi isterim. Sağlık tohumu haftada bir tatlı kaşığı sultanlara bir çay kaşığı kadar muhabbetlere verilir. Fazla enerji yükler. Fazlası zararlıdır. Yağlanma yapar. Dikkatle tüketmenizi öneririm.

Yedikleri sebze ve varsa üzerine serpiştip alıştırma yapabilirsiniz. Yemiyorlarsada yapacak birşey yok.

Üst Alt