• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum kusuyor

MelihL

Aktif Üye
Tam olarak kusma değil gibi ağzından gözüküyor sonra geri kayboluyor falan o şekilde. Ayrıca şimdi yem yiyor normalde halsiz olsa yem yemez değil mi?
Tam olarak nereye kusma hareketi gösterdi bazen oyuncaklarına falan kusabiliyorlar.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yakın zamanda beslenmesinde bir değişiklik oldu mu? Farklı birşey yeme, yeminin değişmesi gibi
ilaveten kafesinizde kuş kumu var mı?

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Yakın zamanda beslenmesinde bir değişiklik oldu mu? Farklı birşey yeme, yeminin değişmesi gibi
Yaklaşık 2.5 hafta önce yemini değiştirdik, kumu normalde duruyordu iki gündür kafesine asmamıştım bugün akşam tekrar taktım

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Fazla yem yemeden dolayı yapıyor olabilir mi bugün ilk kustuktan sonra çıkardığı yeme oranlar çok daha fazla yem yedi ondan olabilir mi

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Sanmam, ama yem değişikliği kaynaklı olabilir, kusmayı takip edip elinizde varsa önlem amaçlı probiyotik verebilirsiniz
2.5 haftadır hiç kusma olmamıştı ilk defa bugün oluyor, anlamadım keyfi de yerinde kustuktan sonra sürekli konuştu elimle çiftleşmek bile istedi. Normalde hastalıklı kuş benim bildiğim halsiz olur

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Bir de eski yeminden biraz daha varmış geri koyayım mı ondan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzda sındırim sorunu başlamış ve Mantara dönüşmeden Veterinerden zeolit tozu temin ediniz ve a21 besleme maması ayrıca besleme aparatı internet üzerinden alınız.. bunları temin ettikten sonra yem yiyor ise günde bir yemiyorsa üç kez besleyin iki şırınga sıcak suya bir çay kaşığı mama ve bir mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyin yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın sonra şırınga ile besleyin 👍

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Kuşunuzda sındırim sorunu başlamış ve Mantara dönüşmeden Veterinerden zeolit tozu temin ediniz ve a21 besleme maması ayrıca besleme aparatı internet üzerinden alınız.. bunları temin ettikten sonra yem yiyor ise günde bir yemiyorsa üç kez besleyin iki şırınga sıcak suya bir çay kaşığı mama ve bir mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyin yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın sonra şırınga ile besleyin 👍
Abi kursaktan besleme değil dimi sadece gagasına

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi ya kesin kesin sindirim sistemi bozukluğu mudur, yemi değişti 2.5 hafta önce ondan olamaz mı? Kötüyü düşünmek istemiyorum 😔
Yemi değişince öyle olur o da sebep olur şuan ilerlemeden dediğimi yaparsan Kursak enfeksiyonundan korumuş olursun bu ara çok hastam var dükkana günde 8 kuş geliyor elle besliyorum iyiye gidiyorlar 😊