• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kusuyor yardım eder misiniz

glnz0770

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarık, kusma, siyah dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
29 Eyl 2026
Kullanılan İlaç
BtAmin, probiyotik, gerwit
Merhaba iyi akşamlar, 4 yaşında dişi muhabbet kuşum var. Bugün akşama kadar problem yokken akşam işten gelince kuşumun siyah dışkı yaptığını gördüm. Kilo kaybı yok şuanlık aynı kiloda. Fakat biraz önce kusmaya başladı ve sulu salyalı kustu ve kokuyor. Kabarık, herhangi bi soğuk ortamda ve ya cereyan da değil. Kafes temizliğini aksatmam, taze yem ve suyunu eksik etmem. Yardımcı olabilir misiniz ? Neyi var sizce ? ( tabaktaki yemi yem yemek isterken zorlanmasın diye koydum )

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun durumu elzem koksidiyos yada e coli dışkısına benziyor. Tedavi olması gerekir olmazsa kilo kaybı da başlar.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba, elle besleme yapacağım. Bunların tedavisi nasıl oluyor ? Veterinere götüreceğim
Sulphamezitha gibi bir ilaç kullanılabilir ama en doğru adımı veteriner hekim yapacaktır. Bizleri de bilgilendirin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aslı Hanım merhaba , kuşum sabahtan beri yemini yemiş ama göğüs kafesi belli olmaya başladı kursaktan beslemeye geçeyim mi ?
Kuş yiyorsa ama göğüs kemiği ortaya çıkmışsa demekki besinlerden tam olarak faydalanamıyor beslemesine besleyiniz ama kuşun biran önce tedavi olması gerekir yoksa besleseniz bile kilo vermeye devam edecektir.

Üst Alt