• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşum kusuyor LÜTFEN BAKIN

getherenowhere

Müdavim
bugün tüm öğleden sonrayı dışarıda geçirdim daha yeni eve geldim. kuşumu öptüm vs sonra yeminin olduğu gibi durduğunu gördüm. yemliği alıp kuşa götürdüm. bir iki tane yem yedikten sonra kusma hareketi yapmaya başladı. bir süre bunu yaptı sonra tekrar yem yemeye yemliğe indi. sonraki hallerini videolara ekliyorum. temiz peçete koydum altına dışkı bekliyorum. son zamanlarda dışkısı biraz düzelmişti. bir kuşum 1 hafta önce öldü bu yüzden bulaşıcı hastalık var mı bilmiyorum. yarın zeolit tozum, elle besleme mamam ve grit kumum geliyor onları kullanacağım. o zamana kadar videolara bakıp yorumlarsanız sevinirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun. Kafesi iyice temizlediyseniz bir sorun olmaz sanırım.
Kuş sanki sindirim yapamıyor gibi geldi bana.
Entrobac kullanıyor musunuz?
Birde yemin içinde renkli ekmek parçası var sanırım, kaliteli bir yem tavsiye ederim.

getherenowhere

Müdavim
Birde yemin içinde renkli ekmek parçası var sanırım, kaliteli bir yem tavsiye ederim.
merhaba, hayır kafesi temizlemedim kuş yuvalıkta yaşıyordu neredeyse sadece dışkılamak ve su içmek için çıkardı. ayrıca çamaşır suyu kullanmak istemedim, dezenfektanım da yoktu. iki gün önce kestim entrobacı. üç gün üst üste kullanmıştım. paket yem kullanıyorum ekmek parçası mı bilmiyorum ama onu zaten yemiyorlar o yüzden çok da sorun etmedim. kuşum elmayı seviyor yeşil elma versem olur mu sizce? hiçbir şey yememesinden iyidir diye düşünüyorum ama bilmiyorum. yarın öğlene kadar dayanırsa zeolit tozlu elle besleme maması vereceğim şırıngayla

getherenowhere

Müdavim
ayrıca teşekkür ediyorum ilginiz için ve başsağlığı dilekleriniz için

getherenowhere

Müdavim
kuşumun çok tüyü dökülüyor bununla alakalı olabilir mi bu şeyler? oturuyor sadece fazla bir şey yemiyor, dışkılamadı da bir süredir. 1 saat falan oldu. tüy dökümüne girmiş olabilir mi?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Normal bir kusma değil. Gün içinde sürekli tekrarlıyor mu? Kusarken saydım yapışkan bir sıvı çıkıyor mu?

getherenowhere

Müdavim
Normal bir kusma değil. Gün içinde sürekli tekrarlıyor mu? Kusarken saydım yapışkan bir sıvı çıkıyor mu?
hocam selamlar kuşum şu şekilde kusmuş ne olduğunu anlayamadım güncel dışkı fotoğrafıyla birlikte ekliyorum aşağı. ayrıca yem yedirdim bayağı yedi ama kırıp içini atıyor mu yoksa yiyor mu bilmiyorum. birkaç tane kırıp attığını gördüm ama başka da göremedim.

IMG20231016031009.jpgIMG20231016031857.jpg

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yem ve su haricinde ek gıda veriyor musunuz?

getherenowhere

Müdavim
Yem ve su haricinde ek gıda veriyor musunuz?
korkmam gereken bir şey var mı? yarın elle besleme maması zeolit tozu ve grit kumu da geliyor eğer kargo sorun çıkartmazsa. şırınga alıp o şekilde besleme yapacağım. bu hafta içinde de hassas terazi sipariş edebilirim. yapabileceğim bir şey var mı acaba? flaş tutup yemek yedirdim dediğim gibi kırıp attı mı yoksa gerçekten yedi mi emin değilim ama bayağı kırdı yani illa yemiştir diye düşünüyorum. kusması da azdı bir iki defa yaptı yemeği yerken

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
@Şehmus BAKIR @Doğacı @Ahmet D. @Aslı Ö. etiketleme yapmamam gerek biliyorum ama şu an biraz acil bir durumdayım. kuşum gün ikindiden beri böyle. anlık video da ekliyorum. yemek yiyor ya da yiyor gibi yapıyor ama dışkısı hep bu renk ve kusmuğu çok tuhaf. yardım edin

Ekli dosyayı görüntüle 53641Ekli dosyayı görüntüle 53642
Entrobac probiyotik lazımdır diye düşünüyorum görseldeki gibi uygularsanız iyileşecek inşallah ayrıca bu süre içinde gervit yoksa suya damlatılan vitaminden de vermeyi unutmayın 4BE1E119-DF91-4752-A5D6-7A5CE452EFBD.jpeg

Üst Alt