• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kusma hareketi yapıyor

Lila

Yeni Üye
Belirtiler: Kusma hareketi
Merhaba,
10 aylık bir kuşum var dişi adı Lila. Kendisi bizim evde doğup büyüdü. yanına bir erke kuş aldık ama kendisini yakın tarihte kaybettik. Kaybettiğimiz kuşumuzda solunum sisteminde bir sıkıntı vardı ve ishal mevcuttu son zamanlarda veterinere götürdüğüm halde olumsuz sonuçlandı. Benim kızım her gün bir kere kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor.
bu linkten kızımın nasıl hareket yaptığını görebilmeniz için ekledim. Hiç probiyotik kullanmadım ama vitaminlerini veriyorum. Vitakarf isimli markanın yeminden alıyorum. Sizce neden olabilir? Enerjisinde bir sıkıntı görmedim iştahı açık hatta bu gün kendisini tarttık 44 kilo. Cahillik yapmış olabilirim belki ama kursak mantarında şüphe ederek bundan 2 gün önce mikostatin ilacı vermiştim. Ve kendisi bu aralar çok kaşınıyor tüy döneminde olduğunu düşünüyorum. ve kuş kumu kullanıyorum ama çok kum yiyor. Bilgili arkadaşlarım bana bu konuda yardım ederse çok sevinirim.

Lila

Yeni Üye
bazı dışkıların çevresinde yeşilimsi lekeler oluyor bazen de hiç olmuyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Besinleri tazemi sindirim sistemi için kum kullaniyomusunuz. Probiyotik edinin

Lila

Yeni Üye
Sadece probiyotik kullanmıyorum. Çok sağ olun cevap verdiğiniz için

Lila

Yeni Üye
Besinleri taze kapalı yem kullanıyorum her gün değiştirmeye özen gösteriyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kumu haftada iki defa verin. Solunum sıkıntısı varmı kuyruk titremesi vs

Lila

Yeni Üye
Kuyruk titremesi yok nefes alışverişi gözlemlediğime göre iyi. Uçtuğu zaman hernangi bir sıkıntısı görünmüyor. Sadece çok kaşınıyor tüy döküyor ( abartılı bir şekilde değil) tüy döktüğü yerlerde yeni tüy kökleri çıkıyor. Kafasında yeni tüy kökleri mevcut. Dışkısı sizce nasıl?

Bahar Y.

Müdavim
Dışkıda köpük mü var ben mi yanlış gördüm, köpük varsa sıkıntılı görünüyor dışkı

Lila

Yeni Üye
ilk defa böyle bir dışkı yaptı acaba sindiriminde bir sıkıntı mı var anlayamadım. ve kendisi açık yeşil dışkılar yapıyo ama dışkının formu aynı bu şekilde. bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa yeminde mi bir sıkıntı var anlayamadım

Bahar Y.

Müdavim
Sindirim sorunlarında genelde dışkıda sindirilmemiş yem görülür, fakat sindirim sorunu yok diyecek kadar kesin bilgi sahibi değilim sadece köpüklü dışının iyi olmadığını biliyorum, kursak enfeksiyonu olabilir diye düşünüyorum şahsen

Lila

Yeni Üye
Sindirim sorunlarında genelde dışkıda sindirilmemiş yem görülür, fakat sindirim sorunu yok diyecek kadar kesin bilgi sahibi değilim sadece köpüklü dışının iyi olmadığını biliyorum, kursak enfeksiyonu olabilir diye düşünüyorum şahsen
maalesef ki ben de öyle düşünmeye başladım. peki size böyle düşündürten durum nedir? yaptığı hareketten ötürü mü

Bahar Y.

Müdavim
maalesef ki ben de öyle düşünmeye başladım. peki size böyle düşündürten durum nedir? yaptığı hareketten ötürü mü
Sadece hareketten ziyade dışkıda bunu düşündürdü, birbirini tamamladı diyelim, gagada kötü koku var mı, ekşimsi bir koku

Lila

Yeni Üye
hiç rastlamadım bu gün koklamaya çalıştım beceremedim bir türlü ama herhangi bir koku yok.

Bahar Y.

Müdavim
Hastalıktan önce kaç gramdı kuşkunuz, 44 gram şuan için güzel

Lila

Yeni Üye
Kuşumu hiç tartmamıştım bu zamana kadar ama hep iştahı yerinde bir kuştu.

Üst Alt