• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum kusma hareketi yapıyor

Suna kalan

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar bugün kuşların odasına girdiğimde kuşumun kafasının ıslak olduğunu ve kafasında bir sürü pislik olduğunu gördüm. Hemen müdahale ettim ve kafasını temizledim. Kuşumu kafese geri bıraktıktan sonra tekrar kusma hareketi yapmaya başladı. Hemen bir kaç video çektim. Bu hareketi baz n yapıyordu ama bu kadar şiddettli olduğunu görmemiştim. İki video bir fotoğraf çektim. Kuşum zaten kafasını çoğu zaman kafesin tellerine sürtüyordu. Şimdi bu hareketi geçti kafasını tünellere falan sürtüyor, kanatlarını hızlı bir şekilde açıp kapıyor. Kuşum norlmade çok hareketlidir. Yardımcı olursanız sevinirim..
Şimdiden teşekkürler

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
merhabalar, kuşunuzun güncel dışkı resmini ve tünekte kısa videosunu bizimle paylaşabilir misiniz ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kafes tabanındaki beyaz şeylerin ne olduğuna emin olamadım ama sizden ricam kafes tabanını temizleyip beyaz peçete üzerinde dışkı gönderir misiniz

Suna kalan

Aktif Üye
kafes tabanındaki beyaz şeylerin ne olduğuna emin olamadım ama sizden ricam kafes tabanını temizleyip beyaz peçete üzerinde dışkı gönderir misiniz
Kafesin tabanındaki beyaz şeyler yem kabuğu en kısa zaman da kafesin tabanını temizlemeye çalışacağım bu da bir bir videosu.

Streamable Video

Birde kısmın kafasındaki sıvı bayağı kötü kokuyordu sizce neden böyle olmuş olabilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle hasta kuşu başka kafese alın. Kafeste grit kum kullanıyor musunuz ? Sanırım o sindirim problemi yaşıyor, yediklerini sindirmede güçlük çekiyor olmalı. Ne zamandır böyleydi kuşunuz ? Ağızda ekşimsi bir koku varsa kursak mantarı olduğuna işarettir. Ama her türlü güncel dışkıyı görmemiz gerekiyor beyaz peçete üzerinde. Siz öncelik kafesten hasta kuşu başka kafese alın ve diğer kafesi de ekstra temizlemeniz gerekiyor ve sağlıklı kuşu da gözlemlemeniz gerekiyor. Bulaşıcı oldugu için ve aynı yemlık ve suluk kullandıkları için hepsini yenilemeniz lazım

Suna kalan

Aktif Üye
öncelikle hasta kuşu başka kafese alın. Kafeste grit kum kullanıyor musunuz ? Sanırım o sindirim problemi yaşıyor, yediklerini sindirmede güçlük çekiyor olmalı. Ne zamandır böyleydi kuşunuz ? Ağızda ekşimsi bir koku varsa kursak mantarı olduğuna işarettir. Ama her türlü güncel dışkıyı görmemiz gerekiyor beyaz peçete üzerinde. Siz öncelik kafesten hasta kuşu başka kafese alın ve diğer kafesi de ekstra temizlemeniz gerekiyor ve sağlıklı kuşu da gözlemlemeniz gerekiyor. Bulaşıcı oldugu için ve aynı yemlık ve suluk kullandıkları için hepsini yenilemeniz lazım
ağzında ekşimsi bir koku yoktu diye hatırlıyorum sadece koku kötüydü bu durum uzun zamandır var eskiden çoğunlukla dışarı saldigimizda bu hareketi yapıyordu kafesi temizleyip altına peçete yazarım ama kuşlarımı nasıl ayiracagim bilmiyorum onlar baba oğul sarı olan mavinin babası birbirlerine çok alıştılar ayrıca bayagidir bereber kalıyorlar ve ben mavi kusumda bir zahatsizlik görmedim yani kusma durumu görmedim ayırmadan tedavi mümkün mü birde ailem kızar diye düşünüyorum ve kafeste grit kumu var ama yemiyorlar sanırım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ikisinin sağlığı için bir süre ayırmanız şart. Çünkü hasta olan diğerine bulaştırır, Bu sefer iki kuşu tedavi etmek zorunda kalabilirsiniz.

Suna kalan

Aktif Üye
Grit kum yerine başka birşey kullanabilir miyiz?? çünkü onu yemiyorlar.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Grit kum yediklerini sindirebilmesi için kullanılan bir ürün. Grit kumun resmini atabilir misiniz hangi marka kullanıyorsunuz

Suna kalan

Aktif Üye
ikisinin sağlığı için bir süre ayırmanız şart. Çünkü hasta olan diğerine bulaştırır, Bu sefer iki kuşu tedavi etmek zorunda kalabilirsiniz.
Peki ayiririm ama mesela kafesleri yanyana koysam olur mu çünkü ayrı kalınca bağırırlar muhtemelen

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesleri az mesafe olacak sekılde yan yana koyabılırsınız tabiki. Ama her ihtimale karşı sağlıklı kuşun kalacağı kafesin içindeki yemlik tünek sulukları temizleyin o sekilde temiz olarak koyun.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ben beaks grit kum kullanıyorum. versele laganın da kumu var onu da temın edebilirsiniz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşa yem harıcı ne verıyorsunuz tam olarak ? Sadece salatalık mı yoksa yumurta mama takvıyesı de yapıyor musunuz

Üst Alt