• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kuruma mı

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Merhaba ben bundan önce de bir konu açmıştım. Kuşum 4 günlğk bir süreçte yalnız kaldı ve eve geldiğimde çok kabarık ve kakası farklıydı. Burada bir kuş üreticisi tanıdığımız var, kuşu ona gösterdim. Kakası için sıcakları kabarıklığı ve iştahsızlığı için depresyonu gösterdi. Biz de tavsiyesine uyup eve döndük. Hatta kuşuma diyet yaptırmam gerektiğini ve yağ tümörünün oldyğynu söyledi. Gerçekten de poposubun arkasında minik bir beze gibi bir şey var. Kusması için de fazlalıkları atıyor deöişyi. Bir kuş da onu beslediğinden mantıklı geldi. Kabarıklıpı azaldı fakat şimdi elime aldığımda göğüs kafesi elime geldi. Kurumadan şüpheleniyorum. Zayıfladıkça kaka yapması da rahatladı. Ama çok çok zayıfladı. Kurumadan şüpheleniyorum ama emin değilim. 5 yaşında dişi 2 kere kuluçkaua girdi.

ilovemybirds12345

Yeni Üye
sıkı diyet yaptırılması gereken kuştan incecik bir şeye döndü bir haftada.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Gecmis olsun. Kuşun temiz peceteye yeni yapilmis bir diskisini ve tunekte dururkenki videosunu eklerseniz bakalım. Ayrıca bezeden ve kusmasindan da bahsetmissiniz bence bu kuşu adamakıllı bir kanatli uzmanına gostermeniz lazim sorunu birden fazla gorunuyor. Kafesinizde grit kum kulaniyor musunuz?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Ayrıca hassas terazide kuşunuzu tartın ağırlığını buradan paylaşın.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Anladığım kadarıyla kuşunuzu evde bıraktıktan sonra bir kuşçuya götürdünüz ve orada başka kuşlar ile temas etmiş. Belkide orada hasta olan bir kuş ile temas ettiği için kuşunuz hastalanmış olabilir. Siz eve geldiğinizde de kusma var mıydı? Ve kusma salyalı mı?
Yağ bezesi ile tümoru farklı şeyler. O kısmın fotoğrafını çekip atın. Sürekli salınan bir kuş ise 4 gün kafeste kaldığından yağlanmış olabilir.

4 gün, bir kuşu tek başına bırakmak için için uzun bir süre bence.

@Mustafa89 un dediği gibi bir kanatlı uzmanına gidip doğru teşhisi öğrenmeniz daha iyi olabilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kilosunu öğrenelim ve video görelim

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Kuş acaba aç mı kaldı bu yalnızlık sürecinde?
4 günlük yiyecek içecek var mıydı?
Kuş tek başına kaldı ise depresyona girmiş ve stres sebebiyle hızlı olarak zayıflamış olabilir.
Acilen kanatlı uzmanı hekime götürün tavsiyem
Çok fazla su ve yem koyduk, geldiğimizde muhtemelen daha yetecek kadar yem vardı. Yemliklerin üstü kabuktan kapanmamıştı. 5 kuşum tek kafeste, diğerlerinde kilo kaybı gözlemlemedim. Şimdi daha çabuk kaka yapması için yem veriyordum fark ettim, kuş yemleri kabuklarından ayıklayıp geri bırakıyor. Yutmuyor yemleri.

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Anladığım kadarıyla kuşunuzu evde bıraktıktan sonra bir kuşçuya götürdünüz ve orada başka kuşlar ile temas etmiş. Belkide orada hasta olan bir kuş ile temas ettiği için kuşunuz hastalanmış olabilir. Siz eve geldiğinizde de kusma var mıydı? Ve kusma salyalı mı?
Yağ bezesi ile tümoru farklı şeyler. O kısmın fotoğrafını çekip atın. Sürekli salınan bir kuş ise 4 gün kafeste kaldığından yağlanmış olabilir.

4 gün, bir kuşu tek başına bırakmak için için uzun bir süre bence.

@Mustafa89 un dediği gibi bir kanatlı uzmanına gidip doğru teşhisi öğrenmeniz daha iyi olabilir.
Kusma bundan daha önce de olmuştu. Eve geldikten sonra birkaç kere daha gördüm. 2 buçuk haftalık bir sürede. Kustuğunda yemler sindirilmemiş gibi duruyordu ve salyalıydı. Sarımsı ve tükürüğümsü bir sıvı demem doğru olur herhalde. Kuş bir de her şeyi çok ısırmak / delmek istiyor. Şuan koltuğun üstğnde örtüyü delik deşik yaptı. Biz kuşçuda bırakmadık, 4 gün evde kaldı diğer 4 çocuğu ile birlikte. Verecek bir kimsemiz de yoktu telaşlı gidip geldik. Biz geldikten sonra kilo verdiği için bir kuşçuya göstermeye gittim. Burada tek bir kanatlı veterineri var ve gerçekten bütçemin karşılayamayacağı fiyatlarda. Ondan dolayı böyle bir yola başvurdum. Normalde yumurta olan kısım çok şişti ve yağlı gibitdi. Ayrıca bir beze var. Şimdi o yumurtamsı şişlik geçti. Buyrun fotoğrFları. Kilo vermeden önce kaka yapmakta zorluk çekiyordu ve kakası yapışıyprdu tüylerine. Tüy dökülmesi onunla alakalı. Şuan kaka yaparken zorlanmıyor. Kıvamı da kilo vermeden önceki haline göre düzeldi. Sürekli salınan bir kuş değil.

ilovemybirds12345

Yeni Üye
Gecmis olsun. Kuşun temiz peceteye yeni yapilmis bir diskisini ve tunekte dururkenki videosunu eklerseniz bakalım. Ayrıca bezeden ve kusmasindan da bahsetmissiniz bence bu kuşu adamakıllı bir kanatli uzmanına gostermeniz lazim sorunu birden fazla gorunuyor. Kafesinizde grit kum kulaniyor musunuz?
Teşekkür ederim, grit kum kullanmıyorum, mineral blok var. Bunlar da görüntüler. Kanatlı uzmanına göstermek bütçe ile alakalı sorunlarımdan dolayı pek mümkün görünmüyor maalesef :(
Streamable Video bu da videosu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kusma da koku var mı peki?
Varsa kursak mantarı olabilir. Öncelikle zeolitli besleme yapmanızı öneririm. Eğer bir gelişme olmazsa ilaç kullanın. Eğer koku yoksa sindirim yapamadığı için kusuyor olabilir. Grit kum yemin edin ve üç gün boyunca entrobac verin.