• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum kursak mantarı tedavisi gördü ama hala tam iyileşmedi

şakir1230

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusmamak için kafasını ileri geri yapmasi
Dışkısında azalma ve artık kuruntu şeklinde gelmesi yiyemedigi için yem
Hastalık Belirti Tarihi
25 Mar 2026
Kullanılan İlaç
Veterinerin verdiği sarı karışım adını bilmiyorum
Merhabalar lütfen okuyun.Şakir en az 8 yaşında erkek bir muhabbet kuşu(sokaktan geldiği için tam yaş bilmiyorum benle 8 yıldır).Ben evde yokken ekmek verdikleri için kursak mantarı oldu yakın zamanda.Kafasini ileri geri yapıyordu ilk başta anlamamıştım sonra bir iki hafta aşırı az yemek yedi ve bir gün hiç yemedi veterinere gittik 4 gün veterinerde kaldı sonra 9 gün evde verdiği ilacı(sırıngada sarı bir karışımdı her gün 2ml suyuna)kullandık.Tabii şu an daha iyi ama eski sağlıklı günleri gibi değil hala daha az yiyor kafasını ileri geri yapıyor kusmamak için, uçarken çok uzağa gidemiyor yere konmak zorunda kalıyor enerjisi olmadığı için.İlk hali gibi tüm gün kendini kabartip uymuyor ama tam iyi de değil.Nisan sonu bitti ilaç veteriner daha fazla yapilcak bir şey olmadığını söyledi hiçbir şey yemezse tekrar getirin dedi.Kursak mantarı tedavisi böyle mi oluyor yani neden tamamen iyileşmedi çok üzülüyorum bir de ayağını da incitti dün biraz hafif daha da içim gidiyor üst üste geldi.Lutfen fikirlerinizi paylaşın benimle.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar lütfen okuyun.Şakir en az 8 yaşında erkek bir muhabbet kuşu(sokaktan geldiği için tam yaş bilmiyorum benle 8 yıldır).Ben evde yokken ekmek verdikleri için kursak mantarı oldu yakın zamanda.Kafasini ileri geri yapıyordu ilk başta anlamamıştım sonra bir iki hafta aşırı az yemek yedi ve bir gün hiç yemedi veterinere gittik 4 gün veterinerde kaldı sonra 9 gün evde verdiği ilacı(sırıngada sarı bir karışımdı her gün 2ml suyuna)kullandık.Tabii şu an daha iyi ama eski sağlıklı günleri gibi değil hala daha az yiyor kafasını ileri geri yapıyor kusmamak için, uçarken çok uzağa gidemiyor yere konmak zorunda kalıyor enerjisi olmadığı için.İlk hali gibi tüm gün kendini kabartip uymuyor ama tam iyi de değil.Nisan sonu bitti ilaç veteriner daha fazla yapilcak bir şey olmadığını söyledi hiçbir şey yemezse tekrar getirin dedi.Kursak mantarı tedavisi böyle mi oluyor yani neden tamamen iyileşmedi çok üzülüyorum bir de ayağını da incitti dün biraz hafif daha da içim gidiyor üst üste geldi.Lutfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Merhaba geçmiş olsun
Kursak mantarı tedavi edilebilir, kursaktan sürüntü alındı mı?
Veteriner değişikliği yapabilirsiniz
Ayağı için hirudoid, voltaren veya dolgit krem bunlardan birini temin edip günde 1 defa sürebilirsiniz

şakir1230

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Ayağı için hirudoid, voltaren veya dolgit krem bunlardan birini temin edip günde 1 defa sürebilirsiniz
Hayır sürüntü gibi bir işlem yapılmadı o nedir?.İlk önce dışkısındaki değişiklikten dolayı ishal zannetmiştim ilk probiyotik vermişlerdi zaten tam da o gün hiçbir şey yemedi veterinere gittik kafasını ileri geri yaptığını söyledim o gün kursak mantarı olabileceğini söylediler ekmek yeme geçmişi de olduğu için çok olmasa da , tedaviye başladık öyle.Yani normal değil tedaviden sonra hala devam etmesi öyle mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Steril, çok ince uçlu eküvyon çubuğu (genellikle pamuklu veya dacron/rayondan yapılmış mini sürüntü çubukları) ile kursaktan salya alınır
Dışkı tahlil edilir megabacter aranır
Kursak el muayene ile sertlik kontrol edilir
Eşki koku salya varsa kursak mantarı ilk belirtisidir
Ekmek mantarı tetikler doğru
Grit kum verdiniz mi daha önce[/QUOTE]

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ya isim vermiyim ama aslında kuşlar adına ismi olan bir veterinerlik.Yine veteriner onerebilirlerse çok sevinirim.Yeni bir veterinere gitmeye çekindim çünkü kuşlarda çok ilaç yüklemesi yapılınca baya kötü oluyor diye biliyorum da
Burak uçar mı??

şakir1230

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Bu kremlerin içeriğinde antibiyotik var mı acaba ben de tremisini biliyordum ama birisi bir şey sürme açık yara yok dedi? Veteriner kendi kendine geçebilir dedi ayağı kafeste istiharat etsin gecmezse getirin dedi ama ben de arada kaldim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu kremlerin içeriğinde antibiyotik var mı acaba ben de tremisini biliyordum ama birisi bir şey sürme açık yara yok dedi? Veteriner kendi kendine geçebilir dedi ayağı kafeste istiharat etsin gecmezse getirin dedi ama ben de arada kaldim
Açık yaraya sürülmez bu kremler, antibiyotik yok bunlar kas gevşetici ağrı kesicidir
Kendi veterinerim Hirudoid verir kanatlı uzmanıdır
Terramcyin açık yara veya deri lezyonunun içindir incinme ye fayda etmez
Tercih sizindir

şakir1230

Yeni Üye
Steril, çok ince uçlu eküvyon çubuğu (genellikle pamuklu veya dacron/rayondan yapılmış mini sürüntü çubukları) ile kursaktan salya alınır
Dışkı tahlil edilir megabacter aranır
Kursak el muayene ile sertlik kontrol edilir
Eşki koku salya varsa kursak mantarı ilk belirtisidir
Ekmek mantarı tetikler doğru
Grit kum verdiniz mi daha önce
[/QUOTE]
Anladım eliyle bakmıştı ama diğer işlemler yapılmadı.Salya vs yoktu şakirde googledaki kursak mantarı fotoları gibi değildi o yüzden duyunca kursak mantarıni şaşırmıştım.Koku pek yok sanırım ondan pek emin değilim yarın bir kokliyim tekrar.Grit kum Allah belami versin keşke inat edip koymaya devam etseydim şakir yüzüne bakmayinca kaldirmistim bugün garden mix grit kum aldım yarın kafesine koyucam umarım yer

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anladım eliyle bakmıştı ama diğer işlemler yapılmadı.Salya vs yoktu şakirde googledaki kursak mantarı fotoları gibi değildi o yüzden duyunca kursak mantarıni şaşırmıştım.Koku pek yok sanırım ondan pek emin değilim yarın bir kokliyim tekrar.Grit kum Allah belami versin keşke inat edip koymaya devam etseydim şakir yüzüne bakmayinca kaldirmistim bugün garden mix grit kum aldım yarın kafesine koyucam umarım yer
[/QUOTE]
Allah korusun 🤲 bela falan olmaz, grit kum yesin bakalım belki hazımsızlık kaynaklıdır🤗

şakir1230

Yeni Üye
Açık yaraya sürülmez bu kremler, antibiyotik yok bunlar kas gevşetici ağrı kesicidir
Kendi veterinerim Hirudoid verir kanatlı uzmanıdır
Terramcyin açık yara veya deri lezyonunun içindir incinme ye fayda etmez
Tercih sizindir
Ya bir de aslında ayrı soru başlığı altında sorucaktim ama.Ben önceden şakire petshopta satılan multivitaminleri haftada bir kullaniyordum çöp olduklarını bilmiyordum.Simdi aminisiol aldım ama içerisinde %30 glikoz yaziyor kursak mantarı için tetikleyici olur mu? Aslında veterinerlik onayladığı bir multivitamin diye biliyorum ama içim rahat etmedi

şakir1230

Yeni Üye
Allah korusun 🤲 bela falan olmaz, grit kum yesin bakalım belki hazımsızlık kaynaklıdır🤗
[/QUOTE]
Sağ olun valla gözünün içine bakıyorum eski sağlığı geri gelsin daha iyi olsun başka bir şey istemiyorum.Bakalim umarım iyiye gider de tekrar veterinere gitmek zorunda kalmaz stresli bir kuş.Ben kursak mantarı teşhisinin doğru olduğunu düşünüyorum belirtiler vs uyuyor zaten ama tedaviden sonra keşke tamamen iyileşseydi işte

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ya bir de aslında ayrı soru başlığı altında sorucaktim ama.Ben önceden şakire petshopta satılan multivitaminleri haftada bir kullaniyordum çöp olduklarını bilmiyordum.Simdi aminisiol aldım ama içerisinde %30 glikoz yaziyor kursak mantarı için tetikleyici olur mu? Aslında veterinerlik onayladığı bir multivitamin diye biliyorum ama içim rahat etmedi
Aynı konudan devam edebilirsiniz içinde glikoz varsa vermeyin
Kanatlıoil Prozim verebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
O probiyotik mi oluyor? Rohnfried gerwit multivitamin veya versele laganin omniviti multivitamindi sanırım onlar nasıl kursak mantarı için uygunlar mi
Röhnfried entrobac da şeker var
Prozim probiyotik te yoktur kursak mantarı olan veya şüpesi olanlarda prozim probiyotik öneriyoruz

şakir1230

Yeni Üye
Röhnfried entrobac da şeker var
Prozim probiyotik te yoktur kursak mantarı olan veya şüpesi olanlarda prozim probiyotik öneriyoruz
Anladım ben veterinere sordum probiyotikte alayım mı diye şu an ishal değilse gerek yok dedi ama almak istiyordum aklımda bulunsun prozim.Benim sorduğum multivitamindi aslında

Üst Alt