• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşum kursak mantarı olabilirmi

Eda_06

Yeni Üye
Şuan kullandığımız antibiyotigi vermeyi bırakmalımıyız ve suyuna ek birşey katmalımıyız

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Niyeki ne sorunu varki birde iyi bir veteriner varmı Ankarada
Şuan kullandığımız antibiyotigi vermeyi bırakmalımıyız ve suyuna ek birşey katmalımıyız
Eğer bir haftayı geçtiyse vermeyin 👍 kuşun karaciğere zarar verir

Eda_06

Yeni Üye

4 veya 5 gün kullandık ama kuşum rahat durmadi bazen etrafa falan sıçradı tam gagasından geçmedi yani o yüzden güzel bir şekilde veremedik , veteriner 1 hafta kullanın dedi bize birde yanına sabah 2 akşam 2 olmak üzere amino asitte kullanıyoruz

Eda_06

Yeni Üye
Ayıp olmaz ise attığım videolara ve yazılara baktınızmı , eğer eminseniz götürelim tekrardan veterinere çünkü havalarda soğuk ayrıca radyasyon vs. dahada kötü olmasın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Baktım o yüzden götürün dedim 👍 başka bir kanatlı uzmanına götürün röntgen çektirin röntgen sonucunu alabilirseniz bana özelden yollayın kanatlı uzmanına gösterip size dönüş yaparım

Eda_06

Yeni Üye
Baktım o yüzden götürün dedim 👍 başka bir kanatlı uzmanına götürün röntgen çektirin röntgen sonucunu alabilirseniz bana özelden yollayın kanatlı uzmanına gösterip size dönüş yaparım
Sizin attığınız yerden şehirime uygun olan 3 tane veteriner kliniği vardi birisi şuan gittiğimiz

Etlik Aşağı Eğlence Mah. Küçük Bahçe Sok. No:28/A Keçiören/ Ankara

Adres: İvedik Caddesi No 76 - A Yenimahalle / Ankara

Sizce hangisi daha iyidir ona götürcezde birde röntgen hakkında bilgi verirmisiniz kuşum çok korkakda , son olarakta suyu ballı su olarak kalsınmi çünkü veterinerimiz ballı suyu önermisti iştah açması ve kaybettiği kiloyu geri kazanması için, ayrıca çarşamba günü götürmeyi düşünüyorum ama eğer acilse yarın götürelimmi?

Eda_06

Yeni Üye

Gerçekten kusura bakmayın çok soru sordumda , cevap vermistim cevaplamamışsınızda şöyleki biz 4 5 gün arasında verdiğimiz için veteriner bize tekrardan verdi ilaci hem verdiklerimizin hepsinide içemedi yerinde durmadığı için , 7 gün araliksiz vermemiz gerekiyormuş . O yüzden ilaci vermeyi kesmesek olurmu hem biz ceviz , yumurta , havuç gibi besinler veriyoruz ayrıca aspur nijer darı yumurtalı yemdende veriyoruz.

Eda_06

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR kusura bakmayın çok rahatsız ettim sizi kuşum için endişeleniyorumda ,saatte geç oldu siz çıkmadan cevaplayın istiyorum , ona göre hazırlanıcazda

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kanatlı uzmanların googledan yorumlarına bakın. Hangisi içinize sinerse ona gidin.

Kuşu bir kutuya koyarsanız soğuktan etkilenmez. Kutunun üzerine hava alması için delik açıp içine de daldarı koyarsınız.

Ballı suyu kaldırın bence.
Şehmus abi kesin dediyse bırakın ilaçları vermeyi.

Vitamin olarak gerwit, probiyotik olarak entobac öneririm size. Petshop ürünleri pek etkili değil.

Verdiğiniz sebzeler güzel ama kuşun kızışmasını istemiyorsanız havuç ve nijeri fazla vermeyin.

Eda_06

Yeni Üye
Kanatlı uzmanların googledan yorumlarına bakın. Hangisi içinize sinerse ona gidin.

Kuşu bir kutuya koyarsanız soğuktan etkilenmez. Kutunun üzerine hava alması için delik açıp içine de daldarı koyarsınız.

Ballı suyu kaldırın bence.
Şehmus abi kesin dediyse bırakın ilaçları vermeyi.

Vitamin olarak gerwit, probiyotik olarak entobac öneririm size. Petshop ürünleri pek etkili değil.

Verdiğiniz sebzeler güzel ama kuşun kızışmasını istemiyorsanız havuç ve nijeri fazla vermeyin.
Bir haftayı geçtiyse vermeyin dedi daha geçmedi veteriner aralıksız vermemiz gerektiğini söylemişti , ballı su etki etti gibi daha çok yem yemeye başladı, veterinerde 18 yıllık tecrubeli birisiydi bi bildiği vardır bence, günlük 7 8 damla ağızdan verin demişti ama biz daha ilaçlari zor verdigimiz icin suyuna ekledik.

Kuşumun solunumunda sıkıntı var bu hastalığın geçmesi gerekmiyormu karaciger ve böbreğe bakmadan önce

Üst Alt