Öncelikle merhaba kuşum 2 yıllık dişi. Son birkaç aydır uçarken vik vik diye sesler çıkarıyor bu bazen oluyor bazen olmuyor. Geçen hafta cumartesi günü geceyken durmadan vik vik diye sesler çıkarıyordu yanına yaklaştığımızda dahada şiddetleniyordu, bizde pazar günü veterinere götürdük. Veterinere götürdügünüzde kuyruğunu aşağı yukarı sallama gibi bir durum yoktu , dışkısında bi sorun yoktu , iştahıda yerindeydi. Veteriner antibiyotik ve amino asit verdi bi şırınga ile antibiyotigi sabah 1 amino asiti sabah 2 akşam 2 seklinde vermemiz gerektigini söyledi , elimizde çok durmuyor çok zor verebiliyorduk ondanda tam emin değildiz tam ağzından geçiyormu bilmiyorum. Birkaç gün vermeye çalıştık , şırıngayı elimizde ne zaman görse direkt çırpınmaya başlıyordu ve ilaci içince kusuyordu. Birkac gün verince kuşumda ıştahsızlık başladı yemek çok az ve zorla yiyordu, hapşuruyor burnunu silmeye çalışıyordu son günlerdede ishal başladı dışkısı arkasında kalıyor, ağzını açıp nefes almaya çalışıyor ve kuyruğu bi alta bi üste çıkıyor. ilaci perşembe gününe kadar verebildik ondan sorna bitti yani 4 gün gibi. Ilaci vermedigimiz günler daha iyi gibiydi hapşurması azalmıştı , dün tekrar veterinere götürdük , 36 gramdan 32 grama düşmüş , ballı su önerdi ve yine ayni ilaçları tekrar verdi. Şuanki durumu ise , dışkısı koyu bir renk ve dışkısı arkasında kalıyor bazen. Nefes alırken garip sesler çıkarıyor .Durmadan hapşuruyor, birkaç saat önce sulu hapşurmaya başladı . Kuyrugu alta ve üste haraket ediyor , kuscakmış gibi öğürüyor ilaçtan mı bilmiyorum ilaç verdikten uzun süre sornada oluyor , ishal oldugu için sindiremediginden dolayimi yapıyor bilmiyorum. Yardım edermisiniz ne yapmamiz lazim kursak mantari olabilirmi , kursak mantarı oldup olmadığını nasıl anlarız, birde iźtahsızlığını nasıl giderebilirim , aspur nijer tohumu , yumurtalı yem , darı hepsinden uzatıyoruz yemiyor genelde, çok açkken yiyebiliyor.
Son düzenleme: