• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kursak mantari mi7

Ceylan

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik öğürme
Hastalık Belirti Tarihi
11 Eki 2021
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Merhabalar 1.5 yasinda bir muhabbet kuşum var. Dün sabah çok halsizdi. Daha sonra öğle vaktinde öğürme hareketleri yapti. Gagasi ve gözünün kenarlari ıslaktı. Ağzından sarı köpük tarzi birsey çıkarmış. Gagasi da hafif ekşi kokuluydu. Genel olarak ishal yani tam cıvık değil ama kati bi dışkı da çıkarmıyor. Halsizligi akşama doğru geçti neşesi yerine geldi. Ben uzman görüşü olarak bugün sabah bir damla mikostatin kullandim. Bunu kaç gün kullanmaliyim ? Fazladan vermek de istemiyorum çünkü neşesi su an iyi ama yine de endiselendim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ağızdan bir damla mi yaptınız? Sadece ilaç yeterli değil ayrıca suyuna probiyotik ve elle besleme yapmanız gerekiyor birde kumunu ve gaga taşını tedavi sürecinde çıkarin kuşu da salmayin kafesinde dinlensin

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tedaviler 5 gün ile başlayıp duruma göre 7-10 gün arası değişiyor. Ama genel olarak 5 günlük tedaviler ilk kür için yeterli olup geçmezse 1 hafta dinlendirip yeniden tedaviye başlamanız lazim

Ceylan

Aktif Üye
Sadece bir damla yaptım. Suyuna gerwitt vitamin kullaniyorum. Probiyotik de kullaniyorum. Kafeste tutamiyorum çünkü cok hareketli sürekli cikmak icin tellere çıkıyor. Gaga tasi ve kumunu çıkardım. Elle beslemek derken ne kastettiniz çünkü beslenmesi gayet iyi

Ceylan

Aktif Üye
Çok tesekkur ederim günde bir kez mikostatin yeterli midir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hastalık derecesine göre değişir çok ilerlediyse günde iki kez kullanın

Ceylan