• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kursak mantarı mı

alexaylinn

Yeni Üye
normalde çok hareketli erkek kuşu aldıktan sonra çok sakinleşti erkek kuş çok baskı yapıyodu ona ondan sonra anlaşmaya başladılar bende hergün dışarda olmak zorundayım çok takip edemedim dün oynamak için çıkarttım (kuşumu aldığımdan beri karın bölgesinde tüy yok nerdeyse hep yoluyor ne yaptıysam geçemedim önüne) kursağında şişme gördüm ve bu aralar sürekli uyuyor dün biraz uçtu oynadı sonra dizimin üstünde pineklerken kustu bugün bakıyorum tekrar kusuyor yaşadığım bölgede veteriner yok çok uzak bu soğukta toplu taşımayla götürmem de çok zor olucak kakası da normal bu arada yemek yiyip su içiyor lütfen yardım edin.

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kursak Mantarinda Kusma Olur. Tüy Problemide Olabilir Yavrunuzda. Biz Diski Ve Yavrunuzun Fotoğrafını Görebilir miyiz ? Streamable.com Üzerinden Video da Atsanız Daha İyi Olur. @Burçak A. 🌸

alexaylinn

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kursak Mantarinda Kusma Olur. Tüy Problemide Olabilir Yavrunuzda. Biz Diski Ve Yavrunuzun Fotoğrafını Görebilir miyiz ? Streamable.com Üzerinden Video da Atsanız Daha İyi Olur. @Burçak A. 🌸
video yüklüyorum şimdi kontrol ettim kursağı inmiş acaba yumurta sıkışması olabilir mi çünkü poposu şişik

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tüyünü yolduğundan emin misiniz. Bazen dişi kuşlar fazla yatmaktan da karın bölgesindeki tüyleri seyrelir. Eğer yoluyorsa ense damlası yaptırın ve b vitamini takviyesi sağlayın. Yeni yapılmış dışkıları temiz beyaz peçeteye atar mısınız.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
O bölgede akar başlamış gibi duruyor, eczanede rif ampul alın şırıngaya çekin, günde 2-3 kez sürün sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın 🙏 Ense damlası da uygulayın mutlaka 🙏

alexaylinn

Yeni Üye
O bölgede akar başlamış gibi duruyor, eczanede rif ampul alın şırıngaya çekin, günde 2-3 kez sürün sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın 🙏 Ense damlası da uygulayın mutlaka 🙏
çok teşekkür ederim cevabınız için kursak mantarı yoktur değil mi arada kusması normal mi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
hayır salyalı değil koku da yok iştahı da yerinde gayet sadece bi anda uyumaya başlıyor sanırım solunum sıkıntısı da var kuyruğu sallanıyor sesi kısık
Ense damlası mutlaka yaptırın, akar olan bölgeye de rifi mutlaka kullanın 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
çok teşekkür ederim vilmectin kullansam olur mu ense damlası olarak ve iç parazit olabilir mi solunumunu etkileyen ağızdan birşey kullanmama gerek var mı
Tabiki vilmectin en iyisi, ense derisine bir damla damlatın mesaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın 🙏 İki doz yeterli, hava kesesi akarı varsa iyi gelir, iç parazit ve enfeksiyon için zeolit tozunu öneririm doğaldır mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

Ekli dosyalar

alexaylinn

Yeni Üye
Tabiki vilmectin en iyisi, ense derisine bir damla damlatın mesaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın 🙏 İki doz yeterli, hava kesesi akarı varsa iyi gelir, iç parazit ve enfeksiyon için zeolit tozunu öneririm doğaldır mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏
çok teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmış sağolsunlar ☺Ben peçete üzerine yapmış güncel dışkılar görebilir miyim. Kuşun eşi var mı? Yumurtaya yattı mı? Gereğinden fazla su içiyor mu?