• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kursak mantarı mı?

rasq

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
sivi diski, halsizlik, uyku hali, agizdan kopuklu yem cikarma
kusum bir iki gundur halsizdi surwkli uyuyordu kendim yedirmedigim surece yem yemezdi. Diskisi sivi yesil renkte bu gece fark ettim ki agzindan yemle birlikte kopuk cikiyor. Kursak mantari midir acaba. Durumumdan oturu veterinere goturemiyorum cevremde kuslardan iyi anlayan veteriner de yok zaten. Ne yapmam lazim onu kaybetmek istemiyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim 20231130_233206.jpg

Onur97

Yeni Üye
Sultan papağanım yaklaşık 2-3 aydır ishal. Bütün hijyenik tedbirleri aldım. Kullanmadığım ilaç kalmadı. İç parazit dışında tüm ilaç ve probiyotikleri kullandim . Hareketli ama biraz iştahsız. Dışkısı sıvı kese işinde katı bir halde. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ölmesin diye elle beslenmesine yardımcı oluyorum. IMG_20231202_151705.jpg

rasq

Yeni Üye

Doğacı

Eski Forumcu
Belirtiler durumun ciddiyetini göstermiş. Acil bir durum olduğundan vakit kaybedilmeden kanatlı hekimine gitmesi gerekirdi.
Zehirlenme şüphesi aklıma geldi..
Veteriner hekim ne teşhisi koymuştu? :/

rasq

Yeni Üye
Belirtiler durumun ciddiyetini göstermiş. Acil bir durum olduğundan vakit kaybedilmeden kanatlı hekimine gitmesi gerekirdi.
Zehirlenme şüphesi aklıma geldi..
Veteriner hekim ne teşhisi koymuştu? :/
kuruma hastaligi dedi ve yuzde elli yasama sansi var diyince cok umutlandim. 2 saat kuvezde kaldi almaya gittigimde ayakta bile duramiyordu eve gelip ilaclari icirmek icin elime alinca elimde vefat etti maalesef cok pismanim erkenden goturmeliydim

Doğacı

Eski Forumcu
kuruma hastaligi dedi ve yuzde elli yasama sansi var diyince cok umutlandim. 2 saat kuvezde kaldi almaya gittigimde ayakta bile duramiyordu eve gelip ilaclari icirmek icin elime alinca elimde vefat etti maalesef cok pismanim erkenden goturmeliydim
Üzgünüm.. 🙁

Bu arada kuruma bir hastalık değil, hastalığın belirtileri arasındadır.. Kurumaya sebep olan hastalığı öğrenmek gerekir. Evde başka kuşunuz varsa ona da bulaşabilir eğer bulaşıcı bir hastalık yaşadıysa

rasq

Yeni Üye
Üzgünüm.. 🙁

Bu arada kuruma bir hastalık değil, hastalığın belirtileri arasındadır.. Kurumaya sebep olan hastalığı öğrenmek gerekir. Evde başka kuşunuz varsa ona da bulaşabilir eğer bulaşıcı bir hastalık yaşadıysa
Anliyorum veterinere ne oldugunu sordugumda kuruma hastaligina yakalanmis dedi bende pek cok yerde hastalik olmadigini gormustum ama hekim oyle dedi hastalik belirtisi degil de direkt kuruma hastaligi diyince sasirmistim. Evde baska kusumda yok neyse ki.