• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kursak mantarı mı?

mertovski06

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum veterinere götürdüm suyundan ve dışkısından numune aldı ama kursağından numune alamadı çünkü pek fazla ele alışkın bir kuş değil ayriyetten solunum sorunu var, veteriner antibiyotik iğne yaptı solunum için ve antibiyotik ilacı(solunum) verdi suyuna katıyorum.

Kursak mantarından şüphelendiğim belirtiler kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor tüylerini kabartıyor ve sürekli uyku hâlinde kafasını geriye yaslayıp uyuyor gün içinde kafesin altına girip uyuyor dışkısı yeşil ve beyaz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

mertovski06

Yeni Üye
Veteriner kas kaybı var dedi kursağı da şişik değil

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz öncelikle kuşunuzun streamable.com dan kuyrukta gözükecek ve net bir şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu da görelim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun durumu iyi değil acil müdahale gerekiyor 👍 öncelikle besleme çünkü Efor kaybetmiş kilo kaybı var sonra ilaç kullanımı lazım bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim nerede ikamet ediyorsunuz

mertovski06

Yeni Üye
Kuşun durumu iyi değil acil müdahale gerekiyor 👍 öncelikle besleme çünkü Efor kaybetmiş kilo kaybı var sonra ilaç kullanımı lazım bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim nerede ikamet ediyorsunuz
Ankara da ikâmet ediyorum veterinere götürmüştüm muayene etti dışkısından ve suyundan numune aldı bakteri var dedi ama kursağından muayene edemedi zorlandı antibiyotik verdi suyuna katmam için ve ensesine bir damla damlatmam için ilaç damla verdi. Kursak mantarına dâir bir tedavi antibiyotik vermedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Megabakteri yayılmış olabilir bu yüzden iyi bir kanatlı uzmanına götürün
Buradan bakıp arayın randevu versinler acele edin 👍 Kursaktan besleme yapın zeolitli çok faydası olur

mertovski06

Yeni Üye
Yem yiyo
Buradan bakıp arayın randevu versinler acele edin 👍 Kursaktan besleme yapın zeolitli çok faydası olur
Uğur Pet Veteriner Kliniği

Adres:
Dikmen Mahallesi, Dikmen Cd. No:566 /A, 06450 Çankaya/Ankara

Uğur pet veterinere götürdüm iki gün önce, yem yiyor bu ilaç solunum için sanırım kursaktan besleme yapabileceğimi sanmıyorum çünkü stresleniyor ve kas spazmı gibi kasılıyor ele hiç alışkın değil

mertovski06

Yeni Üye
Uğur pet veteriner ile görüştüm(iki gün önce kuşu muayene eden) solunum tedavisine devam etmemi söyledi, her kusma refleksi yapan kuş kursak mantarı olmuyor dedi ama emin değiller, sizce kursak mantarı mı kuş? Ona göre tedaviyi kursak mantarı tedavisine çevireceğim önceliğim mantarı tedavi etmek olacak ya da siz ne yapmamı önerirsiniz?
Antibiyotik tedavi sürecince yanında hangi vitaminleri kullanmalıyım?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abi size ne yapmanız gerektiğini söylemiş zaten. Onun dediğini yapın. Bulabiliyorsanız zeolit bulup besleme mamasıyla yedirin kuşunuza. Hasta kuşun yem yemesi ne kadar olur ki! Gittiğiniz yerdeki veteriner kanatlı uzmanı mıydı?

mertovski06

Yeni Üye
beslememe mamalaı karısım seklinde toz halinde satılıyor hazır mama yani. Eğer elinizde yoksa günü kurtarmak adına el yapımı yapabilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim, kursaktan besleme yapamam ele alışkın değil solunum yolu rahatsızlığı var stresten kalp spazmı geçiriyor kasılıyor ve nefes nefese kalıyor, hazır mama alıp zeoitle beraber yedireceğim herkese teşekkürler.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Anladım teşekkür ederim, kursaktan besleme yapamam ele alışkın değil solunum yolu rahatsızlığı var stresten kalp spazmı geçiriyor kasılıyor ve nefes nefese kalıyor, hazır mama alıp zeoitle beraber yedireceğim herkese teşekkürler.
Kursaktan besleme icin ele aliskin olması gerekmiyor. Yine de siz bilirsiniz beslenmesi onemli

Üst Alt