• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kriz geçiriyor!

Nil.nixx

Yeni Üye
Neredeyse 2 saat olacak birden başladı bu kriz olayı lütfen yardımcı olunuz vik vikliyor dengrde duramıyor ve kasiliyor napacagim bilmiyorum dışkısı tüm gündür normaldi ama kriz esnasında sadece sulu ve dışkının beyaz kısmı olarak çıktı şuan takviye vermiyoruz müdahale etmelimiyim

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba Nil hanım. @Şehmus BAKIR abi size iç organlarda hasar olabileceğini belirtmişti önceki paylaşımınızda. Kuşu kanatlı hekimine götürmelisiniz durumu hiiiiç iyi değil. Bu gibi durumlar genelde ölüm anına yakın veya ölüm anında yaşanıyor. Evde yapabileceğiniz pek bir şey yok. Zaten kuşun dışkıları normal değildi. Kanatlı hekimine çoktan gitmesi gerekirdi.

Liste var kliniklerde iletişime geçmeye çalışın açık bir yer varsa götürün

Kuşun karnını doyurun açlıktan ölür eğer yemek yemediyse. Beyaz sulu dışkı normal değil. Kuşun durumu ciddi..

Son düzenleme:

Nil.nixx

Yeni Üye
Elimden geleni yapacağım şuan ses çıkarmiyor fakat kasiliyor/titriyor maalesef özel konular nedeniyle fırsat bulamadım ve eve yakın kanatlı uzmanı bulunmuyor... Yine de sağ olun..

Doğacı

Eski Forumcu
Elimden geleni yapacağım maalesef ailevi konular nedeniyle fırsat bulamadım ve eve yakın kanatlı uzmanı bulunmuyor... Yine de sağ olun..
Anladım ama dediğim gibi durum kritik,geçen her zaman değerli. Zeolitli mama yapıp verin,2 kaşık mama,mercimek tanesi kadar zeolit tozu,5 ml sıcak su ekleyip karıştırın sonra ılıdığı zaman 2.5 ml iğnesiz şırınga ile kuşun ağzından mamayı azar azar veriniz. Karnı tok olsun. İmkanları zorlayın eğer bulunduğunuz şehirde kanatlı uzmanı varsa götürün. Allah şifa versin 🙁🤲🏻

Son düzenleme:

Nil.nixx

Yeni Üye
Anladım ama dediğim gibi durum kritik,geçen her zaman değerli. Zeolit tavsiye etmiştim size aldıysanız mama yapıp verin,2 kaşık mama,mercimek tanesi kadar zeolit tozu,5 ml sıcak su ekleyip karıştırın sonra ılıdığı zaman 2.5 ml iğnesiz şırınga ile kuşun ağzından mamayı azar azar veriniz. Karnı tok olsun. İmkanları zorlayın eğer bulunduğunuz şehirde kanatlı uzmanı varsa götürün. Allah şifa versin 🙁🤲🏻

Deneyeceğim teşekürler:(

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Doğacı ya katılıyorum durumu hiç iyi değil acil kanatlı hekiminin görmesi gerekli. Hangi ilde olduğunuzu da yazın gidipte memnun kalan arkadaşlar var ise hekim konusunda ona göre yönlendirme yapsınlar çok geçmiş olsun.

Nil.nixx

Yeni Üye
Doğacı ya katılıyorum durumu hiç iyi değil acil kanatlı hekiminin görmesi gerekli. Hangi ilde olduğunuzu da yazın gidipte memnun kalan arkadaşlar var ise hekim konusunda ona göre yönlendirme yapsınlar çok geçmiş olsun.
Mardinde yaşıyorum sizin önerebileceğiniz bir uzman var mı

Doğacı

Eski Forumcu
Güncelleme: Vetmar kliniğine götürdük gereken ilaç ve takviyeleri verdiler iç paraziti olmuş. Şuan miniğimiz daha iyi ilaçlarını veriyoruz :) Cevap veren, tavsiye veren herkese teşekkür ediyorum
Şükür iyi olduğuna sevindim.Siz yine de kuşun kısa bir videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşın bakalım,vet hekim ne ilacı verdi ne takviyesi verdi onları da belirtir misiniz? Entrobac probiyotik ve Gervit multivitamin temin edin her hafta kullanılmasını öneriyoruz mamaistten alabilirsiniz. Zeolitli mama da verilsin 10 gün.
Vetmar kliniği size ben tavsiye etmiştim dmden,hizmetler kısmında kuşlara baktığı yazıyordu ve hakkında olumlu çok görüş vardı yorumlarda,gittiğinizi de belirttiniz,peki orayı başka kişilere de önerir misiniz memnun musunuz?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
zeolit ve kalsiyum kaynakları bazı antibiyotiklerin emilimini azaltır yani etkisini azaltır kalsiyum kaynakları grit kum gaga taşları antibiyotik tedavisi sırasında kaldırılabilir

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
zeolit ve kalsiyum kaynakları bazı antibiyotiklerin emilimini azaltır yani etkisini azaltır kalsiyum kaynakları grit kum gaga taşları antibiyotik tedavisi sırasında kaldırılabilir
Zeolitin bu durumla hiçbir ilgisi yok kardeşim antibiyotik ile verilebilir 👍 en etkili hali ise kursaktan besleme olarak verilmesidir

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Zeolitin bu durumla hiçbir ilgisi yok kardeşim antibiyotik ile verilebilir 👍 en etkili hali ise kursaktan besleme olarak verilmesidir
duygu abla zeolit ve kalsiyum kaynakları örneğin care4birds combimix 4 in 1 wormstop gibi antibiyotiklerin emilimini azaltır dedi👍

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Zeolit ın bu durumla bir ilgisi yok kardeşim doğal ve etkili bir maddedir. Yan etkileri yoktur👍
bunu ben söylemiyorum duygu abla söylüyor abi bende bundan öne çıkarak bunu söyledim.. ben burda zeolitin zararı olduğunu beşeri bir madde olduğunu da iddia etmedim “bazı” antibiyotiklerin kullanımında zeolit ve kalsiyum kaynakları örneğin grit kumlar gaga taşları antibiyotiğin emilimini azaltır dedim etkisini düşürür dedim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
bunu ben söylemiyorum duygu abla söylüyor abi bende bundan öne çıkarak bunu söyledim.. ben burda zeolitin zararı olduğunu beşeri bir madde olduğunu da iddia etmedim “bazı” antibiyotiklerin kullanımında zeolit ve kalsiyum kaynakları örneğin grit kumlar gaga taşları antibiyotiğin emilimini azaltır dedim etkisini düşürür dedim.
Sıkıntı yok kardeşim bende zeoliti iyi bilip tüm tedavilerde kullanan biri olarak düzeltiyorum zeolit tozu hiçbir antibiyotik ve herhangi bir ilacın emilimini azaltmaz ☺👍

Nil.nixx

Yeni Üye
Şükür iyi olduğuna sevindim.Siz yine de kuşun kısa bir videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşın bakalım,vet hekim ne ilacı verdi ne takviyesi verdi onları da belirtir misiniz? Entrobac probiyotik ve Gervit multivitamin temin edin her hafta kullanılmasını öneriyoruz mamaistten alabilirsiniz. Zeolitli mama da verilsin 10 gün.
Vetmar kliniği size ben tavsiye etmiştim dmden,hizmetler kısmında kuşlara baktığı yazıyordu ve hakkında olumlu çok görüş vardı yorumlarda,gittiğinizi de belirttiniz,peki orayı başka kişilere de önerir misiniz memnun musunuz?

Evet veteriner bey çok ilgili davrandı hemen kuşumuzu muayene etti, tavsiye ederim. Hemen ilacını verdi. Verilen ilacın ne olduğunu bende tam olarak bilmiyorum o kendisi gereken ilaçları suluğuna doldurdu antibiyotik vb kattığını söyledi. Kullanıyoruz ayağı kendine geliyor yavaş yavaş basabiliyor artık. Ben müsait bir zamanda dışkı ve videosunu atarım eğer sıkıntı olmazsa :)