• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Köpüklü Kusuyor

z.12345

Aktif Üye
Kuşum hala iyi. Hiç kusmadı. Ama bugün durup durup gagasıyla geviş getirir gibi sesler çıkarıyor. Ağzında yemek falan varda onu çiğniyormuş gibi yapıyor. Kustuktan sonra da aynı şeyi yapıyordu. O yüzden endişelendim. Ağzı falan kokmuyor, kusmadan önce kokuyor hep. Halsizliği falan da yok ama aynı sesi çıkarıp duruyor. Yine kusacak mı yoksa başka sebebi olabilir mi?

z.12345

Aktif Üye
Kusacağı için yapıyormuş yine o hareketi. Yem kustu bir kere. Bir kere de ağzına kadar geldi ama geri yuttu. Hala aynı hareketi yapıyor gagasıyla. Halsiz değil şuan için.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Şimdi gördüm telden farkedemedim.Tekrar nüksettigine göre aşağıda belirttiğim konudan yararlanmanız gerekiyor.

z.12345

Aktif Üye
Şimdi gördüm telden farkedemedim.Tekrar nüksettigine göre aşağıda belirttiğim konudan yararlanmanız gerekiyor.
Daha önce 3 gün boyunca fungistop kullanmıştım. Bir süre geçirmişti. Onun yerine bu ilaçları mı alayım? Bu konudaki gibi değil hali ama kusma hareketleri devam ediyor. Videosunu ekledim. Bu hareketleri yapıp duruyor ama kusmadı. Kilosu da şuan için iyi. Yemek yiyor.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Fungistop geniş bir ilaç değil yarar sağlayabilir de sağlamayabilir de. Kullandığınıza göre hala devam ediyor. Bu yüzden farklı ilaçlara yönelmek gerek. Veteriner hekim doğrultusunda tespit yapılamadığı için kullanılan ilaçların direk etki etmesi olasılık işi. Takip edelim daha fazla artacak olursa ise belirtiğim konudan yararlanabilirsiniz.

z.12345

Aktif Üye
Fungistop geniş bir ilaç değil yarar sağlayabilir de sağlamayabilir de. Kullandığınıza göre hala devam ediyor. Bu yüzden farklı ilaçlara yönelmek gerek. Veteriner hekim doğrultusunda tespit yapılamadığı için kullanılan ilaçların direk etki etmesi olasılık işi. Takip edelim daha fazla artacak olursa ise belirtiğim konudan yararlanabilirsiniz.
Bu ilacı kullanayım mı tekrardan? Napabilirim başka

z.12345

Aktif Üye
Kuşum şuan iyi durumda. Daha kötüleşmeden iyileşmesini istiyorum. Biraz internete baktım, kursak mantarı belirtilerinin hepsini gösteriyor. Ekşi kusuyor, burnu tıkanıyor bazen, biraz uçup hemen yoruluyor nefes nefese kalıyor, halsizlik ve zayıflama olmadı henüz. Bu duruma gelmeden ne yapabilirim? Bakım hatalarında kolaylıkla nüksediyormuş. Yemi, suyu, kafesi temiz. Ama bitki yemesi yüzünden böyle olabilir mi tekrardan? Yine ilaç tedavisiyle düzelir mi? @Şehmus BAKIR @Ahmet Didik @Taha

z.12345

Aktif Üye
Forumda bir arkadaş bu sorunu fungi stop, kaliteli bir Multivitamin ve Probiyotik ile çözmüştü. Kısa sürede tekrar etmesinin sebebi ya tam iyileşmeden tedavi kesildiği için ya da beslenme düzeninde bir terslik olduğu için olabilir. Şekerli ürün veriyormusunuz bisküvi ya da kraker gibi, yumurta maması veriyorsanız hazır mı kendiniz mi yapıyorsunuz kafeste nekadar duruyor yeminiz tazemi
Yem ve daldarı dışında hiçbir şey vermiyorum. Hastalık başlamadan önce quik in hazır yumurta mamasını yemine koyuyordum o şekilde yiyordu. Hasta olunca tamamen bıraktım, ondan kaynaklı olabilir diye düşündüm. Yemi taze, iki en fazla üç gün yemi kafeste tutuyorum, daha sonra değiştiriyorum. O arkadaşa ulaştım ben de, elimden başka bir şey gelmiyor çünkü :( Arada nüksetmiş, her seferinde tekrardan muta-vit ve fungistop kullanmış, bu şekilde geçmiş. Ben de bunu denemeyi düşünüyorum şimdi

z.12345

Aktif Üye
Anladım. Bu konuda pek elimden birşey gelmiyor. Diğer üstatlar daha bilgili eklenecek birşey varsa onlar ekleyecektir. Yumurta mamasını yeme kattiginizda 2-3 gün duruyorsa sebep bu olabilir. Ev yapımı olanlar 6-8 saat hazır olanlar 24 saat sonra mantar üretmeye başlıyor. Belki durumla bir ilgisi vardır
İki kere kullandım sadece, birinde 1.5 gün kadar kaldı, o zaman uzun süre bekletmemem gerektiğini bilmiyordum. Belki de ondandır :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mamayi ayrı verin yemin içinde küflenme olur. Fungustop u en az bir hafta veya duruma göre 15 gün kullanmanız gerekiyor .. tedavi sürecinde probiyotik vermeniz lazım elle besleme yaparak kuşu dinç tutabilirsiniz

z.12345

Aktif Üye
Mamayi ayrı verin yemin içinde küflenme olur. Fungustop u en az bir hafta veya duruma göre 15 gün kullanmanız gerekiyor .. tedavi sürecinde probiyotik vermeniz lazım elle besleme yaparak kuşu dinç tutabilirsiniz
Yemine koymayınca yemiyor o yüzden öyle yapmıştım ama artık vermiyorum zatsn. İyileştikten sonra tekrar deneyeceğim.

Bir hafta boyunca her gün mü fungistop vereyim? Bir de muta-vit alicam şimdi onu da ilacı kullandıktan sonra mı kullanayım, yoksa sadece probiyotik yeter mi?

Şuan için elle besleme yapmam gerekmiyor gibi. İştahı iyi çünkü. Yemeyi çok seviyor, iştahsızlığı yok henüz

z.12345

Aktif Üye
Ve bugün şey fark ettim. Yemler ağzına kadar geliyor. Ama kusmuyor geri yiyor hepsini. İki üç kere yaptı bunu. Bu kötü etkiler mi, neden öyle yapıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir hafta boyunca vermeniz gerekiyor hergun tazeleyerek 👍