• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum köpük kusuyor

sinacikcik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, köpük kusma, halsizlik, hapşurma
Hastalık Belirti Tarihi
6 Eyl 2025
Merhaba, 1 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Birkaç gündür halsizleşmeye başladı. Dışkısı normal her zamanki gibi, bugün akşam farkettim ne zamandır öyleydi bilmiyorum ama kafasını ileri geri sallayıp kusuyordu. Bazen yem bazen de köpük çıkarttı bayağı. Gagasının yanları köpük oldu. Biraz sık hapşuruyor ayrıca, gözlerinden mi akmış bilmiyorum ama göz etrafında yeşilimsi sarımsı yapışkan bir sıvı vardı temizledim. Halsizlil vardı ama yem yiyordu. 10 dakika sonra düzeldi tekrar oyunlar oynadı. Az önce tekrar başladı kusma ve halsizliği ve yine 10 dakika sonra durdu. Kuşumun neyi var? ilaç önerebilir misiniz? Yapay zeka veteriner tedavisi olmadan kesin öleceğini söylüyor. Kanatlılar için veterinerler karşılayamayacağım fiyatlarda. Şu anlık evde yapabileceğim bir şey varmı? Veterinerden başka çarem yok mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, 1 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Birkaç gündür halsizleşmeye başladı. Dışkısı normal her zamanki gibi, bugün akşam farkettim ne zamandır öyleydi bilmiyorum ama kafasını ileri geri sallayıp kusuyordu. Bazen yem bazen de köpük çıkarttı bayağı. Gagasının yanları köpük oldu. Biraz sık hapşuruyor ayrıca, gözlerinden mi akmış bilmiyorum ama göz etrafında yeşilimsi sarımsı yapışkan bir sıvı vardı temizledim. Halsizlil vardı ama yem yiyordu. 10 dakika sonra düzeldi tekrar oyunlar oynadı. Az önce tekrar başladı kusma ve halsizliği ve yine 10 dakika sonra durdu. Kuşumun neyi var? ilaç önerebilir misiniz? Yapay zeka veteriner tedavisi olmadan kesin öleceğini söylüyor. Kanatlılar için veterinerler karşılayamayacağım fiyatlarda. Şu anlık evde yapabileceğim bir şey varmı? Veterinerden başka çarem yok mu?
Merhaba geçmiş olsun
Ne verdiniz ne yedi bugün
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Kuşunuzun da fotoğrafını paylaşır mısınız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yemi bayat nem almış olabilir, değiştirin kontrol edin, yem yedikten sonra kusuyor anladığım kadarıyla yemden olabilir

sinacikcik

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Ne verdiniz ne yedi bugün
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Kuşunuzun da fotoğrafını paylaşır mısınız
Merhaba şuan dışarıdayım ama eve gidince hemen atayım 🥺 dal darı verdik sabahtan beri ona saldırmış yiyordu. Ama bir-iki haftadır sulu hapşurması vardı iki üç gündür de bu arttı.Bugün kusmaya başladı. Yem yedikten sonra mı bilmiyorum parmağımda dururken de yapıyor ama evet yemi yüzünden olabilir, yarın hemen yeni alayım. Ağzı köpürünce zehirlenmesinden korktum, ölmez değil mi?

sinacikcik

Yeni Üye
Merhaba şuan dışarıdayım ama eve gidince hemen atayım 🥺 dal darı verdik sabahtan beri ona saldırmış yiyordu. Ama bir-iki haftadır sulu hapşurması vardı iki üç gündür de bu arttı.Bugün kusmaya başladı. Yem yedikten sonra mı bilmiyorum parmağımda dururken de yapıyor ama evet yemi yüzünden olabilir, yarın hemen yeni alayım. Ağzı köpürünce zehirlenmesinden korktum, ölmez değil mi?
Hatta hapşurma olayı bu iki gündğr çok arttı. Bazen gagasından öperken denk geliyor çok sulu hapşuruyor yani. Çok korkuyorum ya.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bende zehirlenme olarak düşünüyorum, koku var mı ağzında, ekşimiş peynir kokusu gibi
Darı da nem almış olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

sinacikcik

Yeni Üye
Üşütme cereyanda kalma gibi bir durum oldu mu
Dün klimalı odaya uçmuş, bir 5 dakika falan önünde durmuştur en fazla hemen görüp aldın oradan. O kadar ama, öyle saatler süren bir durum olmadı. İzmir sıcağında bir de. Dal darısını aldım kendisinden. Napabilirim şuan onun için? Dışarıdayken nöbetçi eczaneden çocuk aspirini alayım mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dün klimalı odaya uçmuş, bir 5 dakika falan önünde durmuştur en fazla hemen görüp aldın oradan. O kadar ama, öyle saatler süren bir durum olmadı. İzmir sıcağında bir de. Dal darısını aldım kendisinden. Napabilirim şuan onun için? Dışarıdayken nöbetçi eczaneden çocuk aspirini alayım mı?
Aspirin olmaz😔
Büyük ihtimalle üşüttü
Sıcak tutun probiyotik varsa sabah erkenden mutlaka verin

Üst Alt