• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum klozete düştü

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İlaç olarak kuşçudan aldığım sarı bir ilaç var hızlı nefes alıp vermesini düzeltmek için onun dışında bir ilaç kullanmıyorum
Yani bitkisel mi antibiyotik mi, sizin yavrunuzda birden fazla rahatsızlık olabilir ben röntgen çektirin derim 🙏🌸

pasacikasd

Aktif Üye
Forpuslar eş seçen kuşlar. Eğer dişi erkeği istemiyorsa istemiyordur.

Ayrı kafeste kaldıklarında göre Şu durumda aslında eşi var diyemeyiz. Bu durumda kafeste yuvalık takılması uygun değil. Bu onu yumurtaya dürtüler. Kist dediğiniz muhtemelen yağlanma. Bunun içinde diyet uygulamanız gerekir. Yağlanmış kuş yumurtlamasıda zor olur.

Yuvalığı çıkarmanızı tavsiye ederim.
Çekirdek ve sol alttaki siyah topa benzeyen yerlerden vermiyorum diğer ikisi ve kumu var kafeste

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet yemlerimi kuşçudan tartarak alıyorum paketli olarak daldarı var ama oda kuşuma yaramadığı için vermiyorum diğer kusumada koyamiyorum çünkü diğerinin kafesine girip ordan yiyor
Paketli yeme geçin derim bu süre zarfında bir de röntgen çektirin, buraya da atın 🙏🌸

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Evet yemlerimi kuşçudan tartarak alıyorum paketli olarak daldarı var ama oda kuşuma yaramadığı için vermiyorum diğer kusumada koyamiyorum çünkü diğerinin kafesine girip ordan yiyor
Açık yem ileride sorun yaşatır, bütçenize göre Versele Laga, Vitakraft yemlerini öneririm. Takviye alacaksınız zaten mamaist yemlerine de göz atabilirsiniz zengin içeriklidir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Klozete düştükten sonra neden sirkeli suyla iyice yıkadınızki🤔 Havluyla kurutsaydınız ilk müdaheleniz o olmalıydı ve sicak bir yere alıp kendisinin tüylerini temizlemesini sağlayabilirdiniz yani kusura bakmayın siz panik yapmişsınız 👍klozet pis olsa bile daha sonra banyoluk takardım banyo yapardı yada güneşli havada su püskürtürdüm temizlenirdi.Şöyle düşünün yağmurda ıslandık üstüne banyo yaptık halbuki yağmurda ıslandıktan sonra elbise çıkarıp kendimizi kurutmamız gerekmezmiydi? Neyse olan olmuş petek yanına alın bir süre sıcakta dursun ve takip edin yem yediğinden emin olun vitamini ve probiyotiği düzenli olarak verin ve yumurta maması hazırlayın yesin içine bir mercimek tanesi kadar tarçın ve kekik ekleyin şifalar diliyorum

pasacikasd

Aktif Üye
Klozete düştükten sonra neden sirkeli suyla iyice yıkadınızki🤔 Havluyla kurutsaydınız ilk müdaheleniz o olmalıydı ve sicak bir yere alıp kendisinin tüylerini temizlemesini sağlayabilirdiniz yani kusura bakmayın siz panik yapmişsınız 👍klozet pis olsa bile daha sonra banyoluk takardım banyo yapardı yada güneşli havada su püskürtürdüm temizlenirdi.Şöyle düşünün yağmurda ıslandık üstüne banyo yaptık halbuki yağmurda ıslandıktan sonra elbise çıkarıp kendimizi kurutmamız gerekmezmiydi? Neyse olan olmuş petek yanına alın bir süre sıcakta dursun ve takip edin yem yediğinden emin olun vitamini ve probiyotiği düzenli olarak verin ve yumurta maması hazırlayın yesin içine bir mercimek tanesi kadar tarçın ve kekik ekleyin şifalar diliyorum
Sifa dilekleriniz icin teşekkür ederim sirke konusunda çok bir bilgim olmadığı için "sirke mikrobu yok eder" mantığıyla yıkadım. İlk müdahalem normal suyla yıkamak oldu 2. Seferde sirkeyı aldım ve kuruttum saç kurutma makinesiyle kendisini ısıtmak durumunda kaldım çünkü yaşadığım yer soğuk olmadığı için petekler şuan çalışmıyor. Güneş önüne bende koymak isterdim ama akşam yaşandığı için elimden bir şey gelmedi. Kuşum yem dışında bir şey yemiyor yumurta sebze meyve dahil sadece yem yiyor. Yumurta yerine yapabileceğim başka bir şey varmı

Üst Alt