• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum klozete düştü

pasacikasd

Aktif Üye
Maşallah şuan iyi gözüküyor. Genel durumunu ve dışkılarını takip edin ve sıcak tutun
Dışkı için şöyle bir sorunum var kuşum çok sağlıklı değil kendisinin bir süredir ishal ve dışkı tutma problemleri var bunun için tahin kullanıyorum doğrumu yapıyorum

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Dışkı için şöyle bir sorunum var kuşum çok sağlıklı değil kendisinin bir süredir ishal ve dışkı tutma problemleri var bunun için tahin kullanıyorum doğrumu yapıyorum
İlk kez sizden duyuyorum. Tahin yorumunu hocalarıma bırakıyorum, aşağıdaki takviyeleri rutin vermenizi öneririm.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır kullanmayın onun yerine entrobac probiyotik öneririm 🙏

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tahin ilk defa duydum patates haşlayıp verebilirsiniz azcik ama vitamin kullanın lütfen
Gervit-w
Entrobac

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşun poposu şiş duruyor. Yumurtlama durumu olabilir mi? Dışkı tutma durumuda bu yüzden olabilir.

Kafeste yuvalık mı takılı? Eşi var mı?

pasacikasd

Aktif Üye
Kuşun poposu şiş duruyor. Yumurtlama durumu olabilir mi? Dışkı tutma durumuda bu yüzden olabilir.

Kafeste yuvalık mı takılı? Eşi var mı?
Kendisinin yumurtalıkların da kist var ve evet o yuvalık kendisinin eşi diyebilecegim bir erkek kuşum var ama saldırıyor kendisine

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok vermişsiniz kekiği ve tahini diyabet bile yapar Allah muhafaza. Siz mortsvivants kardeşimin dediklerini temin edin 🙏🌸 Hemoapatik ilaç kullanıyor musunuz kist için

pasacikasd

Aktif Üye
Kendisinin yumurtalıkların da kist var ve evet o yuvalık kendisinin eşi diyebilecegim bir erkek kuşum var ama saldırıyor kendisine
Erkek kuşum dişi olana yaklaşıyor (klozete iniş yapan) ama dışı göz vermiyor genelde kovalıyor erkek kuş dişinin kafesine yaklaşıyor dişi saldırıyor

pasacikasd

Aktif Üye
Çok vermişsiniz kekiği ve tahini diyabet bile yapar Allah muhafaza. Siz mortsvivants kardeşimin dediklerini temin edin 🙏🌸 Hemoapatik ilaç kullanıyor musunuz kist için
Kimyon kullanıyorum kekik değil mortsvivants adlı kullanicinin dediği ilaçları en yakın zamanda alacağım sayfanın sponsoru olan sayfada bunlar satılıyor ise tek yerden almak isterim

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Kimyon kullanıyorum kekik değil mortsvivants adlı kullanicinin dediği ilaçları en yakın zamanda alacağım sayfanın sponsoru olan sayfada bunlar satılıyor ise tek yerden almak isterim
Klozete iniş yapan nedir hocam yarım saattir gülüyorum bu yüzden, evet mamaistten alabilirsiniz hızlı ulaşıyor elinize.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet mamaist.comdan alabilirsiniz 🙏 Yalnız yanlış anlamayın başlığı görünce tebessüm ettim hiç beklemiyordum 🤣

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek kuşum dişi olana yaklaşıyor (klozete iniş yapan) ama dışı göz vermiyor genelde kovalıyor erkek kuş dişinin kafesine yaklaşıyor dişi saldırıyor
Forpuslar eş seçen kuşlar. Eğer dişi erkeği istemiyorsa istemiyordur.

Ayrı kafeste kaldıklarında göre Şu durumda aslında eşi var diyemeyiz. Bu durumda kafeste yuvalık takılması uygun değil. Bu onu yumurtaya dürtüler. Kist dediğiniz muhtemelen yağlanma. Bunun içinde diyet uygulamanız gerekir. Yağlanmış kuş yumurtlamasıda zor olur.

Yuvalığı çıkarmanızı tavsiye ederim.

pasacikasd

Aktif Üye
İlaç olarak kuşçudan aldığım sarı bir ilaç var hızlı nefes alıp vermesini düzeltmek için onun dışında bir ilaç kullanmıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kızarsınız diye söylemek istemedim ama öyle bir yazılmış ki komaya girdim gece gece, Allah affetsin..
Yok ablacım kızmam ben ama konu sahibini incitmek de istemem 🙏 Sadece çok şaşırdım hiç karşılaşmamıştım yaramazlar hepsi 🤣

Üst Alt