• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kanlı tüy döküyor lütfen yardım edin

denyyy

Yeni Üye
merhaba kuşumun uzun süredir sağlık sorunları var daha önce dışkı sorunu yaşamıştık veteriner veteriner gezdik bir sürü ilaç kullandık sonunda dışkısı düzelir gibi oldu ama dışkı sorunuyla beraber tüy sorunu da yaşamaya başladık baya uzun süredir tüy döküyor sonra tüy dökmeyi bırakıyor yine dökmeye başlıyor tüy değiştiriyor diye çok üstelemedik vitamin falan verdik ama kendini kanatmaya başladı bitten şüphelendik ama görünür de yok gibi şimdi yine bir avuç tüy döküyor ve kökleri kanlı ayrıca çok sağlıksız lütfen yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

denyyy

Yeni Üye
halsizlik veya kabarma uyuma gibi şeyler var mı
arada kabarıyor önceden uyuklaması da biraz vardı ama azaldı şuan bile hala kaşınıyor yaşadığım yerde hava biraz soğuk kabarmasını ona bağlıyorum bir de dediğiniz kişilerin görmesi için ne yapabilirim

Taha Y.

Müdavim
ben zil butonlarına istek attım birazdan bakarlar yoğun oldukları için biraz geç bakabilirler

Taha Y.

Müdavim
kuşu tünekte bir fotosunu çekin yollayın

Taha Y.

Müdavim
kanama halen devam ediyor mu kuşunuz yeni tüy çıkardığı için öyle yapıyor galiba

denyyy

Yeni Üye
kanama halen devam ediyor mu kuşunuz yeni tüy çıkardığı için öyle yapıyor galiba
yok hayır kurumuş ama 24 nisan gibi kanat altını feci bir şekilde kanatmıştı veteriner tüy çıkarıyor ama derinden kazımış demişti krem falan kullanmıştık birkaç gün sonra kuyruğuna yakın bir yeri yine kanattı ama fazla kanamamıştı tüy dökümü diye çok üstünde durmadık ama şimdi yine tüy dökmeye ve kanatmaya başlamış çok sağlıksız tüyleri de var ayrıca tüy dökümü bu kadar uzun sürmez diye biliyorum ve ayağında bir yeri de kanatmış

Taha Y.

Müdavim
Gerwit w alıp kullanın kullanımı

Röhnfried gervit-W 20 ml 1 suluk için kullanımı: 100 ml lik standart bir suluğa haftada 2 kere 8 damla eklemek yeterli olacaktır. Vitaminli suyu 24 saatte içilmeyen bölümü dökülüp kuş yada kuşlara temiz su verilmelidir.

Bahar Y.

Müdavim
Bana göre tüyden önce müdahale edilmesi gereken başka bir şey var, sanırım kuşun karnında ur oluşmuş nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı şart gibi görünüyor

denyyy

Yeni Üye
Bana göre tüyden önce müdahale edilmesi gereken başka bir şey var, sanırım kuşun karnında ur oluşmuş nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı şart gibi görünüyor
götürdüğümüz veterinerler de orayı fark ettiler ama pek bir şey demediler çünkü çok uzun zamandır öyle çok kiloluydu biraz zayıflatabildik ama orası gitmedi sizin dediğiniz ur ciddi bir şey mi

Bahar Y.

Müdavim
Evet ciddi bir şey, nerede ikamet ediyorsunuz ona göre kanatlı uzmanı önerelim

denyyy

Yeni Üye
Evet ciddi bir şey, nerede ikamet ediyorsunuz ona göre kanatlı uzmanı önerelim
peki bana önerebileceğiniz bir şey yok mu mesela ur olduğunu ben anlayamaz mıyım veya tüyleri konusunda ne düşünüyorsunuz lütfen yardımcı olur musunuz benim için çok önemli ona bir şey olsun istemiyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Rutin beslenmesi nasıl aşırı protein içerikli mi besliyorsunuz

Bahar Y.

Müdavim
peki bana önerebileceğiniz bir şey yok mu mesela ur olduğunu ben anlayamaz mıyım veya tüyleri konusunda ne düşünüyorsunuz lütfen yardımcı olur musunuz benim için çok önemli ona bir şey olsun istemiyorum
Anlarsınız onda sorun yok ama alınması gerekiyor onun, tüy için takviye ne kullanıyorsunuz

Üst Alt