• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kanıyor

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Lütfen yardım edin bugün uyandık ve kuşumu böyle bacağı kanarken buldum nasıl olmuş anlamadım şuan veterinere götürmemiyorum akşam götürebilirim ne yapabilirim lütfen yardımcı olun kafesin her tarafı kan içinde

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kanama devam ediyorsa Doğacı hocamızın dediği gibi mısır unu ile tampon yapın. Kafeste nerede kan var? Bir yere mi takılmış yoksa kendi mi gagalamış tespit etmeye çalışın. Dış parazit için ense damlası var mı kuşta? Geçmiş olsun

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Fotoğraflara baktım şimdi epey kanamış ve bir süre kanama durmamış. 1 ml kadar kan kaybında kuşun veteriner görmesi önerilir. Zaten minik bir can, onun için büyük sıkıntı 😭

Doğacı

Eski Forumcu
Ayrıca veteriner hekimi kanatlı uzmanı olsun. Giderseniz dış parazit ilacı alın kuşa uygun. Kuşun ön kısmında da tüy yok

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Kanama devam ediyorsa Doğacı hocamızın dediği gibi mısır unu ile tampon yapın. Kafeste nerede kan var? Bir yere mi takılmış yoksa kendi mi gagalamış tespit etmeye çalışın. Dış parazit için ense damlası var mı kuşta? Geçmiş olsun
Elimde yok dediğiniz üründen anlamadım nasıl oldu daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık
Fotoğraflara baktım şimdi epey kanamış ve bir süre kanama durmamış. 1 ml kadar kan kaybında kuşun veteriner görmesi önerilir. Zaten minik bir can, onun için büyük sıkıntı 😭
Birazdan taksiyle veterinere götürücem son çare olarak elime almaya cesaret edemiyorum çok kanıyor gibi hissediyorum yanlış birşey yapmak istemiyorum

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Ayrıca veteriner hekimi kanatlı uzmanı olsun. Giderseniz dış parazit ilacı alın kuşa uygun. Kuşun ön kısmında da tüy yok
Kendisi koparıyor onları çok denedik bıraktırmadık tamam onuda sorarım şuan yakında iyi bir veteriner yok mecbur yakında olan memnun kalmadığım bir veterinere gideceğim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Elimde yok dediğiniz üründen anlamadım nasıl oldu daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık

Birazdan taksiyle veterinere götürücem son çare olarak elime almaya cesaret edemiyorum çok kanıyor gibi hissediyorum yanlış birşey yapmak istemiyorum
Mısır unu yoksa beyaz un kullanın kanamayı durdurmanız lazım sonra da kanatlı uzmanına götürün.

Doğacı

Eski Forumcu
Dediğimiz şeyleri yapın forumda vakit kaybetmeyin. Kanamayı durdurmalısınız. Sonra iyi bir veterinere götürürsünüz

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nerede yaşıyorsunuz. Memnun olmadığınıza gitmeyin belki başka tavsiyede bulunulur.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Nerede yaşıyorsunuz. Memnun olmadığınıza gitmeyin belki başka tavsiyede bulunulur.
Rastgele yolda bulduğumuza gittik şans eseri çok ilgili bir yerdi şuan eve dönüyoruz kan tüyleri dediler kuşta bu tüylet çıkmadığı için kaşınıyor ve patlatıyor dediler bizde çok şaşırmıştık zaten uzun süredir bu kafeste yaşıyor hiç yaralanmamıştı kuş

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Rastgele yolda bulduğumuza gittik şans eseri çok ilgili bir yerdi şuan eve dönüyoruz kan tüyleri dediler kuşta bu tüylet çıkmadığı için kaşınıyor ve patlatıyor dediler bizde çok şaşırmıştık zaten uzun süredir bu kafeste yaşıyor hiç yaralanmamıştı kuş
Neyseki iyi bir veterinere denk geldik 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun yakınınızda nöbetçi eczane varsa, lütfen hemen Rif ampul alın, kullanın, yaralara sürün, tüy köklerinede sürün, enfeksiyon olmasın, ilaç sıvıdır, yan etkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir çabuk kapatır, tüy çıkımını kolaylaştırır, mikrobu önler

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tüm yaralı kuşlarımız rif kullanıyor%100 olumlu yanıtlar aldık, lütfen alın sizde

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Bvitamini olarak bt amin forte kullanıyorum ben. Bu aldığınızdan daha etkili. O bittikten sonra bunu alın.
Kanın tüy kapsüllerinden bu kadar akması tuhaf geldi bana. Elinizle kontrol ettiniz mi yara vs var mı?
Dış parazit ilacı da yaptırın ne olur ne olmaz.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Merhaba. Geçmiş olsun. Bvitamini olarak bt amin forte kullanıyorum ben. Bu aldığınızdan daha etkili. O bittikten sonra bunu alın.
Kanın tüy kapsüllerinden bu kadar akması tuhaf geldi bana. Elinizle kontrol ettiniz mi yara vs var mı?
Dış parazit ilacını nasıl yaptıralım kusura bakmayın çok bilmiyorum açıklarsanız iyi olur internette birsürü yalan bilgi var

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Tüm yaralı kuşlarımız rif kullanıyor%100 olumlu yanıtlar aldık, lütfen alın sizde
bizde hiç böyle birşeyle karşılaşmadık 10 senedir besliyoruz bu kuşu bugün aniden oldu

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Merhaba çok geçmiş olsun yakınınızda nöbetçi eczane varsa, lütfen hemen Rif ampul alın, kullanın, yaralara sürün, tüy köklerinede sürün, enfeksiyon olmasın, ilaç sıvıdır, yan etkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir çabuk kapatır, tüy çıkımını kolaylaştırır, mikrobu önler
Tamamdır teşekkürler bunu alıp uygulayacağım 🙏

Üst Alt