• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum Kalamar kemiği yemiyor

oylesine

Aktif Üye
Kuşlarıma ilk defa kalamar kemiği aldım ama hiç ilgilerini çekmedi öylece duruyor. Sebebi nedir ve nasıl alıştırabilirim fikriniz var mı?

rilish26

Müdavim
Benimki de pek ilgilenmiyor 1-2 haftada bir rendeleyip yemine koyuyorum öyle yiyorlar.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kuşlarıma ilk defa kalamar kemiği aldım ama hiç ilgilerini çekmedi öylece duruyor. Sebebi nedir ve nasıl alıştırabilirim fikriniz var mı?
Siz alıştıramazsınız onlar farkedecek ve bir kazı çalışması başlayacak sonra yetişemezsiniz bile

Runoh

Aktif Üye
Siz alıştıramazsınız onlar farkedecek ve bir kazı çalışması başlayacak sonra yetişemezsiniz bile
Aynı sorunu bende yaşıyorum acaba nasıl alıştıra biliriz. Bir tavsiyeniz varmı hic bir sekilde yanaşmıyor hatta bendeki sultan çok ürkek yaklastirinca korkuyor.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Aynı sorunu bende yaşıyorum acaba nasıl alıştıra biliriz. Bir tavsiyeniz varmı hic bir sekilde yanaşmıyor hatta bendeki sultan çok ürkek yaklastirinca korkuyor.
Siz zorla üstüne üstüne götürüp korkutmayın. Asılı bırakın. Elbet keşfedecektir.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Abla yada yaptığımız mamalara kalamar kemiğinin tozundan koysak olurmu?
Yani olabilir tabi ama kuşa zorla yedirmek bana doğru gelmiyor. Kuşlar kendilerinin ne kadar kalsiyuma ihriyaçları olduğunu bilir ve ona göre, ihtiyacı kadarını yer. Syrıca kemirme içgüdülerini tatmin eder, gagasını törpüler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ayrıca bir öneride bulunmak istiyorum mamada kalamar tozu olunca kuşlar yemiyor hiç tavsiye etmem denemedigim yol kalmadı nafile 😅 kalamar tozu bana gereksiz geliyor boşuna toz yani 👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bir de şöyle bir şey var. Her satılan kalamar da dezenfektasyon işleminden geçmez. Önüne gelen kalamar toplayıp satıyor. Belki sizinkinin kokusunu sevmediler. Ayrıca sahilden toplandıysa hem bakteri hem virüs hem de mantar ve küf barındırabilir. Doğa kuşları, martılar da didikleyebiliyot. Ben sahilden topladığım kalamarları iyice yıkar, virkonda 5 dk bekletir, tekrar yıkar, kuruması için serdiğim örtüde günlerce bekletirim yazın sıcağında. Mammamia nın sade kalamarlı gaga taşı var. İçinde gerçek kalamar kemiklerini bizzat gördüm. O tarz bir şey de kullanabilirsiniz. 2 sezon kalamar kemiği vermedim, bu gaga taşını kullandım. Sıkıntı yaşamadım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Mamaya Nekton Msa nasıl olur
Ben kafeste her zaman bir gaga taşı ya da mineral blok bulunması taraftarıyım. Hem kemirme içgüdüsü için, hem de gaga törpülemesi için. Kuşlar kendilerine ne lazım olduğunu bizden daha iyi bilirler. Siz nektonu yine kullanın ama kafeste gaga taşı da olsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gaga taşı olsun Evet ama 3 aydan sonra değişsin çünkü o süreçte bitmediyse kuşun kusması, ayaklarıyla çıkması, dışkı bulaştıysa bunları göz önünde bulundurarak bakterilerin yuvası haline geliyor Bende beautiful food taşlarını kullanır ve satışını da yapıyorum inanın bir ayda hicbirsey kalmıyor😂