• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kafes telini yiyor

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba herkese, disi kuşum sürekli kafesin tellerini yiyor, kafesi değiştirdim ama bunuda yiyor. Dıskısında hep kafes boyaları var. Yağlı bir kuş yumurtladıktan sonra yağlandı. Dıskı yaparken zorlanıyor. Sanırım şu an hamile emin degilim ama kafes tabanında yatıyor ara ara, halsiz degil hareketli ve yem yiyor. Biliyorsunuz erkek kuşum hastaydı dişiye bulaştı diye endişelendim ama iyi gayet. Sadece kafesin tellerini çok kemiriyor. Kalamar kemiği de var kafesinde oyuncakta var ama bazen tünekleri bazen kafesi kemiriyor. Stres oluyor desem sanmıyorum cunku 1 aylıkken sahiplendik su an 4 5 yaslarında. Bizi cok seviyor ama neden böyle yapıyor ve ne önlem alabilirim?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazen mineral eksikliğinden dolayı bu kemirme davranışını sergilerler ama kesin diyemeyiz gerekli takviyelerini veriyorsanız bazen alışkanlık haline de getirebiliyorlar bazen oyun amaçlı bazen de içgüdüsel. Siz aktarlardan kaya tuzu alın kesme şeker büyüklüğünde yemliğin içine atın kalsın orada.

mentquik

Paylaşımcı
tamamdır
Bazen mineral eksikliğinden dolayı bu kemirme davranışını sergilerler ama kesin diyemeyiz gerekli takviyelerini veriyorsanız bazen alışkanlık haline de getirebiliyorlar bazen oyun amaçlı bazen de içgüdüsel. Siz aktarlardan kaya tuzu alın kesme şeker büyüklüğünde yemliğin içine atın kalsın orada.
tamamdır hocam çok teşekkür ederim

Üst Alt