• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Kafes tabanında oturuyor ve halsiz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam saçma ama aklıma bir şey takıldı
Ilık su musluktan mı? Su kaynatıp ılıdıktan sonra o suyu mu kullanayım? Sizi boş sorularımla yorduğum için de özür dilerim
Evet kaynayıp ılımış su olması gerekir, kaynamış suyla mamayı hazırladıktan sonra biraz beklerseniz yeterli ısıya ulaşacaktır 🙂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
@Feyza T. hocam gagasından vermek de zararlı diyenler var ciğerine gider falan diyorlar
Doğru mu? Ve sanırım bu işlemi gerçekten bir bilenin yapması gerekiyor. Petshopa da güvenemiyorum. Bunu yapmam şart mı?
Yani kaç gün oldu ilaca başlamadınız mı? Kendi yiyorsa eğer çay kaşığıyla bile verebilirsiniz sıkıntı olmaz, önemli olan tam yok olması. Ama kendi isteğiyle yemezse gagadan verdiğinizde de geri tükürür, bu yüzden bu aparat var

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlaca başlamadım halen bu aparat falan ne yapacağımı ayarmalaya çalıştım. Tam yok olması derken ne demek istediğinizi anlayamadım ne yok olacak? Demek istediğim yem yiyor, daldarı da veriyorum. Eskisi kadar halsiz de değil. Vitamini ve antibiyotiği kullanmaya başlayacağım ama bilmiyorum. Vermeli miyim? Mamayı yapmasam olmaz mı? Bağışıklığını güçlendirmek için olduğunu söylemiştiniz. Bağışıklığı güçlendirmek için bunu kullanmamalı mıyım? Doğal bağışıklık sistemi kuvvetlendirici olduğu yazıyor. Ayrıca kuşun hâli eskisine göre iyi gibi video ekliyorum Streamable Video
Vitamini değil de sadece dışkısını düzeltmek için antibiyotiği kullansam olur mu? Vitamini de kullanayım mı? Çok uzun oldu kusuruma bakmayın. 😊
Gervit veriyorsanız veterinerin verdiği vitamine gerek yok bence onu kullanın. İlaç için de yeniden dışkı görelim isterseniz. Yok derken, tok demek istedim ama telefon düzeltmiş pardon 🤭 yani tam olarak kursağın dolu olması gerektiğini söylemek istemiştim 😇

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Normalde gervit, entrobac ve bt kullanıyorum söylediğiniz gibi haftada 3 gün veriyorum
Düzenli olarak,
  • Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
  • Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile mercimek tanesi kadar yarım sulukta)
Tüy döneminde,
  • B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (Haftada iki defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
Bunlar verilirken arada 3 gün olmalıdır. Yani pazartesi multivitamin veriyorsanız probiyotiği Perşembe vermelisiniz.

Goccoke

Paylaşımcı
Gervit veriyorsanız veterinerin verdiği vitamine gerek yok bence onu kullanın. İlaç için de yeniden dışkı görelim isterseniz. Yok derken, tok demek istedim ama telefon düzeltmiş pardon 🤭 yani tam olarak kursağın dolu olması gerektiğini söylemek istemiştim 😇
Kafesini az önce temizledim birazdan yeni yaptığı dışkısını atarım. Sıkıntı değil hocam, hepimizin başına geliyor 😊

Goccoke

Paylaşımcı
Düzenli olarak,
  • Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
  • Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile mercimek tanesi kadar yarım sulukta)
Tüy döneminde,
  • B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (Haftada iki defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
Bunlar verilirken arada 3 gün olmalıdır. Yani pazartesi multivitamin veriyorsanız probiyotiği Perşembe vermelisiniz.
Teşekkür ederim ama bizim kuşun tüy hastalığı olduğunu söylemişti Şehmus hocam
Pazartesi gervit, perşembe entrobac cumartesi de bt veriyorum bu yüzden

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa kursak mantarı tanısı mı konmuştu?

Goccoke

Paylaşımcı
Kuşa kursak mantarı tanısı mı konmuştu?
Hayır, ilaç kullanımı sırasında bağışıklığını güçlendirmek için elle besleme yapmamı söylemişti ama öteki vitamini kullanmamamı söylemişti Feyza hocam bu yüzden direkt ishal için ilacı kullanayım mı diye sormuştum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tamam ilacı kullanın o zaman, ilaç bitiminde 3 gün probiyotik verirsiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İlacı kullanıyor musunuz şuan

Üst Alt